• Kermit1561

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Bananböjaren skrev 2019-09-03 17:23:31 följande:

    Därför att fossilindustrin är den som har gett oss den levnadsstandard vi har idag, det är den som har möjliggjort en medelklass. Miljöalarmisterna är dom verkliga idioterna som inte fattar att dom springer en liten elits ärenden, en elit som vill återgå till klassamhället man hade innan franska revolutionen.

    Du är vad Lenin hade kallat för en nyttig idiot, och likt kommunisternas springpojkar tror du att du gör nånting gott för folket trots att du jobbar för ändamål som kraftigt kommer att försämra framtida förutsättningar för 95% av befolkningen. Kanske dags att släcka haschpipan och gå ut i friska luften nu?


    Det är massor av olika industrier som givit oss vår levnadsstandard, många av dem har med tiden blivit omoderna och ersatts av andra. Det är så utveckling fungerar och nu är det dax för fossilindustrin att bytas ut.

    Vill man tjäna pengar är det mycket bättre att gå fossilindustrins ärenden än att bli miljöalarmist, industrin har mycket mer pengar än det som ges till forskning.

    Den nyttiga idioten här är du som springer oljeindustrins ärenden, att de inte vill sluta tjäna pengar är inte så konstigt..
  • Kermit1561
    Anonym (Micke) skrev 2019-09-03 20:37:24 följande:

    Det är en illusion av framåt.

    för att någon sagt åt dej att det är framåt

    för att den KÄNNS framåt

    för varken du eller jag har en aning om vad som är rätt eller fel

    för när vi synar processer som kändes så bra så visade dej sej att det var helt galet

    Har egna exempel


    Man kan naturligtvis aldrig veta säkert hur det går, men då får man göra en riskbedömning, vad är det värsta som kan hända om klimatskeptikerna har rätt, jo vi har lagt ned en massa pengar på att skaffa oss alternativa energikällor i onödan, om klimatskeptikerna däremot har fel och vi får ett snabbt skiftande klimat så kan följderna bli en katastrof för mänskligheten.

    Jag förstår verkligen inte hur man vågar chansa i det valet...?
  • Kermit1561
    KlantSmurfen skrev 2019-09-04 05:53:35 följande:

    Har du någon aning om hur mycket pengar det finns att hämta i att vara miljöalarmist och låtsas forska om något skit som inte fungerar i teorin eller något sämre än redan befintlig produkt men som är säljbart p.g.a bättre för miljön stämpeln i produktbeskrivningen?

    Den nyttiga idioten kommer springandes med några miljoner, i praktiken fungerar produkten precis som i teorin men det finns ju fler idioter som också vill testa.


    Enligt veckans affärer är de 10 största bolagen i världen:

    Walmart

    Sinopec Group

    Royal Dutch Shell

    China National Petroleum

    State Grid

    Saudi Aramco

    BP

    Exxon Mobil

    Volkswagen

    Toyota Moto

    Vill man tjäna pengar är det mycket bättre att gå till dem än att slåss om de forskningspengar som är smulor i jämförelse med vad de här bolagen kan ge.
  • Kermit1561
    Vad är det där för goddag yxskaft svar? Du påstår att det finns starka ekonomiska intressen bakom miljöforskningen, jag konstaterar att oljeindustrin har mycket större ekonomiska resurser och då svarar du med hänvisning till ett par misslyckade projekt?? 

    Hur man väljer vilka forskninsgprojekt man skall finansiera är ju en hel annan diskussion, som vi iofs också kan ha om du vill, det ligger ju i forskningens natur att många sådana initiativ misslyckas, det är inget unikt för forskning kring miljö/klimat, det gäller all forskning och utveckling, prövar man nya saker så blir det fel oftare än om man bara gör sånt man har gjort förut.  
  • Kermit1561
    KlantSmurfen skrev 2019-09-04 10:01:33 följande:
    Har du någon aning om hur mycket pengar det finns att hämta i att vara miljöalarmist och låtsas forska om något skit som inte fungerar i teorin?

    Ditt motargument "Enligt veckans affärer är de 10 största bolagen i världen:"

    Ett av dessa fullständigt misslyckade miljon projekt är skapat i ett garage av två personer och var testat, misslyckat och utdömt innan de andra misslyckade miljon projekten drog igång i större skala, helt skattefinansierat.
    Det första fullständigt misslyckade projektet har fått nya investerare p.g.a bättre för miljön stämpeln i produktbeskrivningen.

    Ditt motargument "oljeindustrin har mycket större ekonomiska resurser:"
    Å andra sidan har de har egna resurser.

    "...det ligger ju i forskningens natur att många sådana initiativ misslyckas..."
    Nepp, det är skojare som håller på så.

    "...det är inget unikt för forskning kring miljö/klimat, det gäller all forskning och utveckling, prövar man nya saker så blir det fel oftare än om man bara gör sånt man har gjort förut."
    Hur många gånger ska man prova något skit som inte fungerar och/eller är sämre än liknande saker som fungerar?
    Så det du protesterar mot egentligen är inte att det satsas pengar på det utan bara på hur urvalskriterierna ser ut, vilka projekt/forskning som tilldelas dessa pengar? 
  • Kermit1561
    Tecum skrev 2019-09-04 12:13:33 följande:
    Bara om pengar är ditt primära mål. Men om du som forskare vill göra dig ett namn, bli uppmärksammad i media, sitta i TV-soffor och få böcker utgivna, då ska du sky storföretagen som pesten. För den forskare som jobbar åt bolagen avfärdas som köpt och part i målet, ingen mer än arbetsgivaren lyssnar trots att hen kan vara hur duktig som helst.

