Inlägg från: Anonym (Freja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Freja)

    Vilken vecka?

    Mischa123 skrev 2019-08-27 15:56:45 följande:

    Hej! Min mens har varit oregelbunden i ett par månader, senast jag hade mens var i mitten på juni. I juli tog jag ett test i samband med att mensen skulle ha kommit och det testet var negativt, testade även negativt en vecka senare. Eftersom mensen fortfarande inte har kommit nu i augusti och jag har börjat få gravsymtom så tog jag test imorse som visade positivt! ???? Men min fråga är, hur räknar man ut veckor när man inte har någon mens att utgå ifrån? Ska såklart kontakta barnmorska men vill hinna berätta för sambon som är bortrest först, hade bara varit kul att veta på ett ungefär vilken vecka jag är i ???? Går det att räkna ut själv?


    Om du inte vet när du hade ägglossning så är det helt omöjligt att gissa sig till. Kanske var det sista negativa testet du gjorde precis på gränsen att kunna visa positivt eller så var testet du gjorde nu det tidigaste möjliga som det kunnat visa positivt. Det enda sättet att veta är att göra ett ultraljud men då kanske du behöver bekosta det själv.
    Jag var också i en situation där jag inte visste men barnmorskan utgick bara från när jag tagit testet oavsett övriga omständigheter. =/
Svar på tråden Vilken vecka?