Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Giftig, jobbig svärmor

    Varför ska du fika osv med henne på egen hand? Gör din kille det, träffar din mamma på egen hand och fikar mm?

    Ok om man klickar med varandra och trivs bra ihop, men annars ska du absolut inte behöva göra det.

    När det gäller barn så kan det nog tyvärr bli jobbigt. Särskilt om din kille kommer vilja att hon ska vara involverad mycket.

    Vad du måste göra är att tänka över för dig själv vad som känns ok när det gäller henne och era barn. Sedan prata med din kille. Hur tänker han sig att det ska vara när ni får barn? Hur involverade ska mor- och farföräldrar få vara?

    Det är viktigt att ni får ihop en gemensam linje som ni håller mot henne. Att ni båda tycker samma. Det är inte bra om det blir så att du tycker en sak, svärmor en annan och din kille springer mellan er och säger ingenting.

  • Anonym (Jenny)
    Anonym (Blä) skrev 2019-09-12 21:17:32 följande:

    Mina föräldrar bor i en annan stad, men jag har svårt att tro att de skulle ses utan mig. Dessutom skulle ALDRIG mina föräldrar pika och gnälla och tvinga honom att träffa dom oftare om dom väl gjorde det.


    Kan inte din kille åka till den staden där dina föräldrar bor då och ta ut din mamma på lite fika och shopping? ;)

    Jag träffar inte min svärmor på tu man hand, vi är så olika som personer. När jag ser mig om bland mina vänner, arbetskamrater, grannar som jag känner mm så är det faktiskt ingen av dom tjejerna/kvinnorna som träffar sin svärmor själv.
  • Anonym (Jenny)
    Anonym (Blä) skrev 2019-09-12 21:43:42 följande:

    Problemet är också att vi har distansförhållande nu och DÅ passar hon på att tvinga sig på mig. Vill inte ta detta med honom över skype... men får väl försöka härda ut och vara uppptagen tills han kommer hem om två månader.


    Hur tvingar hon sig på dig?

    Som en annan skrev innan, ha henne inte på sociala medier. Svara inte/mycket sällan på hennes samtal och sms. Om hon vill få till en träff, säg att du har annat inplanerat. Jag hade även lagt till: Men vi får ta och ses sen när Johan kommer hem.

    Då är det underförstått att du inte vill ses nu/ensam med henne utan att ni får ses alla tre isåfall.

    Jag tycker även att du ska kunna ta upp detta med din kille.
  • Anonym (Jenny)

    Men säg det bara TS, det är verkligen inte konstigt. Det som är konstigt däremot är att han och hans mamma vill att ni ska umgås bara ni två. Det är lustigt.

    Säg: Jag kan följa med dig nån gång i månaden hem till henne, men att vi ska börja umgås som kompisar blir inte bra. För vi är för olika som människor. Du kan ju även åka till henne själv då och då om du vill. Det kan ju vara mysigt att bara vara ni två ibland.

    Det är inte han och hans mamma som bestämmer.

Svar på tråden Giftig, jobbig svärmor