• Anonym (R)

    RFSU testa tidigt - falsk positivt?

    Hur vet ni att det alltid är falska positiva? Risken att det ide flesta fallen handlar om tidiga missfall (kemiska graviditeter) är nog större än att det är falska positiva skulle jag säga och ja, vid kemiska graviditeter kommer mensen när den ska eller är bara något försenad.

    Hur som helst, min erfafenhet av rfsu?s test är att de är väldigt känsliga och plockar upp hcg ökning tidigt. Plussade tidigast med dem när jag testade olika test (flera dagar innan vissa andra test) och de har även visat svagt svagt + länge vid missfall. Vid ett av mina missfall tog jag blodprov för att kolla hcg, det brukar halveras på 2 dagar vid missfall vilket stämde i det fallet (det var 32 vid första provet och 15 vid andra provet 2 dagar senare). Under hela processen testade jag ut hcg-hormonet med stickor och kunde se att strecket gradvis blev svagare och svagare. 2 dagar efter blodprovet visat 15 kunde jag fortfarande ana ett svagt, svagt, svagt ljusrosa streck på testet trots att de säger sig mäta från 25 och min hormonnivå inte borde varit mer än 7-8 och defintivt inte mer än 15. Efter den dagen var testen negativa.

    Så, om det är möjligt för dessa test att snappa upp en graviditet så tidigt som vid hcg 7-8, eller till och med under 15 bara, så är det inte konstigt om ni plussar med bara detta märke eller plussar och sedan får minus någon/ett par dagar senare. Kemiska graviditeter är tyvärr väldigt vanligt och de flesta vet inte om att de haft det.

Svar på tråden RFSU testa tidigt - falsk positivt?