Inlägg från: Anonym (Håller med) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Håller med)

    Porr och lättkläddhet - vårt sexbesatta samhälle gör mig deprimerad

    Anonym (Fri) skrev 2019-07-17 22:35:08 följande:

    Jag vill leva i ett fritt samhälle där alla får välja vad de vill göra med sina liv. Att hålla på att förbjuda saker hit och dit hör inte hemma i Sverige. Vill du att din och din killes kropp är enbart till varandra och ingen porr, flytta till ett land som inte tillåter lättklätt och porr då. Mmmmm, låter verkligen som frihet det där.


    Jag håller med. Det som jag reagerade mest av trådstaren var att TS fick hennes kille att be om ursäkt o lova att inte titta på porr framöver ... wtf! Var är jämställdheten och friheten ??!
  • Anonym (Håller med)

    Klarar du inte av att han tittar på porr gör slut! Men börja inte ställa upp regler för andra; din kille (antar jag) är en vuxen människa som kan avgöra själv om han vill titta på porr eller inte !

    Hoppas han gör som han vill och låter inte dig lägga dig i saker du har inget att göra med!

    (En tjej)

  • Anonym (Håller med)
    sillen skrev 2019-07-19 00:39:15 följande:

    Jag tycker att det är så underligt att porr verkar ha blivit till någon slags rättighet bland folk som försvarar den med näbbar och klor.

    Vissa verkar tycka att det är liberalt med porr och att så fort man har en åsikt som går emot strömmen så är man emot frihet. 

    Alltså porrindustrin är inte liberal och för jämställdhet eller frihet. Den är fylld med trasiga själar, missbrukare, våldtäkter, folk som lever på ruinens brant och som  gör porr för att de har ekonomiska problem. Kvinnor utnyttjas som fan i den industrin och många gånger är dem redan psykiskt förstörda från början. Det är lättare att intala sig om "den lyckliga porrstjärnan" för att döva samvetet. På en "lycklig porrstjärna" tror jag nog att vi kan hitta 100 olyckliga tjejer som har lurats in i porrens värld. Eftersom porr är så normaliserat och hyllat idag tror jag att många börjar arbeta i branschen på ett naivt sätt. Efteråt är det inte lika roligt.

    Porr kan även vara en karikatyr av kvinnans sexualitet som enbart ses från en mans perspektiv. Det är inte rimligt att porr ska vara så hyllat och normaliserat som det är idag. 

    Att helt förneka att porren har en baksida, att det kan förstöra förhållanden, bidra till mer kvinnohat och att branschen är hemsk är ju bara dumt. Den dagen som kvinnor började tro att porren var acceptabel var den dagen som feminismen dog. Porrbranschen har lyckats lura i kvinnor att de står för frigörelse, men egentligen står dem bara för objektifiering och sexualisering av kvinnor. Porrbranshen vill ha pengar, men försvaras som ingen annan bransch trots att deras handel är människor. Personligen vill jag att min partner ska vara smartare än att bli upphetsad av något som egentligen är så jävla fult.

    Män som har kidnappat/våldtagit/mördat kvinnor med sexuella inslag har berättat om hur de var influerade av porr. Ted Bundy till exempel. Våldtäkterna i Kambodja har blivit många fler sedan porr blev mer tillgängligt. Porr blir mer och mer våldsamt, vilket i sin tur leder till mer våld mot kvinnor. Liberalt, jämställt, en produkt som är helt ofarlig? Tror inte det va. 




