Inlägg från: Anonym (Trött) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trött)

    Mamma respekterar inte när jag ber henne att inte t.ex diska hos mig..

    Ja du överreagerar. Kan förstå att det är jobbigt att att någon bökar med dina grejer. Men du får ju hjälp. Jag skulle uppskatta en sådan förälder, som fixar och donar särskilt om jag vore trött och stressad.

    Gå och gör ngt annat då när hon diskar. Hon vill säkert hjälpa till och gör det av någon sorts gammal vana. Kanske är du sur och oinbjudande och då fixar hon hellre med saker än sitter och pratar med dig.

    Alltså du har ett lyxproblem. Bli sur för att du får hjälp... Jag blir tyvärr lite provocerad, själv får jag både passa och städa efter min mamma + andra slöa släktingar som bara stökar ned när de är på besök och hjälp med mina barn får jag kanske 2 ggr om året ngn timme från min släkt.

  • Anonym (Trött)
    Anonym (TS) skrev 2019-08-18 13:37:57 följande:

    Tror inte du har läst ordentligt. Hon får PENGAR (500 kr/gång) för att passa mina barn. Jag är ensamstående med två barn (ett på heltid och ett på halvtid ungefär) och måste kämpa för att få det att gå runt. Så snälla sluta prata om lyxproblem , du har ingen aning om vad jag har gått igenom. Att hon diskar 2 tallrikar som jag lika gärna kan diska själv senare när jag kanske istället vill prata och umgås med henne eller behöver ta det lugnt i några sekunder ser inte jag som hjälp.


    Måste förtydliga med lyxproblem menar jag inte något annat än just att du får hjälp med disk och blir arg. Inte hur ditt liv ser ut i övrigt.

    Du får försöka vara tydlig med att du vill verkligen enbart ha hjälp med just barnen. Bara barnen. Går det att prata med henne på ett bra sätt?

    Det borde man som mamma kunna förstå. Jag förstår att det verkar vara lite jobbigt att vara beroende av henne för just barnpassningen. Men i långa loppet är det guld värt att barnen och mormor också får en fin relation.
Svar på tråden Mamma respekterar inte när jag ber henne att inte t.ex diska hos mig..