Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Om man verkligen säger att man faktiskt har förändrats - Hur stor chans är det att man får ett jobb som begär polisregistret?

    Jag har förståelse att Försvarsmakten är hårda men övriga arbeten som begär polisregister.
    Det kanske beror på brottets karaktär men låt oss har fokus på det övriga. Varför skall man inte kunna få en chans till. Varför kan inte polisen/samhället ändra sig så att registret enbart är anpassad för det arbetet man söker på. T.ex om man sysslat med sexuellt våld eller våld överhuvudtaget mot minderåriga/barn och söker jobb som fritidsledare/förskolelärare, ja, då skall polisen definitivt visa att man begått brott mot barn tidigare.
    Men söker man jobb någon annanstans, hur viktigt är det egentligen med polisregistret. Man har tagit sitt straff och visat att man har förändrats. Hur stor chans är det att man sitter där och säger att man inte är en sådan typ längre medan de öppnar och läser i polisregister.
    Borde man ändra på systemet så fler jobbar istället för gå på bidrag eller blir försörjda på något annat vis?
    De som begår brott så är det inte helt säkert att det är sådana människor som gör det systematisk. Det kanske till och med var en gång grej?
    Jag har hört att politiker har diskuterat om detta och många verkar vara överens om att det skall ändrats med polisregistret. Men det var flera år sedan jag hörde det. När kommer förändringen?

    Vilket parti snackar mest om detta?

  • Svar på tråden Om man verkligen säger att man faktiskt har förändrats - Hur stor chans är det att man får ett jobb som begär polisregistret?
  • Anonym (.)
    Anonym (Gubben 56) skrev 2019-08-24 09:08:54 följande:

    Ett urdrag ur straffregistret är en del av en ansökan. Företag som gör det vill att man inte finns med där och det är bara att rätta sig efter det. Det visar på vilken karaktär de kan förvänta sig att man har. Det är ju dom som anställer och inte du.


    Det var det som var min poäng och fråga. Straffregistret kanske inte alls visar vilken karaktär man har.  Det är någonting man har gjort, tagit sitt straff och kanske förändrats. Det kanske bara var en en gångs grej?
  • Anonym (.)
    Frontline skrev 2019-08-24 09:11:09 följande:

    Det är väl inte så många jobb som man behöver visa upp ett papper med utdrag från belastningsregistret


    Jag tror det är väldigt många.
  • Anonym (.)
    smulpaj01 skrev 2019-08-24 09:12:06 följande:

    Du får vänta med ansökan i 5 eller 10 år beroende på brottet/straffet, tills registret är "rent" igen.


    Det var inte det som var poängen med tråden. Utan om folk som faktiskt vill jobba och tagit sitt straff. Att vänta fem eller tio är är lång tid. De åren hade man kunnat göra någonting för samhället. Alla vinner.
Svar på tråden Om man verkligen säger att man faktiskt har förändrats - Hur stor chans är det att man får ett jobb som begär polisregistret?