• flickan89

    IVF hösten 2019

    Hejsan! 


    Jag hänger på i denna tråd! 


    Är helt ny på familjeliv och ska göra vår första IVF i höst.


    Har varit aktiva sedan januari 17 då jag slutade med mina ppiller. Men ingenting har hänt och vi sökte hjälp för ca ett år sedan. Har genomgått hela utredningen med spermaprov, spolning och allt.. Men dom hittar inget fel på oss, ofrivillig barnlöshet. Så nu äntligen har dom skickat remiss på IVF till Livio i Göteborg.  Det känns så skönt men såklart väldigt nervöst. Min barnmorska sa att det inte var så lång kö där uppe så jag hoppas på att snart få ett brev i postlådan! 


    En liten fråga. Hur har ni gjort med anhöriga/familjen? Har ni berättar er resa för dom under tiden eller har ni hållt det för er själva? 

  • flickan89
    LillaFågelSvart skrev 2019-08-10 09:46:52 följande:

    Hoppar gärna in här.

    Oförklarligt barnlösa, påbörjade IVF innan sommaren med korta protokollet. Blev dock överstimulerad så blev totalfrys. Så besviken när man har ställt in sig på att få något tillbaka, men fick iaf 6 fina blastocyster till frysen.

    Gjorde FET i ostimulerad cykel denna veckan och ruvar alltså just nu - så spännande! Vid återförandet utbrast embryologen "nämen titta, den har börjat kläckas också, SÅ FINT!" Känner mig hoppfull men samtidigt går man runt med en konstant oro som många av er beskriver. Inte kan det väl gå, det kommer inte bli något, varför skulle det funka på första försöket, osv...

    Det som är allra jobbigast för mig är dock jobbet. Har en chef som beter sig riktigt illa och hon får mig att må så dåligt i allt det här. Hon fick mig att berätta när vi höll på med utredningen för då hade jag en rejäl dipp och blev sjukskriven för stress. I början var hon jättestöttande och ville veta allt (och jag berättade såklart, dum som jag var). Men nästan på dagen när jag började med sprutorna började hon bete sig annorlunda. Ifrågasatte mina leveranser, la mer uppgifter på mitt bord trots att vi kommit överens om ett par uppgifter jag skulle hålla mig till efter sjukskrivningen.

    När jag blev överstimulerad och knappt kunde röra på mig för jag var så svullen ifrågasatte hon mina sjukdagar och tyckte jag skulle vara på kontoret för "det är bra om du syns, folk frågar efter dig". Jag blev helt knäckt, samtidigt som jag var fullpumpad med hormoner. Tog mod till mig och frågade om något har hänt, och berättade att hon får mig att må dåligt och varför. Då svarar hon - och jag citerar - "ja men jag vill ju trycka till och testa dig för att se vad du klarar av".

    ??? Om man vet att ens medarbetare går igenom något av det svåraste man kan gå igenom som människa, inte fan väljer man att pressa dom lite extra under en sådan period?? Känner mig helt nedbruten. Som om man inte går igenom tillräckligt redan...

    Sorry för långt inlägg, ser det som någon typ av ventil att få skriva av mig. Någon som har varit i en liknande situation? Hur hanterar man en chef som beter sig såhär i samband med IVF? Känner ju att allt förtroende är borta och vill inte yttra ett ord till för henne om hur det går för oss.


    Åh håller tummarna för er att det fortsätter på rätt väg!

    Vi väntar på vår första kallelse så man går och kollar i postlådan varje dag..

    Berättade för sambons föräldrar förra veckan. (Mamma visste redan) Det var en lättnad!

    Men sen kommer nästa steg chefen! Är så orolig hur hon kommer ta det.. vet dock att hon har gjort samma procedur utan att det lyckades för ca 20-30år sen kanske.. hon är världens goaste och lättsammaste chef men man vet ju inte hur hon tar detta!? Så orolig! Kan verkligen bli på båda hållen!

    Jag förstår verkligen din frustation men låt henne inte vinna över dig och trycka ner dig! Hon kanske har varit i din sits och misslyckats eller är i din sits.. men det är såklart ändå inte okej att bete sig så! Men också förklarigt om fallet skulle va så..

    Håll dig stark och du behöver inte berätta hur det går för henne! Prata med dom som vet och hitta styrkan där istället!

    Kramar på dig!
  • flickan89
    Limarie skrev 2019-08-16 10:47:18 följande:

    Nej. Det blev inget. Inget av de 4 befruktades trots ICSI. Jag är tom, vi är tomma. Inget svar vad anledningen kan vara. 

    Vi borde försöka igen säger läkaren, vi har ju tre gratis försök (när vi nu blir kallade). Det känns meningslöst och för smärtsamt. Vi hade gärna velat gå över till donation nu. Eller vad kan man mer göra för att veta: Varför går det inte? Varför har ingen någon förklaring? 


    Fy så tråkigt att läsa! :(

    Styrkekramar till er!!
  • flickan89

    Kliniken ringde igår och hade fått ett återbud så på måndag ska vi på vårat första möte! De fick in remissen förra måndagen, så det gick väldigt fort! Är så nervös nu men otroligt taggad!