    Med din uppfattning ska man inte få till djurpark eller cirkus heller - man kan ju spekulera fram att alla varelser som vistas där (oavsett om de är djur eller människor) har det dåligt och de "utnyttjas som fan i den branschen"

    Man ska egentligen inte titta på annat sorts film heller , varken romantisk eller horror osv - det finns säkert någon bland skådespelarna som är med endast av ekonomiska skäl , och det är ju hur som helst handel med människor

    Men ärligt talat jag tror inte att du tänker på det när du tittar på en romantiskt film ; likaså som jag eller andra tänker inte på skådespelarnas ekonomiska besvär när man tittar på porr...
  • Anonym (Håller med)
    Anonym (Porrärgött) skrev 2019-07-19 02:01:18 följande:

    Världen idag är en religiös tidskrift som har en genomgående negativ syn på porr och sexualitet. De är knappast objektiva, och drar rätt höga växlar på uttalanden som "kan ha negativ påverkan på svaga själar"...

    Det är väldigt vagt och långt ifrån något fastställt samband. I artikeln anges ju också andra som har helt annan uppfattning.

    Jag har kollat porr sen jag var liten, är inte det minsta sexuellt aggressiv.

    Hur kan det vara att jag inte går ut och våldtar kvinnor när jag nu tittar på så mycket porr?

    Jo, för jag har en moral som gör att det inte finns i min sinnevärld att kunna utsetta en människa för.

    De som begår denna typen av brott har inte de spärrarna, och det är inte porren som gör att de våldtar, utan just den här bristen på mentala spärrar mot att begå övergrepp.


    Håller med ! Den som utför våldtäkter på andra och sägs att det var på grund av porrtittandet skulle förr eller senare utföra våldtäkter även utan porr ... det är inte porren som framkallar det utan brist på empati och respekt mot andra ...

    Sedan visst kan porr bidra och stärka upp den beteendet ; men det är inte porr som gör människor till våldtäktare ...
  • Anonym (Håller med)
    Anonym (Hmmmm) skrev 2019-07-19 07:28:09 följande:

    Jag förstår att du tycker att det är otrohet TS, men i så fall är du också otrogen om du kollar på serier eller filmer med snygga killar.


    Så sant!
  • Anonym (Håller med)

    TS och många andra här tycker att istället för porr är det mycket bättre om deras partner onanerar på sin fantasi som hen har i sin huvud än att titta på nakna kroppar i en porrfilm...

    Ärligttalat jag har det svårt att förstå hur ni tänker ... hur kan det vara bättre om han fantasierar om hans kollega eller granne när han onanerar än att titta på porr ... ?

    Jag tycker det är tusen gånger bättre om han tänder på en porrstjärna än på en verklig person i sin närhet -- det sist nämnda leder lättare till otrohet i mina ögon ... hur som helst det är inte sannolikt att han kommer i kontakt och ska ligga med porrstjärnan någon gång ...

  • Anonym (Håller med)
    Anonym (Carl) skrev 2019-07-19 10:32:44 följande:

    ja det är sjukt

    det är satans lakejer


    Precis som sex är ifrån satan haha (ironi)
  • Anonym (Håller med)
    Anonym (Gg) skrev 2019-07-21 01:12:09 följande:

    Jag tycker att fixeringen vid sex är det sjuka. Sedan tycker jag att sex inte längre är något speciellt eller privat och att alla är sjukt utbytbara som människor idag.

    Sexleksaker ser jag som en sak. Porr ser jag som en industri som involverar andra människor. Som dessutom ofta ger en rätt sjuk bild av vad sex är.

    Så nej, inget av dem är otrohet, men sexleksaker förmedlar inte nödvändigtvis att människor är ting utan känslor, vilket jag tycker porr gör.


    Fast det är ju skillnad mellan porr och porr ! Du kankse tittar på fel sorts ...
  • Anonym (Håller med)
    Anonym (Ulle) skrev 2019-07-21 03:25:48 följande:

    Jag tycker väl att om man är i sånt behov av porr att man inte kan låta bli fast man har ett förhållande.. då är man ganska fattig...

    och respektlös.

    Minnns nu att många far illa av att de har en partner som inte kan låta bli porr trots att denne vet att den andre far illa av det... och ändå fortsätter. Konstigt förhållande kan jag tycka..


