• Anonym (J)

    Är det dags att ge upp eller överreagerar jag?

    Uppenbart ligger det ilska och frustration bakom hans beteende. Det är inte säkert att han gör det medvetet. Han har blivit bitter helt enkelt. Han kan säkert ta på sig en professionell mask när han träffar andra eller är på arbetet, men hemma med de han är trygga med är han sig själv och något i hans liv har gjort honom bitter. Kanske är det något i er relation, tex sex? Ålderskris? Ångest?

    Om du känner att du inte vill vara med honom längre så är det så. Man sammansvetsas och investerar så mycket i en relation. Det är inte lätt att ta ett beslut. Kanske kan ni prata om det och ta ett gemensamt beslut? Om inte så får han ett uppvak om du nämner skilsmässa och ni kan försöka hitta en lösning.

  • Anonym (J)
    Anonym (:() skrev 2019-08-19 09:49:24 följande:

    Tack för svar! Ja sex är en viktig bit för honom och visst blir det lite dåligt ibland men han tar aldrig initiativ till sex heller utan väntar på att jag ska göra det. Han sa en gång att han inte vill få ett nej när jag bad honom ta initiativ och det är nog det jag saknar. Att få bli upphetsad och inte alltid va den som börjar för det tänder inte mig. Som kvinna behöver jag förspel och han vet att jag blir sugen om han börjar men det är helkört. Jag ger honom oralsex ibland. Men annars har sexet vart helt ok. Han närmar sig 50 så ja visst kan det va en kris men då har den hållit på i flera år :/.

    Han är alltid trevlig utåt och folk skulle bli förvånade om de visste hur han är mot mig, Fast hans pappa vet hur han är och suckar ibland när jag är där och är ledsen. Skönt att ha honom på min sida iallafall.

    Ändå säger han att han älskar mig. Det går inte ihop :(


    Jag kan faktiskt förstå hans resonemang lite grann. Som kvinna blir man sällan nobbad sexuellt (krasst sett) så vi vänjer oss vid att bli uppvaktade och när vi inte blir det så känner vi oss tagna för givna och inte älskade lika mycket, men det är samma för en man. Han blir nobbad och känner sig misslyckad.

    Kan även tänka mig att du förväntar dig närhet utan sex? Det har han förstått. Därför drar han sig undan din beröring, för den leder sällan till sex ändå. Men kanske mer frustration från honom? Så han undviker situationer som gör honom svagare som man.

    Hans pappa är såklart på din sida oxå. Han vet nog inte sanningen, tror du det? Det hade nog varit för genant?!

    Familjeterapi är ett bra sätt att hitta vägar att kommunicera med varandra. Fast jag tror att ni känner varandra redan. I ert fall handlar det nog mer om att ni får bestämma om ni vill ha en vit relation (sexlös) eller skiljas? Ni kan inte växa ihop mer. Jag har svårt att tänka mig det. Mening andra sidan så med vilja kommer man långt!
  • Anonym (J)
    Anonym (:() skrev 2019-08-19 09:53:52 följande:

    Tack för svar! Inte vad jag vet men visst borde vi kanske testa parterapi. Vet inte om det ger nåt bara. Han måste kunna erkänna att han har fel nån endaste gång och kunna säga förlåt ibland, Tror kanske tre fyra gånger på våra nästan 20 år ihop.


    Enligt honom gör han kanske inte fel? Då vore det en lögn för honom att säga det??
  • Anonym (J)
    Anonym (:() skrev 2019-08-19 10:24:28 följande:

    Förstår hur du tänker men som jag skrev i svar innan, han vägrar ta initiativ utan tycker jag alltid ska börja. Han bara ligger och väntar på att jag börjar. Har bett honom ta initiativet men han gör inte det . Och nej! Jag nekar honom inte sex när han kommer. Så nej det handlar om annat. När vi väl har sex är det helt ok.


    Det kanske verkar som att jag skyller allt på dig insåg jag nu? Så menar jag verkligen inte! Jag vill bara hjälpa dig att spåna lite och se andra vinklar.

    På en skala mellan 1-100 där ett är stanna och 100är lämna. Var på skalan ligger du just nu i dina tankar? Var tror du han ligger? Och era barn?
  • Anonym (J)
    Drottningen1970 skrev 2019-08-19 10:46:54 följande:

    Vilken otrevlig jävel.

    Förstår inte alls hur du ens kan vara kluven i detta.


    Dom flesta som investerat i sin relation hade varit kluvna. Det är helt normalt. Varför tror du terapi är så stort?

    Hon blev inte kär i den här mannen eller hur? Nånting har hänt. Bryr man sig om pappan till sina barn, den man en gång sagt ja till att dela allt med, så bryr man sig även när förhållandet blir motigt. Man överger inte folk för att det inte passar. Nä det är så konflikter skapas.
  • Anonym (J)
    Anonym (:() skrev 2019-08-20 13:13:42 följande:

    Tack för era svar!

    Elin 1989:

    Vad skönt du kom ifrån honom. Önskar det vore så lätt.. Fan va svårt det ska vara :(.

    Anonym (prata) :

    Oj om jag visade honom detta :D. Han hade gått i taket totalt av illska. Och förnekat att det är så här. Han vrider och vänder så oavsett hur man börjar en diskussion så har han alltid ?rätt? i slutändan. Men ja kanske han skulle behöva läsa..

    Anonym (det) :

    Ja jag har börjat sätta ner foten. Inte lätt dock att nå fram.


    Är han narcissist? Eller är det bara biten att han alltid har rätt som är ett sådant drag?

    Jag har varit gift med en narcissist. Uppfattade inte att din man hade de tendenserna men ser nu att du skrivit just om denna biten flera gånger.

    Då har jag bara ett råd-DRA NU!!!!
Svar på tråden Är det dags att ge upp eller överreagerar jag?