    Typiskt att mensen precis tog slut bara..

    Fick lite hastigt och lustigt berätta för chefen och närmsta kollegan. Men båda var väldigt stöttande och inga problem att bli ledig osv. Känns så skönt! Var orolig vad dom skulle säga (är lärare så inte jätte lätt att bara ta ledigt.)

  • flickan89
    LillaFågelSvart skrev 2019-08-20 09:04:45 följande:

    En liten uppdatering från mig:

    Satte in ett 5-dagars (FET) den 8/8. Testdag imorgon (21/8) men har känt att det är något på G... Konstig värk som inte är som mensvärk och mensen 5 dagar sen. Så igår tjuvtestade jag (det var dessutom min födelsedag och kände på mig att det skulle bli ett fint besked) och testet visade ett superstarkt PLUS! Helt sjukt... Kunde inte tro det så var tvugen att testa igen på lunchen och jodå, fortfarande ett starkt plus :)

    Men nu på morgonen såg jag att det hade kommit lite blod när jag gick på toa.. Rosa-aktigt i färgen och väldigt lite, syntes bara när jag torkade mig. Men hjärtat i halsgropen och nu är jag såklart jätteorolig. Vet att det är vanligt med blödningar i början av grav men usch, det här känns inte bra..


     


    Men guud vad roligt!! Helt klart den bästa födelsedagspresenten man skulle kunna tänka sig!  Nu håller vi bara tummarna att den håller sig kvar också! =) 


    Är det eran första ivf?

  • flickan89

    Vi var på vårat första möte igår på livio göteborg =) Vi fick sånt himla bra bemötande och vilka professionella människor som jobbar där! 


     


    Nu känns det som att det är på riktigt och det är äntligen vår tur att få hjälp. Min sambo har varit så himla lugn och trygg innan och sagt typ vi tar det som det kommer, behöver inte oroa oss osv.. Men igår kom det nog upp för honom på riktigt. Han blev nervös! (det händer aldrig) Det kom så nära men han är såklart väldigt glad och pepp han också! 


     


    Nu längtar man efter mensen för första gången i sitt liv typ! 3 veckor kvar sen kör vi igång med sprutorna! 


     

  • flickan89
    LillaFågelSvart skrev 2019-08-21 09:51:39 följande:
    Tack! Ja tummarna hålls hårt dagarna i ända nu :)

    Det är vår första IVF. Gjorde äggplock innan sommaren men blev överstimulerad, så blev första återföringen nu i augusti. Trodde aldrig det skulle ta sig direkt. Men så fel man kan ha :) Jag hoppas för allt i världen att jag får behålla vårt lilla frö. Samtidigt är det en sån lättnad att veta att det faktiskt GÅR. Har alltid varit nojig över att vårat problem har varit att det befruktade ägget in kan fästa. 

    Såg att du går på Livio i Göteborg? Vi med! Är jättenöjd med dom. Proffsiga, mjuka, och har alltid tid att svara på frågor.

    Ja man är ju väldigt rädd för att problemet ligger i att det inte vill fästa. 


    Ja vi är med i göteborg. Från första mötet har det varit jätte positivt! Tog ett amh test när jag var där och sen ringde dom någon dag senare och skulle ändra dosen på sprutan. och då var dom också så himla trevliga och frågade flera gånger om jag hade koll nu och om det kändes bra och allting. Så vi är jätte nöjda änsålänge! 


    Blev du mycket överstimulerad så du blev riktigt dålig eller hur mådde du? Är så himla nojjig över att bli det! Man har läst värsta skräckexemplen =( Så nu när dom ändrade sprutan från 150 till 125 kändes det lite lugnare men de är väl det jag oroar mig för mest just nu :P 

  • flickan89
    Fifen skrev 2019-08-21 14:14:49 följande:

    En fråga till alla, hur har ni gjort med att prata med er omgivning?
    Jag är väl lite special eftersom alla vet att jag genomgått livmodertransplantationen, så alla vet om att vi ska påbörja IVF under hösten för att kunna bli gravida. Men jag funderar på om man ska berätta för någon att vi snart är igång med vår första FET. Blir det mer press, eller mer stöd att berätta för sin omgivning?
    Hur har ni gjort?


    Vi har berättat för sambons föräldrar att vi varit på första mötet och att vi börjar med sprutorna snart och sådär.. Eftersom vi får åka en bit och har djur så var det en självklarhet att dom behöver veta. Dom blev väldigt glada när vi berättade och har varit stöttande. 


    mina föräldrar vet att remiss är skickad till ivf men inte att vi varit där. 


    Syrran vet allt eftersom hon genomgår samma sak just nu. 


    Min bästa vän vet också allting. 


    Chefen vet och närmaste kollegan vet att vi håller på. 


    Annars har vi hållt det hemligt för resten vilket är väldigt skönt.


     


    Läkaren på kliniken sa att hon tyckte man absolut kunde säga att man ska göra en ivf men inte när till alla för det kan bli jobbigt om alla vet precis när och hur.

