Inlägg från: Laterna |Visa alla inlägg
  • Laterna

    Lättkränkta människor

    Att vara avslappnad inför livet är inte precis synonymt med att acceptera ett kontrollsamhälle, eller att jag vilja dela hela sitt privatliv med var och varannan, och ha det till allmän beskådan. Det är snarare direkt motsatsen till att ha ett värdigt, skönt, demokratiskt, jämställt och fritt liv och har väl inget som helst med att vara lättkränkt att göra. Orolig, med rätta är nog ett bättre uttryck. Du måste vara ganska naiv om du inte förstår farorna med vårt digitala samhälle.

    För första gången i historien gör du avtryck genom allt du handlar, varje transaktion, varje steg på nätet, dina personuppgifter, ålder, årsinkomst, utgifter, inkomster, din äktenskapliga status, ansiktsigenkänning, dna, brottsstatistik, sexuell läggning, vilken frekvens du runkar med och till vad?

    Varje fotograferat ögonblick finns lagrat, varje konversation du haft på nätet, vilka åsikter du har/haft politiskt, vad du googlar på osv. Åsikter som kan missgynna dig i ett odemokratiskt samhälle eller styrning, vid resor utanför Sverige, i arbetsliv, val av partner osv.

    Detta är bara dina privata detaljer, tänk länders insyn i varandras databaser, säkerhetssystem, (ta ex Transportstyrelseskandalen), allt som lagrats om människors liv världen över, utan att du kan påverka informationen eller nånsin få bort den från internet. Aldrig kan du radera bitar ur din historia som du skäms över eller ångrar.

    Det är fan ett skräckscenario vi hamnat i, väldigt Orwellskt "1984".

    T o m du borde bli rädd och värna om din integritet.

Svar på tråden Lättkränkta människor