Saknar viss mat
Helt plötsligt kom bara sånt grymt sug efter ?förbjuden? mat och måste skriva av mig.
Oxfilé, rare.
Råbiff.
Tonfisktartar.
Saint agur och gorgonzola.
Vad saknar ni?
Helt plötsligt kom bara sånt grymt sug efter ?förbjuden? mat och måste skriva av mig.
Oxfilé, rare.
Råbiff.
Tonfisktartar.
Saint agur och gorgonzola.
Vad saknar ni?
Viseversa:
Livsmedelsverket avråder från rått kött och kött under 70grader (oxfilé rare är 48-50grader).
Följer dom så slipper jag ångest, de har dock gett OK på sushi så det äter jag.
Mamanhattan och Viljaa:
Jag hittade ett avalkoholiserat chardonnay från Drums & Barrels som iaf har lite smak. Tyvärr gillar jag inte rödvin annars heller, så har inget bra tips på det.
Verkar vara skillnad på köttfärs och kött i bit dock ser jag nu när jag läser igen, men konstigt med temperaturen? Eller tänker jag fel?
Ska nog inte chansa ändå men intressant att veta.
[quote=79892368][quote-nick]LaFontaine skrev 2019-09-10 19:42:01 följande:[/quote-nick]Det här hittade jag: www.anticimex.com/sv-se/nyhetsrum/2017/vet-du-riskerna-med-att-ata-for-ratt-kott/
Men jag vill också dra mig till minnes att själva det kan finnas bakterier i kvarnen som kan överföras till köttet. Där kan jag dock ha fel.[/
Jo men där stod att det ska inte vara vanlig nötfärs utan annat stycke (bit) som malts i separat kvarn för råbiff.