  • flickan89
    LillaFågelSvart skrev 2019-08-26 09:24:32 följande:
    Jag blev inte så dålig av ÖS att jag behövde läggas in, men blev rejält svullen om magen och hade en del vätska i buken. Äggstockarna var ca 9 cm i diameter och det är ju ganska mycket förstorat. Så det tog nog 1,5 vecka med vila innan det lade sig.

    Barnmorskan som gjorde ultraljud precis innan äggplock såg att jag var påväg att bli ÖS så fick inte ta Ovitrelle utan någon annan spruta. Var väldigt osäkert om vi skulle få göra återföring, men kliniken ville ha upp oss på återföringsdagen för att göra ett till ultraljud. Men det blev tvärstopp. 

    Låter ju väldigt positivt att de ändrade dosen efter ditt AMH-värde. Då bör ju den största risken för ÖS ha minskat rejält. Och det är ju inte jättevanligt heller, så många positiva tankar nu att du klarar dig galant :) Ska bli spännande att följa dig och hur det går!

    oj ja då förstår jag att du var svullen! Men då sjukskrev dom dig eller? för hon sa att dom inte gärna gör det men behövs det så gör dom det typ. 
    Jobbade du någonting efter äggplocket? eller du kände av det direkt? 


    usch inte riktigt det man hade räknat med att få ett tvärstopp när man väl är där uppe. och sen dessutom vänta över stängning och allt. men dom säger ju att allt har en mening så annars kanske det hade gått åt pipan =) De andra ultraljuden fick du göra hos din "vanliga" barnmorska? 


    Ja det var en lättnad. Vad hade du för mått på sprutan? Sambon hämtade ut all medicin nu idag så nu känns det ännu mer pirrigt =) Han fick offra sig och göra det i grannstaden då vi bor i en liten stad och man träffar alltid på någon man känner såklart :P 


    Ja det ska bli kul att följa dig med! Men hoppas såklart det stannar kvar! 

  • flickan89
    Banana84 skrev 2019-09-05 10:06:19 följande:

    Hej, jag hoppar in här :)

    Har precis startat med sprutorna gonal f på första ivf försöket, vi kör privat då väntetiderna var väldigt långa. Spännande att få komma igång, ska på första ultraljudet imorgon och håller tummarna att det har bildats äggblåsor. Läkaren var osäker på vilken dos av gonal f jag skulle ha, först sa han 175 och sen ändrade han till 225 vilket jag har börjat med nu. Vilken dos hade ni? Jag är 35 och hade amh värde på 1,9


    Åh vad spännande! 


    Vi ska också starta vår första ivf nu i dagarna förhoppningsvis! När mensen kommer, aldrig har man längtat efter mensen som nu.. den är beräknad till måndag dock har jag blivit förkyld så hoppas hoppas det går över snabbt så jag kan börja denna cykel.


    jag fick 150 till att börja med men tog ett AMH när jag var där och det var högt så hon sänkte min dos till 125 bara. Vilket är rätt skönt då jag är orolig för överstimulering. frågade dock inte vad amh:et låg på.


     


    Hur har det gått att ta sprutorna för dig? 


     

  • flickan89


    Jag skulle börja med sprutorna denna mensen... men tog ett grav test nu på morgonen för mensen kommer ju aldrig..

    Har dock mensvärk ändå..

    Det var positivt!

    Alltså sååå mycker känslor!

    Och sambon är på jobbet!
  • flickan89
    malinmalan skrev 2019-09-09 09:02:46 följande:

    Nämen!! GRATTIS!!!


    Tack!! Känns helt overkligt.. men såå skönt att förhoppningsvis slippa hela processen..

    här har man försökt i 2,5 nästan 3 år och ingenting har fungerat sen ska vi börja med ivf har kylskåper fullt med sprutor nej då blir jag gravid!

    Får köpa ett test och göra ikväll med känner jag för att vara helt safe
  • flickan89
    Banana84 skrev 2019-09-09 09:44:43 följande:

    Grattis! Så roligt att många plussar :)


    Tack! Ja det är såå roligt!

    Håller verkligen tummarna för alla där ute!
  • flickan89
    Banana84 skrev 2019-09-09 09:44:43 följande:

    Grattis! Så roligt att många plussar :)


    Tack! Ja det är såå roligt!

    Håller verkligen tummarna för alla där ute!
  • flickan89
    Banana84 skrev 2019-09-09 09:44:43 följande:

    Grattis! Så roligt att många plussar :)


    Tack! Ja det är såå roligt!

    Håller verkligen tummarna för alla där ute!
  • flickan89
    Hoppet19 skrev 2019-09-09 16:01:19 följande:
    Sjukt! Det är ju sånt här man läser om! Det är ju så konstigt, jag hade ju själv önskat att vara en av dom såklart. Hade nog alla här - att råka få en hoppsangraviditet precis inför ivfstart! Så varmt grattis till dig!

    Själv längtar jag tills onsdag - då ska lilla blaston nr 4 in! Hoppas hoppas!

    ja det är verkligen sjukt. Att man fick vara en av dom liksom. 


    Tack så mycket :) 


    Ååh det kommer gå bra! Jag håller verkligen tummarna för er! 

Svar på tråden IVF hösten 2019