Inlägg från: Anonym (Olustig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Olustig)

    hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?

    Tintin i Amerika skrev 2019-08-08 12:30:15 följande:

    hur i hellskotta blev ni ihop?
    pratade ni inte om detta då?
    eller kom detta som en överraskning i flingpaketet?


    När vi träffades så var jag tydlig med att jag inte var intresserad av att ha en partner att dela livet med, utan att jag tvärtom ville att vi skulle ha våra egna separata liv utanför våra träffar. Sen utvecklades det hela och blev nåt annat, och då blev det aktuellt att diskutera detta. Jag förstår dock att du undrar, för jag tänkte ju inte på att skriva det i trådstarten (eftersom det inte egentligen är relevant för det jag frågar efter)
  • Anonym (Olustig)
    Oerhörd skrev 2019-08-08 12:43:51 följande:
    Han kanske inte måste byta läggning, det är möjligt för en del att förstå och acceptera sin partners annorlunda läggning utan att vilja vara likadan själv. Vi är olika och värderar olika saker i relationer och hos andra på olika sätt. Inte bara gällande sex och flersamhet.

    Sant, risk att den monogama hittar en annan person som vill vara monogam. Det är en risk i alla relationer, att en är polyamorös betyder inte att dagens primära partner (om sådan finns) är morgondagens. Även i relationer monogama sinsemellan händer det att den ena hittar en annan hen hellre vill ha en relation med.
    Precis!! Precis så. 
  • Anonym (Olustig)
    Xenia skrev 2019-08-08 12:53:38 följande:
    Du förstår inte det monogama tänket? 
    Det jag menade var inte att jag inte respekterar det, att jag tycker att det är fel, att jag tycker att man borde kunna frigöra sig från det eller något sånt alls. Det enda jag menade var att jag personligen inte kan känna likadant. Är du med? Jag förstår det inte känslomässigt, på samma sätt som monogama personer ofta inte förstår polygami. Det innebär inte att jag inte respekterar det.
    Xenia skrev 2019-08-08 12:53:38 följande:
    Du förstår inte det monogama tänket? Men det är ju det som fungerat bäst för barnen. Två föräldrar som stannat hos varandra och tagit hand om barnen. Om kvinnan inte är monogam, så kan mannen inte veta om barnen är hans. Om mannen inte är monogram, kan han lämna kvinnan och barnen för en annan, eller använda sitt jaktbyte/sina pengar på andra istf sin egen familj.
    Det här resonemanget förstår jag inte alls. Varför i allsindar skulle man inte kunna stanna tillsammans och ta hand om barnen även om man inte är monogam?? Och varför skulle mannen inte veta att barnen är hans om kvinnan inte är monogam?? Man får väl anta att kvinnan inte har oskyddat sex med personer utanför ett öppet förhållande/utanför ett polyförhållande? Och på vilket sätt, i vilken värld, garanterar monogami att mannen inte plötsligt lämnar kvinna och barn för en annan? Fattar som sagt inte alls - du får gärna förtydliga.
    Xenia skrev 2019-08-08 12:53:38 följande:
    Har ni barn redan sedan tidigare, tänker ni skaffa barn eller har ni valt bort barn?
    Jag har fyra sen tidigare; han har inga. Inte aktuellt med fler barn. 
    Xenia skrev 2019-08-08 12:53:38 följande:
    Jag förstår inte dig, däremot din man. 
    Bra - då inser du förhoppningsvis också att man inte kan förstå alla, men att det inte behöver innebära att man är intolerant, respektlös, fördömande, eller inte vill förstå?
    Xenia skrev 2019-08-08 12:53:38 följande:
    Finns ju många kvinnor som själva är monogama, otur att han skulle fastna för just dig.
    Ja, och det finns en hel del män som är helt ok med att inte vara monogama; otur att jag skulle fastna för just honom - han som inte är det. Så kan man också se det, eller hur? Fast i sista änden skulle jag absolut inte vilja se det som någotdera, utan snarare som att det är otur att vi råkar ha olika läggning; inte att det är otur att vi fastnat för varandra.




  • Anonym (Olustig)
    Anonym (bra där) skrev 2019-08-08 13:00:26 följande:
    Pragmatisk ingång!
    Bra frågor som både TS och partner borde tänka igenom. 
    Precis! Håller fullständigt med - och är jättetacksam!
  • Anonym (Olustig)
    Fjäril kär skrev 2019-08-08 13:00:51 följande:

    Det viktigaste här för er är nog att ni på något sätt måste ha en form av deadline. Diskutera, fundera, både tillsammans och på varsitt håll. Försök hitta en tidpunkt då ni måste ha hittat en lösning, ett försök, ett förslag eller ett avslut.

