Inlägg från: Anonym (Uh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Uh)

    Tips på dominansrepliker?

    Jag måste fråga (ot), men räknas det att vara dominant om man helt enkelt (vill) förväntas bli åtlydd? och partner lyder/frågar om vägledning/tillåtelse? Nu menar jag utan belöningar/straff, utan i vardagligt (och mellan lakan) liv...

  • Anonym (Uh)
    Anonym (Kåta Stina) skrev 2019-09-04 20:03:43 följande:

    Det kan man absolut göra.

    Finns en anledning till att jag hellre säger Top och Bottom än att i generella ordalag använda Dominant och Undergiven.

    Man kan som Top vara dominant, sadist, tycka om att binda och mycket mer där man har en ledande, bestämmande, ansvarstagande roll. En bottom kan vara undergiven, masochist, tycka om att bli fastbunden och annat där man har en roll där någon annan leder och har huvudansvaret för leken. Sedan har man oftast en blandning av olika sexuella uttryck. Själv är jag masochist men med en starkt dominant personlighet och har mina drag rätt koncentrerade till förnedring och lydnadslekar men har också rätt stark sadistisk ådra. Gjorde som yngre misstaget att tolka min masochism som undergivenhet vilket gav upphov till en del mindre lyckade relationer och utlevnader. Därav mitt behov av att vara extra tydlig när man talar om sexuella uttryck.

    För det stora flertalet fungerar dock dominant och undergiven alldeles utmärkt som beteckningar då de flesta då förstår vad man talar om. Men som svar på frågan kan man mycket väl vara dominant utan att det är kopplat till ett sadistisk uttryck.


    Hmm, tack för svaret, dags att tänka och se över äktenskapet.
Svar på tråden Tips på dominansrepliker?