Inlägg från: Anonym (Nojig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nojig)

    Min pojkvän är likgiltig, elak och hotar att lämna mig och barnet

    Hade jag varit du hade jag tagit mina saker och flyttat ut. Baserat på det du skriver. Hade personligen aldrig accepterat det beetendet och att han kommer med sådana hot.

    Sen om han kommer ändras efter att barnet är fött, är jätte svårt att säga. Ett barn ändrar ens liv mycket mer än man kan föreställa sig. Visst kan det vara så att han ännu inte känner pappa känslor, kommer för en del först efter förlossningen. Men det betyder inte att han kommer bete sig bättre mot dig sen när barnet har kommit.

    Det låter som om det vore bäst ifall ni gick i sär, just med tanke på att du inte ska behöva må dåligt medans du är gravid. Eller i alla fall bli särbo. En del klarar ju inte av förhållanden när de blir så intensiva som när man bor ihop. Min morbror är en. Varje gång han flyttat ihop med en tjej så tar det slut. Nu är han med en som han varit särbo med i 6 år och det funkar jätte bra.

    Sen så klart ska man inte göra för drastiska saker, börja med att prata med honom och vill han inte lyssna fråga om han tillsammans med dig vill gå och prata med någon professionell. Kanske borde börjat med detta råd men jag blev så arg när jag läste ditt inlägg.

  • Anonym (Nojig)
    vargavinter skrev 2019-07-18 07:41:19 följande:

    Tack för era svar.

    Prata med någon/terapi är inget alternativ då han "inte tror på sånt" och stenvägrar. Har läst mycket senaste dagarna och funderar om han eventuellt lider av narcissistiska personlighetsdrag. Skrämmande är det i alla fall.

    Har försökt sitta lugnt med honom och prata om detta vid 3 tillfällen i denna vecka nu, men har fått skäll bara jag öppnat munnen. Jag vill lugnt och metodiskt diskutera vår situation, försöka få honom att berätta hur han verkligen känner. Vill han verkligen bli pappa eller inte? Men han ger mig absolut inga svar och tar inte mina försök till samtal på allvar. Känns som jag inte har något annat val än att lämna.

    Enda problemet är väl att vi bor utomlands, (jag har bott i England de senaste 8 åren) och om jag lämnar honom, så kommer jag flytta hem till Sverige. Han är inte svensk själv. Så om jag sticker med barnet så är det väl det sista jag ser av honom, han kommer inte flytta med eller troligen ens finnas i barnets liv. Det känns som ett enormt steg att ta, men det känns som jag inte har nåt annat val. Men om jag sticker så kommer min dotter aldrig ha en pappa, och jag kommer vara 100% ensam med barnet. Den tanken är otroligt skrämmande, men det är väl bättre än situationen jag är i just nu.

    I staden vi bor nu är jag helt ensam, har lite ytligt bekanta kollegor osv, men ingen nära vän eller familj att vända mig till för att prata om allt detta. Lämnade alla vännerna på andra sidan landet, när jag valde att flytta till honom.


    Ännu större anledning till att lämna honom nu. Går man i tankarna att det inte är bra, då är det inte bra. Flytta hem till Sverige så du har ditt egna kontaktnät runt dig. Försök ha kontakt via de medel som finns, vill han vara en pappa kommer han vara det. Min kompis träffade inte sin pappa förens efter sin 30 års dag. Hon har inte lidit av det. Hennes mamma träffade en ny när hon var 3 och han är hennes pappa på alla sätt utom juridiska.
Svar på tråden Min pojkvän är likgiltig, elak och hotar att lämna mig och barnet