    Det är oschysst mot er båda två att gå runt i flera år som bara bygger förhoppning om att nån ska "ge" sig. Det kanske faktiskt aldrig inträffar.

    Just nu är det nog väldigt jobbigt för honom att gå runt med känslan av att du inte bara vill ha honom utan mer. I hans känsloliv slåss han med tankar om otrohet, misstänksamhet och kanske tappad tillit. Och du går runt med din längtan och förhoppning. Ni båda två kan lätt hamna i känslan av bitterhet att tiden går och inget händer och ni känner er snuvade på tid och möjlighet. Därför behöver ni sätta en gräns för när ni måste nå ett resultat.


    EXAKT. EXAKT detta har jag också tänkt. Frågan är bara vad som är en rimlig tidsgräns?
    Fjäril kär skrev 2019-08-08 13:00:51 följande:

    Tänk också över möjligheten att du känner ett större måste och längtan just för att du inte kan få det du vill ha. Just nu är det tabu och kanske du vill ha det extra mycket just därför? Än vad du annars skulle ha känt om du redan hade öppet förhållande?


    Good point, men nä. Det har inget med det att göra. Jag är absolut extrem periodare; under vissa perioder vill jag otroligt mycket, medan jag under andra perioder inte vill nåt alls, men det är på det sättet helt oberoende av vilken typ av förhållande jag är i. Men tack för tanken ändå :) 
  • Anonym (Olustig)
    Lainie Kennedy skrev 2019-08-08 14:34:47 följande:
    Det är inte sjukligt att bli uttråkad av att bara ha sex med en person. Det är en social konstruktion som inte verkar fungera särskilt väl.
    Eller... alltså, jag vet inte om jag skulle vilja säga att monogami nödvändigtvis är en social konstruktion. I en del fall är det det så klart (bara i denna tråden har det ju förekommit personer som förklarat att de från början trodde att de var monogama trots att de inte är det, bara för att det är normen), men långt ifrån alltid. Jag tror nog att vi helt enkelt bara är olika. Vissa människor ÄR monogama - och skulle troligen vara det även om samhällsnormen såg annorlunda ut - och vissa är det INTE. Inget av det förtjänar att rynkas på näsan åt eller kallas sjukligt. Men tack för ditt stöd i alla fall :)
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (bra där) skrev 2019-08-08 15:30:09 följande:
    Kan det vara så att du - kanske omedvetet - vill ha en monogam relation, men inte med din nuvarande partner?

    Du har ju tidigare blivit förälskad i en KK och startat en relation - med din nuvarande.
    Va? Haha, förlåt - fattar inte alls nu? Kan du förtydliga? (Förlåt för trögfattad...)
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (E) skrev 2019-08-08 15:52:15 följande:
    Ja då är helt överens. Jag tror inte heller att det är en sexuell läggning huruvida man vill ha sex med flera eller med en.

