Inlägg från: Anonym (Äpple) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äpple)

    Om man verkligen säger att man faktiskt har förändrats - Hur stor chans är det att man får ett jobb som begär polisregistret?

    Inget parti pratar om detta, vad jag hört i alla fall.

    Du har en viss poäng i ditt resonemang, att det bara skulle visa brott som har med den aktuella tjänsten att göra såsom du beskrev, övergrepp mot barn, ja då är anställning på förskola uteslutet.

    Men jag håller nog ändå inte med om att det skulle vara så. Alla de som begår brott har ju just det gemensamt att de har beslutat sig för att strunta i lagen för att genomföra något de ville. Att handla egoistiskt utan respekt eller hänsyn till samhället, lagen och det eventuella brottsoffret är ju en personlig egenskap som inte är så attraktiv för arbetsgivare.

    Att man avtjänat sitt straff innebär inte att man visat att man förändrats som du skrev.

    Däremot tror jag på en andra chans och att man inte ska diskas för all evighet på arbetsmarknaden och att man faktiskt ska titta närmare på vad det faktiskt är för brott man begått. Men man kan ju aldrig tvinga arbetsgivare att chansa och anställa dig.

    Jag är för övrigt själv dömd för brott men hade inga som helst problem med att få anställning. Man behöver ju inte välja just de yrken där de begär utdrag och man behöver vara "ren" för att få jobb.

Svar på tråden Om man verkligen säger att man faktiskt har förändrats - Hur stor chans är det att man får ett jobb som begär polisregistret?