Forum Psykisk ohälsa - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skör och ömtålig efter depression

  Lör 7 sep 09:46 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Alice) - Visa alla inlägg
  Anonym (Alice­)
  Återställ
  Lör 7 sep 09:46

  Jag har haft ett tufft år med en depression som fördjupades mer och mer tills dess att jag blev inlagd, och på sjukhuset försökte begå självmord. Fick ect-behandling, vilket var livräddande, och skrevs ut och sjönk ner i depression igen. Mediciner justerades och nu äntligen känns det nästan som att jag mår bra igen.

  Problemet är att jag känner mig så otroligt ömtålig, som om minsta vindpust kan blåsa omkull mig. Jag vågar inte lita på att det faktiskt kan gå vägen och att jag blir stark och frisk, utan tänker att fallet är oundvikligt framöver.

  Är det vanligt att känna såhär? Hur ska man ta sig vidare och släppa rädslan? Självmordstankarna lurar hela tiden under ytan. Om jag läser/hör om en person som lyckats med sitt försök är det som ett spjut in i hjärtat, jag kan inte skydda mig mot tankarna som säger att just jag är värdelös och misslyckad samtidigt som jag känner en stark dragningskraft till självmord. Självklart försöker jag hålla mig borta från sådana nyheter.

  Känner att jag behöver lite medmänsklighet på något sätt, någon som kanske kan erbjuda sina tankar, därför skriver jag detta.

 • Anonym (Alice­) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 9 sep 09:00 #1

  Puffar lite då jag känner mig väldigt ensam om detta och hoppas det finns någon med tankar/erfarenheter om detta.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll