Inlägg från: Anonym (Man46) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man46)

    Prata om tidigare sexerfarenheter?

    Själv lever jag, och har levt hela mitt liv, under devisen: Don't kiss and tell...

    Helt och hållet av respekt för min partner och ex-partners, och av egen integritet.

    Ett ex är ett ex är ett ex, och jag ser ingen anledning till att dela med mig av antal, vad man gjort, vilka erfarenheter man har - till sin nya partner. Lika lite är jag intresserad av att höra min partners historia(historik).

    Sen ska jag även säga att jag har nästan aldrig stött på någon kvinna som har frågat mig speciellt mycket kring detta ämne, jag har heller inte stött på någon (i princip) som velat berätta en massa saker kring detta.

    Även i mina kompisgäng så har vi inte heller suttit och "surrat" en massa kring detta. Nog för att man kunnat prata om tjejer och sex, men att sitta och dela med sig av sina historier. Nää, det förkom inte speciellt mycket.

    Och detta gäller inte bara när det kommer till den sexuella relationen. Jag är inte heller så intresserad av att veta vad eventuella ex heter, varför relationen tog slut, huruvida personen hade några bra eller mindre bra kvaliteter. Det är för mig totalt ointressant! 

    Jag och min partner har valt varandra (och därmed valt bort andra, eller blivit bortvalda), vi formar vårt liv tillsammans, vi utvecklas gemensamt. Visst kan man dra lärdom av tidigare relationer, men jag skulle aldrig sitta och prata om dessa i detalj med min partner. Tycker att det skulle vara respektlöst, och jag skulle inte vilja att min partner valde det spåret.

    Gör det dig konstig TS? Nej, det är nog bara att alla är olika när det kommer till detta. 

    Ska man dock dra någon slutsats kring detta ämne, och den mängd diskussionstrådar som finns (här och på andra ställen), så skulle jag säga att det kan många gånger bli lite av en pandoras ask - risken finns att det kan skapa konstiga känslor, eller att man inte riktigt vet hur man skall hantera informationen eller vetskapen. 

    Du verkar ju förvisso kunna hantera den, kanske rent av är den något som föder din sexuella fantasi. Men somliga, kanske många, och kanske främst män (!) skulle kanske drabbas av lite hjärnspöken och hamna i grubblerier och tvivel, kanske främst kring sig själv.

  • Anonym (Man46)
    Anonym (Villrådig) skrev 2019-09-05 15:44:54 följande:
    Hur skulle det vara respektlöst och integritetskränkande att prata om tidigare sexerfarenheter om båda är med på det?
    Men läs det du själv skriver i ditt första inlägg, gällande din sambo...

    Du säger ju själv att hon egentligen inte är med på det! "Det skall inte dras in i vårt sovrum" var din sambos ursprungliga åsikt kring detta.

    Sen skriver du själv att viss information kom fram efter ett antal år - men först efter ditt egna trugande kring dessa frågor...

    Säger inte nödvändigtvis att det är respektlöst och integritetskränkande, men det låter ju mer som att detta är din nyfikenhet och ditt intresse (som du uttrycker det som) snarare än din sambos.

    Och nej, jag tror inte att jag missförstått dig. Förstår att du tycker att det är av intresse (för din sambos tidigare liv och erfarenheter) och av nyfikenhet. Vi andra skriver bara vår åsikt kring detta, eller hur våra erfarenheter ser ut.

    Vill du veta exakt antal sexuella partners din sambo haft, vill du ha detaljer kring deras prestationer i sänghalmen. By all means! Kör på! Men du bör givetvis respektera din sambos vilja att inte vilja delge detta.

    Det handlar ingenting om huruvida man levt ett rättfärdigt liv! Konstig slutsats från din sida!

    Jag har en tämligen liberal syn på sex, på kvinnor, och det finns inget jag kan säga att jag ångrar när det kommer till mina sexuella erfarenheter, för jag ser det just som erfarenheter. Men jag anser att det tillhör mitt privatliv, och mitt liv innan jag träffade min sambo, och det rör inte henne. Det innebär inte att jag skäms, eller att jag har gjort något orättfärdigt.

    mvh
  • Anonym (Man46)

    Ok TS, för min egen del så handlar det inte om osäkerhet (som du och någon annan vill göra gällande - för de som tycker att detta tillhör det privata eller är historia).

    För att använda dina egna ord - så är det möjligen så att jag anser det vara ointressant, och kanske oväsentligt. Låt oss ta det enkla exemplet; antal tidigare sex-partners? På diskussionsforum brukar det vara en klassisk frågeställning. Personligen så begriper jag inte intresset och fascinationen kring den frågan. Än i dag så har jag aldrig kunnat utläsa ett svar kring, vad är många? vad är få? vad är månne "rätt" antal? För de ingående parametrarna och omständigheterna är oändliga. Därför anser jag att den ingången till att lära känna sin partner faller platt till marken. Vad ska jag göra med den informationen liksom...

    Jag träffade min sambo i vår kungliga huvudstad, vi kommer från olika födelseorter, vi var närmare 30 när vi träffades, bildade familj. Klart som korvspad att vi båda begrep att vi har haft tidigare relationer, vi har bägge varit sambos innan vi träffades, och levt singelliv i en stad med stort "utbud". Men vi har inte diskuterat detta i detalj. Det har liksom inte funnits någon anledning.

