Inlägg från: Bjära |Visa alla inlägg
  • Bjära

    Min pojkvän är likgiltig, elak och hotar att lämna mig och barnet

    Det är pga barnet du verkligen måste göra något åt situationen. Jag är uppvuxen i en familj där bråk var vardag och det är ingen bra situation att befinna sig i som barn. Dessutom är man än mer ensam om man är ensam i en relation, än om man är singel. Jag säger som de andra, lämna honom och spela in om han sätter igång att bråka, så kan du få egen vårdnad om barnet om det krävs. 

  • Bjära
    vargavinter skrev 2019-07-18 07:41:19 följande:

    Tack för era svar.
    Prata med någon/terapi är inget alternativ då han "inte tror på sånt" och stenvägrar. Har läst mycket senaste dagarna och funderar om han eventuellt lider av narcissistiska personlighetsdrag. Skrämmande är det i alla fall.
    Har försökt sitta lugnt med honom och prata om detta vid 3 tillfällen i denna vecka nu, men har fått skäll bara jag öppnat munnen. Jag vill lugnt och metodiskt diskutera vår situation, försöka få honom att berätta hur han verkligen känner. Vill han verkligen bli pappa eller inte? Men han ger mig absolut inga svar och tar inte mina försök till samtal på allvar. Känns som jag inte har något annat val än att lämna.

    Enda problemet är väl att vi bor utomlands, (jag har bott i England de senaste 8 åren) och om jag lämnar honom, så kommer jag flytta hem till Sverige. Han är inte svensk själv. Så om jag sticker med barnet så är det väl det sista jag ser av honom, han kommer inte flytta med eller troligen ens finnas i barnets liv. Det känns som ett enormt steg att ta, men det känns som jag inte har nåt annat val. Men om jag sticker så kommer min dotter aldrig ha en pappa, och jag kommer vara 100% ensam med barnet. Den tanken är otroligt skrämmande, men det är väl bättre än situationen jag är i just nu.
    I staden vi bor nu är jag helt ensam, har lite ytligt bekanta kollegor osv, men ingen nära vän eller familj att vända mig till för att prata om allt detta. Lämnade alla vännerna på andra sidan landet, när jag valde att flytta till honom.


    Jag vet inte vart du bor, men svenska kyrkan finns i Storbritannien och man kan ha stödsamtal med dom: https://www.svenskakyrkan.se/london/socialt

    Och om du väljer att flytta hem till Sverige, så behöver du inte vara helt ensam: https://mininsats.se/uppdragen/kontaktfamilj
  • Bjära
    louisa83 skrev 2019-07-18 23:34:34 följande:
    Jag har ställt den här frågan i tidigare trådar och det är aldrig någon som kan svara på den. Men jag är uppriktigt intresserad av vad det är som ligger bakom psykologiskt sett. Hur kan någon gå från snäll omtänksam och kärleksfull till kall och elak? För om man vet varför så kanske man till och med kan lösa detta. Istället är det enda folk säger att man ska lämna honom. Men om det är en kris han går igenom då?
    Frågan är om det är de som förändrats, eller om det är graviditetshormonerna som öppnar ögonen på en del av de kvinnor som egentligen befinner sig i destruktiva förhållanden? Jag menar att "förälskelsehormonerna som gör mig blind" trappas ned medan "fixa bra plats att få min unge-hormonerna" dyker upp.  
Svar på tråden Min pojkvän är likgiltig, elak och hotar att lämna mig och barnet