• Aryzza

    IVF hösten 2019

    Hej.

    Hoppar också in. Oförklarligt barnlösa, alla prover bra eller mycket bra. Försökt i 19 månader själva och har nu (pga att vi ljög för vården) fått påbörja vår första IVF. Skånes landsting har som regel två års försök själva innan man får hjälp om man är oförklarligt barnlös.

    Har första äggplocket på måndag, dag 17 i cykeln så ska bli så skönt att ta sista menopur och fyremadel idag, har ju sprutat ganska länge. Har haft hemskt mycket biverkningar under hormonbehandlingen men försöker intala mig att det är en västanfläkt jämfört med att vara gravid på riktigt. Har vart väldigt taggad men nu när det är här på riktigt så vet varken min man eller jag hur vi ska reagera riktigt, mycket märkliga känslor :).

    Till alla som har jobbigt vill jag verkligen rekommendera att gå och prata med någon. Jag gick till en terapeut som själv hade kämpat med barnlöshet och det var världens bästa beslut. Hon hjälpte mig jättemycket.

  • Aryzza

    Äggplock igår, inte så kul men inte så farligt som jag trodde :) 7 ägg ut och 5 befruktade. Preliminär återföringsdag på lördag.

    Någon annan som också vart otroligt svullen om magen efter plocket? Ser ut som jag är i sjunde månaden ungefär..

  • Aryzza

    [quote=79845169][quote-nick]Jooosen skrev 2019-08-20 20:02:52 följande:[/quote-nick]Spännande!! Jag var oxå otroligt svullen. Säkert 8-9 dagar efter. Fick kolla upp med ett extra vul men det var ingen fara. Så man kan absolut bara svullen ett bra tag efter tyvärr.[/qu

    Ja superspännande! Haha ok det var ju roliga nyheter.. det blir ju kul att gå på intervju på torsdag för ny tjänst om det inte går ner tills dess. Svårt att komma i min poweroutfit liksom :D

  • Aryzza
    Fifen skrev 2019-08-21 14:14:49 följande:

    En fråga till alla, hur har ni gjort med att prata med er omgivning?

    Jag är väl lite special eftersom alla vet att jag genomgått livmodertransplantationen, så alla vet om att vi ska påbörja IVF under hösten för att kunna bli gravida. Men jag funderar på om man ska berätta för någon att vi snart är igång med vår första FET. Blir det mer press, eller mer stöd att berätta för sin omgivning?

    Hur har ni gjort?


    Vi berättade för ingen först typ. Nu har vi släppt på det och det är till och med ganska många som vet vi har återföring på lördag. Jag tänker att om det inte tar sig så kommer man bli väldigt ledsen och då är det skönt att folk förstår varför. Alla har vart otroligt förstående och stöttande vilket är skönt.

    Däremot har jag en tjejkompis som jag berättade om utredning och IVF för som sedan gick och berättade det vidare till andra vänner och bekanta. Ska träffa henne imorgon och kommer inte säga ett pip till henne utan ljuga och säga vi missade denna månaden. Litar inte på henne!

    Så det finns helt enkelt både argument för att berätta och vara tyst.. man får nog känna själv tror jag. Och kanske vara noga med vem man berättar för och poängtera att det är hemligt om man inte vill det ska spridas.
  • Aryzza

    En femdagars blastocyst återförd helt odramatiskt och utan något ont. 3 stycken som klarat sig och som hamnar i frysen och 1 som inte klarat sig. Känns som bra utfall:) testdag den 5/9 så ungefär 100 år dit...

    Någon annan som pysslar med hästar? Fick inte rida på en vecka efter äggplocket och får fortfarande inte gallopera. Någon som fått andra (roligare) instruktioner XD

  • Aryzza

    C


    Hedblomster skrev 2019-08-24 13:41:37 följande:

    Härligt! Bara att hålla tummarna!

    Jag rider en gång i veckan och i måndags missade jag för att ovitrellen skulle tas samtidigt, haha... På måndag har vi återföring så då kommer jag inte heller rida. Men kanske måndagen efter det! Är bara lite nojig för hästen jag rider kräver så mycket drivning och jag blir verkligen helsvettig, haha. Vill helst inte säga typ att jag kan vara med men bara om det inte blir jobbigt...


