• lövet2

    Hur hantera galna utbrott från barn på 21 månader?

    Låt honom ha sitt utbrott! Tala om att han kan komma och kramas om han vill, och så låter du honom bara få vara i fred. Håll dig nära men utan att störa. Det kan vara väldigt skrämmande för honom med så starka känslor, så efter ett tag behöver han en tröstande famn.

  • lövet2
    Anonymsju skrev 2019-08-18 16:17:50 följande:
    Är det normalt beteende av en 21 månaders att börja kasta sand/grus i lekparken mot andra barn, som en lek, och det spelar ingen roll vad man gör så slutar han inte, och får ett utbrott när man lyfter honom därifrån?
    Fullt normalt. Han har lärt sig att kasta, och nu övar han. Det är helt enkelt ditt jobb att se till att han inte skadar någon eller något när han gör det.

    Hans utbrott beror på att han blir arg, frustrerad, upprörd, ledsen - och han har inte lärt sig att hantera de känslorna. De kommer ut som vrål, tårar, sparkar och slag. Känslor hos barn är inte lätt.
  • lövet2
    Anonymsju skrev 2019-08-18 20:29:03 följande:
    Ja det är mycket sparkar och slag i ansiktet just nu. Man blir lika ställd varje gång. Anledningen till att jag frågar om det är normalt för hans ålder är att jag ser andra mammor glo ute när det händer. Det är mitt första barn, alla åldrar han går igenom går ju även jag på nåt sätt igenom för första gången nu, med honom.
    De glor inte för att det är onormalt.
    - Några glor för att deras barn minsann aldrig skulle bete sig så där, tänker de.
    - Några glor för att de själva har mer erfarenhet och blir irriterade för att du inte gör som de brukar göra vid ett utbrott.
    - Några glor för att de känner igen sig och lider med dig.
    - Några glor för att de plötsligt kommer i håg varför de inte tänker skaffa fler barn.

    Själv skulle jag försöka att inte glo, men jag skulle titta i smyg och vara avundsjuk för att du har en 1-åring, och det är en sådan underbar ålder.

Svar på tråden Hur hantera galna utbrott från barn på 21 månader?