    Men den enormt stora trenden att ha så kallade fria sexuella och kärleks-relationer är precis lika konstruerad och tvingande som heteronormen. Jag vet många som känt dig tvingade in i öppna relationer med argumentet att de annars är trångsynta, rädda eller svartsjuka. Det är fan inte okej med tvång i sex och relationer!
    Här kan jag bara FULLSTÄNDIGT hålla med dig (även om detta inlägg egentligen inte var riktat till mig). Se också gärna #91
  • Anonym (Olustig)
    KlantSmurfen skrev 2019-08-08 15:59:16 följande:
    Anonym (Olustig) skrev 2019-08-08 10:11:35 följande: #25
    Ja, du känner ju mig, så du vet förstås. En fråga bara: kan du förstå hur en icke-monogam tänker och känner? Nu menar jag inte om du kan acceptera och respektera det - jag menar om du kan FÖRSTÅ det? Om du kan sätta dig in i hur det är så väl så att du vet precis hur det känns? Om du skulle kunna sätta dig in i det så väl att du hade vetat hur du skulle stötta en icke-monogam som försöker leva monogamt? Utifrån allt det du skriver så tror jag ärligt talat inte att du skulle kunna det. Och ändå skulle jag inte få för mig att säga att du saknar empati.
    Varför skulle det väcka starka känslor?
    Jag vet faktiskt inte, men jag har förstått att det gör det, och jag försökte visa dig respekten att tolka ditt sätt att uttrycka dig som ett utslag av starka känslor snarare än som ett uttryck för att du bara är allmänt oförstående och respektlös 
    KlantSmurfen skrev 2019-08-08 15:59:16 följande:
    Du frågar om jag kan förstå hur en icke monogam person tänker och känner 
    Ja, precis. Intressant att du väljer att inte svara på det. Jag tolkar det fortfarande som att du inte kan det - vilket inte är nåt konstigt alls. Jag påstår förstås inte att du inte respekterar hur en icke monogam person tänker och känner - jag bara undrar om du känslomässigt kan förstå det? Om du kan känna som en icke-monogam person känner? För det tror jag inte att du kan - och jag tycker att det är fullt förståeligt att du inte kan det; det är ytterst få människor som fullt ut kan sätta sig in i hur nån som har en helt annan inställning än man själv faktiskt känner.
    KlantSmurfen skrev 2019-08-08 15:59:16 följande:
    Anonym (Olustig) skrev 2019-08-08 10:11:35 följande: #25
    Ja, du känner ju mig, så du vet förstås. En fråga bara: kan du förstå hur en icke-monogam tänker och känner? Nu menar jag inte om du kan acceptera och respektera det - jag menar om du kan FÖRSTÅ det? Om du kan sätta dig in i hur det är så väl så att du vet precis hur det känns? Om du skulle kunna sätta dig in i det så väl att du hade vetat hur du skulle stötta en icke-monogam som försöker leva monogamt? Utifrån allt det du skriver så tror jag ärligt talat inte att du skulle kunna det. Och ändå skulle jag inte få för mig att säga att du saknar empati.
    medan du själv inte har tillräckligt öppet sinne för att förstå hur din pojkvän tänker och känner trotts att han förklarat det, du tycker inte att det verkar lite smurfigt? ASD?
    Nä, jag tycker som sagt att det är fullt naturligt att man inte kan förstå alla inställningar och synsätt på ett känslomässigt plan. Det är du som verkar anse att att alla måste förstå alla - och det var också därför jag var nyfiken på om du verkligen kunde säga det om dig själv. Återigen: jag pratar inte om att förstå i betydelsen 'respektera', 'tycka är lika mycket värt', 'tycka är lika viktigt'. Jag respekterar till fullo hur min partner känner, och tycker att han har precis samma rätt som jag att känna som han gör. Det jag menade med "öppet sinne" hade f.ö. inte något att göra med förståelse av nån annans inställning. Det jag menade var att jag ville att du skulle läsa mitt inlägg utan att automatiskt tolka allt jag skriver utifrån värsta tänkbara synvinkel.
    KlantSmurfen skrev 2019-08-08 15:59:16 följande:
    Människor rationaliserar och tänjer på sanningen men när det är svart på vitt att någon motsäger sig själv flera gånger, beskriver ett ultimatum men förnekar att h*n ställt ultimatum blir det som en wtf? känsla, ljuger h*n så hårt för sig själv  eller är det bara en fredagstråd?
    Ah, ok... jag vet fortfarande inte vad en fredagstråd är, men jag kan ju räkna ut att det är typ som en trolltråd då? Tack för att du förklarade varför du undrade om det var en fredagstråd.

    En fråga bara: Var har jag motsagt mig själv? Var har jag tänjt på sanningen? Visa mig gärna. Vad gäller diskussionen om ultimatum kan jag bara hänvisa till det jag skrivit tidigare, exvis i följande:
    Anonym (Olustig) skrev 2019-08-08 15:22:25 följande:
    Ja, ok - vi kommer nog inte längre här. Du anser att det är jag som ställer honom inför ett val (vilket jag håller med om hade varit det samma som att ställa ett ultimatum); jag anser att vi båda två står inför ett val som ingen av oss vill utsätta den andra för, men som helt enkelt bara råkar vara oundvikligt. Att jag sen har hunnit göra mitt val, medan han fortfarande inte har gjort sitt spelar ju ingen roll. Men, som sagt: vi kommer nog inte längre här.
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (...) skrev 2019-08-08 16:04:48 följande:

    Kommer verkligen inte att fungera hur ni än gör.. Men den som kommer mest till skada är din trogna stackars sambo. Det kommer tära så enormt psykiskt på denne att förhållandet ändå kommer att gå sönder.. Gör slut innan ni drar på er psykiska skador som kommer vara svåra att läka till nästa förhållande..


    Tack för din ärlighet. Och ja - det är ju precis detta jag är rädd för...
Svar på tråden hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?