    Ja det kanske är lite mycket. Det står i pappren jag fick efter återföringen att jag ska undvika träning i fettförbränning- eller konditionsträningssyfte. (Dock ej hur länge. Märkligt) Och rent allmänt känns det ju efter plocket som man har världens magtröningsvärk så så mycket driv kanske är svårt.. men som nån sa, muskelsträckning eller lite ont i ryggen och göra övningar i skritt eller kanske trav istället.
  • Aryzza
    malinmalan skrev 2019-08-25 17:31:14 följande:

    Ledsen för din skull.. skönt med en plan om ändringar till nästa omgång! Ger hopp att de då vet mer om hur din kropp funkar :)

    Låter klokt med en paus också för jösses vad detta tar på en psykiskt! Skönt att bara kunna leva hyfsat normalt ett tag igen!

    Jag är nog verkligen övernojig och vågar inte anstränga mig mycket alls nu under sprutperioden.. hur ska det då bli om man får tillbaka något att ruva på undrar jag..

    Är annars van att träna ca 4 pass/vecka men har blivit tillsagd att ta det lugnt med träning inför ivf:en så nu när man är mitt uppe i det vågar jag knappt lyfta något tungt och känner inte alls igen mig själv..

    Någon mer som haft nojor över ansträngning under ivf?


    Jag var inte nojig alls under sprutperioden utan körde som vanligt och red och powerwalk osv. Först vid plocket som någon andades något om att jag kanske inte skulle gjort så, iaf inte ridit.. är det läkaren som sagt du ska ta det lugnt med träning? Gå ut och gå eller springa måste ju vara ok i alla fall även om de inte vill du ska styrketräna. Man blir ju knäpp om man inte rör på sig. Be om förtydligande från kliniken om vad som är ok och inte kanske?
  • Aryzza

    [quote=79856063][quote-nick]Söderlund skrev 2019-08-26 06:11:22 följande:[/quote-nick]Herregud det var sant, fick gravid 1-2 på digitalt nyss! Det känns sååå himla bra blandat med en massa rädsla såklart. Hade lite ont i ländryggen nu när jag vaknade och det brukar jag få i samband med mens... Och en gång tidigare har jag blivit gravid under de här 2 åren av försök, mitt emellan letrozolbehandling och IVF. Då hann vi gå på ett ultraljud och se ett hjärta slå, sen fick jag missfall bara några dagar senare... Oj så mycket tankar. Men en dag i taget![/

    Stort stort grattis! Alla tummar hålls för att den stannar där inne!

  • Aryzza
    Fifen skrev 2019-08-27 08:05:36 följande:

    Jo, det har varit lite kämpigt att ta sig hit. Men samtidigt så skönt att äntligen vara ha samma förutsättningar som alla andra! Jag är så otroligt tacksam för varenda dag!

    Jag är dock lite orolig för att så många andra här verkar känna att så mycket händer i livmodern. Eftersom min är inopererad har jag ingen känsel i den, så jag kommer aldrig kunna känna den där stickande känslan som många verkar beskriva när embryot fastnat.

    Siffror är min grej också och jag kände verkligen att TD var något speciellt. Kommer ju inte kunna testa innan det, vill ju liksom inte förstöra det magiska i  talet!


    Jag hade ju insättning i lördags och känner inte ett endaste något i livmodern så det är nog väldigt individuellt. Ett litet stick i söndags morse som gick över på en min och sen dess inget. En vännina till mig kände nästan ingenting alls förrän det riktigt började växa till sig när hon blev gravid naturligt. Men förstår oron. Jag är ju också lite orolig för att jag inte känner något men försöker intala mig att alla är olika bara :)
  • Aryzza

    W


    Fifen skrev 2019-08-27 10:28:21 följande:

    Skönt att höra att det inte behöver kännas något heller, då kanske jag inte missar något i alla fall!  Man får nog tänka så, att alla är olika! 

    När har du testdag?


    Den 5e, 12 dagar efter återföringen är min dag. 9 dagar kvar som känns skitlänge! Har vanligtvis 11 dagar mellan äggloss och mens men man får väl lita på att de ger en dag av en anledning:)
Svar på tråden IVF hösten 2019