    Det ingen tänker på är att även WWF, SNF och andra miljöorganisationer också har en agenda och kräver att få trumma ut sitt budskap. De är lika partiska som Exxon, BP och de andra multijättarna. Men då media inte vågar granska miljöargument på samma sätt som ekonomiska argument får dess forskare en gräddfil in i kändisskapet och ibland en helgongloria på köpet...
    Forskare vill i allmänhet göra sig ett namn i forskarvärlden och då fungerar inte tv-soffor så bra, om någonting så är det snarare så att det är brist på riktiga forskare i tv-sofforna, oftast är det nån proffstyckare eller i bästa fall påläst amatör som får sprida budskapen (Det är ju Greta ett bra exempel på).

    Självklart har miljöorganisationer en agenda! Den agendan är ju hela deras existensberättigande! Och den agendan är ju ingen hemlighet, tvärtom är det ju den de hela tiden pratar om och marknadsför och det är ju skillnaden mot bolagen, miljörörelsen är öppen med vad den vill och hur den försöker påverka, bolagen däremot har inget intresse av att skylta med vilka aktiviteter de håller på med för att kunna fortsätta sälja sina skadliga produkter, deras lobbying pågår i det tysta.. 
  • Kermit1561
    Anonym (man) skrev 2019-09-04 18:20:47 följande:

    Fast samtidigt så är det många ggr inte budskapet som säljer utan VEM som säljer in det. Forskare har ju i decennier varnat för klimatfrågan i tonvis med materia och det har ju inte hjälpt ett skit, istället har vi ökat våra utsläpp. Och ärligt talat hur smart är gemene man om man tar det i en global skala? Folk ser ju förfan hellre på sporten eller en docksåpa än tittar på nyheter eller ser dokumentärer om klimatet. Om en gullig tjej står och pratar på FN så kan de kanske tänka sig se på det. DET är den verkliga anledningen till Gretas popularitet


    Ja det är väl det sorgliga, folk vill hellre lyssna på idrottsstjärnor, skådisar, bloggare och strejkande barn än på forskare som ägnat hela livet åt att studera frågan.
  • Kermit1561
    klyban skrev 2019-09-05 05:53:56 följande:

    Dock så är forskningen på deras sida och det är en konsensus nivå på 93-95% av forskningen som berättar samma sak.
    Även Exxon säger samma sak, ja, ända tills de började skydda sina intressen(Pengar).
    De har redan gjort klimatmodeller på om vi fortsätter förbränna fossilabränslen, som vi sen har börjat uppnå.

    Och du vill lyfta konspirationen, den som vill det är en vetenskapsförnekare och selektivt användande av forskning som är obetydlig i antal mot konsensus,


     


    Men ja, du vill bara lyfta konspirationen och mena på den är rätt genom säga folk som begått forskning i hela sina liv.
    Men du skiter ju i forskningen som har alla flest resultat av samma.
    Och även om inte klimatet existerar en sak på, så har vi lika mycket på miljö att reda ut.
    Så det man säger är inget mer än fossilindustrin får skövla våran planet och förstöra den, och vi inte ska göra nått för det finns 3-5% som tycker annorlunda och först efter fossilindustrin sade detta och för skydda deras pengar.

    Och det finns mångfalt mer pengar i miljöteknik, så....


    Nu slåss du mot väderkvarnar, jag har inte skrivit om någon konspiration, inte heller har jag ifrågasatt vad Greta säger. Jag tycker bara det är tragiskt att människor hellre lyssnar på Greta, kändisar och idrottsstjärnor när det finns forskare med verklig kunskap. 
  • Kermit1561
    klyban skrev 2019-09-05 14:36:30 följande:

    Forskare har försökt länge och ingen politiker vaknar direkt.

    Så vad spelar det för roll vem som lyfter frågan?

    Forskningen finns ju där att läsa oavsett och om man vill fördjupa sig.


    Det spelar stor roll om människor hellre lyssnar på de som är högljudda och provocerande eller bara kändisar hellre än på de som faktiskt är experter. Inte bara är risken stor att man lyssnar på fel människor det skapar också ett debattklimat som blir allt sämre. Och det handlar ju inte om Greta i första hand (tror jag, har inte så stor koll på henne), finns ju mycket värre exempel i form av tex Trump som är ett exempel på vart det leder när man lyssnar av fel anledning.
  • Kermit1561
    Anonym (Göran) skrev 2019-09-10 22:04:46 följande:

    Alla länder ska utplånas och ingå i större unioner.

    Vid varje tillfälle har detta misslyckats. Romarriket kommunismen. Nazityskland osv osv.

    .


    Du kanske skulle lösa lite historia. Romarriket varade i över tusen år, nationalstater av den karaktär vi ser idag är bara några hundra år gamla....
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?