• Kiyah

    Tvätta hål i öronen infektion, klorhexidin? HJÄLP

    hur togs hålen? piercare med nål eller *ryser* frisör med pistol?
    vad är det för hängen? stavar eller ringar? material?
    fick du skötselråd när du gjorde dem?

  • Kiyah
    matf skrev 2019-07-20 16:17:33 följande:
    Pistol, hört att det inte är bra, men många av mina vänner har använt pistol och har inga problem.. ringar nu stavar förut. Var väldigt svårt att tvätta med stavar, och kändes som att pluppen hållde hålen tätt och inte luftigt. Så testar med ringar nu.. äkta silver. Ja, tvätt morgon och kväll första veckan sedan bara en gång om dagen med tvål och vatten.
    Pistol är skit, den går inte att sterilisera mellan användningarna och det bildas mer och mer bakterier i den. Då antar jag att du gjort detta hos en frisör? Dom är inte ens ubildade i detta. Piercare är utbildade och grejerna hålls rena med autoklav alt nya saker. 
    Stavar gör att du inte kan tvätta ordentligt som du misstänkt. du kommer bara åt litegrann runt hålet. vanliga örhänges-ringar är heller inte bra för läkning då de inte är gjorda för det och själva delen som går igenom örat är väldigt smal. 
    Hos piercare får man oftast ringar som öppnas och stängs med en kula när man piercar öronen, dessa kan du när du rengör dras såpass att du rengör hela delen som är inne i öronen när du rengör och får därigenom bort massa bakterier. 
    Läksmycken ska med fördel vara i kirurgiskt stål, titan eller i vissa fall plast då det dels är lätt att hålla rent och det är i stort sett ingen som är allergisk.

    Sen är det viktigt att inte hålla på att pilla för då retar man upp såren och tillför smuts. Det är även viktigt att inte övertvätta för det kan vara lika illa.

    Jag tog hål i öronen hos en frisör vid 10-11års ålder. Gjorde ont med pistol och hon hade inte en aning om vad hon sysslade med och dessa har varat och jävlats konstant tills jag beslöt att dom fick växa igen, snett sitter det med.
    Har andra piercingar som gjorts hos en piercare och har aldrig haft problem alls med dem 
Svar på tråden Tvätta hål i öronen infektion, klorhexidin? HJÄLP