    För mig så har jag levt under denna devis hela mitt liv. Även när jag var yngre så höll jag mina sexuella erfarenheter, och historia, för mig själv. Inte pga av osäkerhet, utan av respekt och integritet, mot mig själv och mot de personer som jag haft någon form av sexuell relation med, kort eller lång.

    Vad min sambo gillar eller inte gillar i sex-väg, det har vi lyckats klura ut genom att ha sex med varandra (!), vi har inte behövt prata om tidigare erfarenheter eller komma in på anekdoter, oavsett om de varit roliga eller pinsamma, eller G.O.A.T.

    Sen kanske det handlar om just erfarenheter. Jag har aldrig träffat en kvinna som fört upp detta ämne på ett rakt och rättframt sätt. Att prata om sex, absolut, att kunna förmedla vad man vill, vad man tycker om, absolut. Men att leka 10-tusenkronorsfrågan kring sexuell historik, nää, det har jag i princip aldrig stött på. Möjligen har även det format mig.

  • Anonym (Man46)
    Anonym (Villrådig) skrev 2019-09-06 10:53:27 följande:
    Mycket bra svar! Jag är inte riktigt av samma uppfattning, men det var ett konstruktivt och intressant svar.

    När det gäller antalet tidigare sexpartners så anser jag att det kan vara intressant av den enkla anledningen att har man haft få så har man inte lika mycket erfarenhet som om man haft många. Exakt antal är inte intressant i sig, men jag ser heller inte vad som gör det problematiskt med att dela med sig av det.

    För mig är det det här i princip inte konstigare än att fråga om personens erfarenheter av att resa. Varje resa har bidragit med unika erfarenheter för personen som format denne som "reseperson". Har den gjort många dagsresor, kanske några längre eller ett fåtal korta med långa uppehåll emellan, rest till exotiska resmål eller mest "basic" resor typ charter. Har det varit övervägande bra resor eller har några varit riktiga bottennapp, kanske till och med otäcka resor. Vad för typ av aktiviteter har dessa resor inneburit, värsta äventyren eller bara ligga i en solstol på stranden tillhörande ett "all inklusive"-hotell? All sådan information ger ju en bild av hur personens tidigare resor format dess preferenser inför kommande resor.

    Ska jag ge mig ut på en livslång resa med någon är det ju intressant att veta vad denna person har för tidigare erfarenheter av att resa.

    Slutsatsen jag drar av svaren jag fått i den här tråden hittills är att jag helt enkelt skiljer mig från de flesta (inklusive min fru, men det visste jag ju redan) i synen på hur laddat tidigare sexerfarenheter är. För mig är det nästan lika avdramatiserat som att prata om tidigare reseerfarenheter, medan för andra är det mycket mer privat. Jag fetstilade "nästan", för visst är det skillnad mellan ämnena även för mig. Jag skulle t ex inte sitta och prata om tidigare sexerfarenheter med vänner eller kollegor. Det är dock mest av respekt för dem och min fru. Skulle jag vara singel och satt och samtalade med någon som jag visste hade samma inställning som jag, så hade jag inte haft några problem alls att dela med mig av mina tidigare erfarenheter...det har faktiskt hänt flera gånger, det var dock innan jag träffade min fru.
    Beror väl också på hur man väljer att tolka just erfarenhet. Antal är ju inte mer än just en siffra. Kanske kan man säga att den som legat med 20 personer är mer erfaren än den som legat med 6 personer. Men vill man utveckla det så kan det ju likaväl vara så att den som legat med 20st personer endast har haft sex i missionärsställningen, medan den som legat med 6st personer kanske har prövat fler ställningar - och därmed är mer erfaren, och kanske vet mer om vad man gillar, vilka ställningar som känns mer, mindre, är skönare etc. Exempelvis...

    Vem är då mest erfaren..?

    Jag kan köpa din analogi med resor, men samtidigt kan jag också konstatera att många utvecklas. Jag och min sambo gillar sol och värme, när det gäller resor. Det visste vi bägge när det var dags att börja fundera på gemensamma resor. Min sambo var inte sååå förtjust i week-end resor till storstäder i början av vårt förhållande, eller det låg inte högt upp på listan iaf. Nu har det ändrats och vi har åkt på ett antal mysiga week-end resor till storstäder.

    Så min poäng där är att erfarenhetsbaserad information, behöver inte nödvändigtvis diktera hur det ska se ut inför kommande resor, eller ens framtida sex-och samliv... *host*

    Huruvida du skiljer dig åt från de flesta, kan jag inte uttala mig om. Snarare handlar det väl om att vi kan alla vara olika. Somliga kanske vill vet allt om sin partner, verkligen allt, andra kanske nöjer sig med mindre vetskap, somliga kanske inte vill veta saker som handlar om tidigare relationer, och somliga kanske inte vill delge vissa saker som handlar om tidigare relationer, vare sig det handlar om sex eller relationen i stort.
Svar på tråden Prata om tidigare sexerfarenheter?