• Agdaa

    Varför köper man duntäcke till små barn?

    ... när alla vet att de görs på dun som plockas en och en från fåglar under extrem smärta utan bedövning?

    Förstår det bara inte ????

  • Svar på tråden Varför köper man duntäcke till små barn?
  • Agdaa

    Gör d inte?

    Tror du dunet plockas på nåt speciellt sätt för de som ska va till barn?

  • Agdaa

    Jag tycker inte att det är nån skillnad när det gäller djurplågeri mellan att köpa duntäcken till vuxna el barn men nu hade jag en diskussion med en blivande mamma som tyckte att det var ok att köpa duntäcke för att det är extra noga med små barn att de ska ha varmt täcke över vintern, Jag tyckte inte det var ok för jag litar inte på märkningar som säger att de försäkrar att de inte har plockat fjädrarna på levande fåglar. Jag skulle föredra nåt annat material.

    Men nån skrev här att det var lika illa för miljön men hur ska man göra då tycker ni? Strunta i täcket? Finns det verkligen inga miljövänliga alternativ? Själv har jag haft mina täcken i 20 år nu så de är ordentligt utslitna så de behöver egentligen bytas ut men har verkligen ingen lust att bidra till miljöförstöringen.

  • Agdaa
    Långbenopluto skrev 2019-07-26 14:43:18 följande:
    Så duntäcke till vuxna är ok??
    Nej, absolut inte :(
    Men d verkar som småbarnsföräldrar tycker det är ok att göra undantag för deras små änglar som är värda endast det "bästa" men jag tror att det finns bra alternativ även för dem :o
  • Agdaa
    Fjäril kär skrev 2019-07-26 14:49:30 följande:

    De som plockar dun säljer till hundratals olika verksamheter/fabriker och vet inte vad slutprodukten blir. (möbelstoppning, sängkläder, kläder, hemtextil, heminredning, prydnadssaker, påsksaker, julpynt, halloween, mardi graas, thanksgiving, presenter, souvenirer utomlands, pennor, etc etc...)


    Ja, självklart :o
Svar på tråden Varför köper man duntäcke till små barn?