    Om man är i sånt behov av att lägga sig i den andras liv och begränsa den andras frihet och personlig utveckling genom att förbjuda vissa saker då är man ganska fattig ... och respektlös - tycker jag.

    Om man inte kan låta bli att kontrollera o begränsa sin partner trots att denne vet att den andre far illa av det... och ändå fortsätter. Konstigt förhållande kan jag tycka.
  • Anonym (Håller med)
    Anonym (Ulle) skrev 2019-07-21 21:29:11 följande:

    Det går inte att diskutera med nån som är för porr. Självklart får tjejer komplex när killen runkar till andra tjejer. Är det så jävla svårt att förstå ?!?

    Det beror inte på dålig självkänsla hos tjejen, det beror på att killen är respektlös. Jag förstår inte varför vissa inte kan begripa att många förhållande spricker pga porren.


    Så vad borde killen tänka på när den onanerar enligt dig? Vore det bättre om han fantasierar om grannen eller arbetskolleginnan jämför med porr?
  • Anonym (Håller med)
    Bleha skrev 2019-07-22 23:28:04 följande:

    Hmm.. fast isåfall kan man ju se på otrohet på samma sätt. Att det bara är kontrollerade att inte låta sin partner ha sex eller annan intim kontakt med andra.

    Alla måste få sätta sina gränser, men sen är det upp till den andra parten om de går med på de gränserna, annars kan relationen antagligen inte hålla.


    Ja absolut, det stämmer ju även på otrohet ... fast älskar man sin partner då har man ingen behov av andra och blir inte otrogen heller ... så ja teorin håller, absolut!

    Jag tycker att i en sunt kärleksfull o respektfull förhållande är otrohet inte förbjudet, (därför behöver ingen kontroll eller begränsning heller) otrohet är inte förbjudet utan något som bara aldrig händer...

    det är ju ändå skillnad om jag gör inte något pga att det är förbjudet eller om jag bara vill inte göra det ..

    tillbaka till porr : jag tycker att det kan inte jämföras egentligen... det är ju tusen gånger bättre om min kille tittar på porr än om han fantasierar om en verklig person från hans bekantskap när han onanerar...
  • Anonym (Håller med)
    Anonym (Porrärgött) skrev 2019-07-22 23:44:31 följande:

    Det håller jag helt med om. Även om jag tycker att man har väldigt snäva gränser om man tycker porr är otrohet, så har man den upofattningen är det ju så, och då får man kommunicera om det och sen rätta sig efter det ellet vara ihop med någon som mer matchar ens egna värderingar.

    Dock är det inte alltid så självklart. När jag träffade min första flickvän (var rätt sen med att komma igång med sexlivet, så hade rätt dåligt självförtroende) så när ämnet kom upp; "DU kollar väl inte på porr?!" så sa man ju vad hon ville höra, dvs naturligtvis inte. Man ville ju få ligga, och i min värld var alla tjejer emot porr, så det var bara att spela med.

    Men det lärde jag mig senare i livet att det finns ju massor med tjejer som gör, så det är dem man ska satsa på.

    Dock är det ju en väldig obalans här. 90% av män gillar porr mer eller mindre, max 50% (troligen snarare 25-30%) är ok med/gillar porr.

    Så i väldigt många förhållanden måste någon antingen smyga och ljuga, avstå något de egentligen gillar, eller må dåligt för att partnern nyttjar porr.

    Går helt enkelt inte att få alla nöjda utan att det blir väldigt många porrhatande singelkvinnor och porrälskande singelmän.

    Kvinnor som TS får det oerhört svårt att hitta någon man med hennes värderingar. Högst troligt kommer hon att bli förd bakom ljuset, då män hon blir intresserad av kommer att säga det som det förväntas av dem. Så enkelt fungerar det, oavsett om man tycker om det eller inte.


Svar på tråden Porr och lättkläddhet - vårt sexbesatta samhälle gör mig deprimerad