Inlägg från: Anonym (Undersköterska) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Undersköterska)

    Jobba på äldreboende som extrajobb, Hur är det?

    Alltså för att vara ärlig så är det rätt ångestfyllt och tungt. Har jobbat på demensboende, LSS-boende och inom hemtjänst varav demensen var värst. I hemtjänsten träffade man oftast helt friska människor som behövde stöd och det fungerade bra. Man fick hjälpa dom att laga mat, tvätta, städa, bädda, ge läkemedel och byta inkontinensskydd. Antar att det är likadant på äldreboende för detsamma gällde iallafall på demensen - förutom att middagarna då åts gemensamt i matsal. Boende är skönast om man tänker på stress och väder. Där jag jobbade var det inte så mycket tunga lyft utan vi använde oss mycket av lift och andra tekniska hjälpmedel, det var främst blöjbyte som var jobbigt om personen var sängliggandes och man skulle dra i draglakan osv - men jag är rätt kort och smal så det är ju olika. 

    Vad gällde hemtjänst... Deras höjdpunkt på dagen var när hemtjänstpersonalen kom och besökte dom, annars satt de i tystnaden och tittade ut. Många pratade om familjemedlemmar som aldrig ringde upp eller besökte dom, en gubbe hade gjort tårta med jordgubbar och grädde på morgonen och satt och väntade på besök, på kvällen när jag kom så var tårtan orörd förutom en liten bit - hans besök hade aldrig dykt upp. Mitt hjärta gick i tusen bitar. 

    På boende hörde man ofta de äldre skrika och jämra sig inne på sina rum, dessa var förstås oroliga av demensen men många friska äldre får grov dödsångest och ter sig likadant. 

    LSS var både roligt och bekvämt om man bortser från att man ibland tvingades sova där. Man jobbade då 8-22, sov mellan 22-06 (om det gick, vissa på boendet var bråkiga eller oroliga och kunde rycka i dörren eller skrika i timmar), sedan jobbade man 06-08 och fick sedan gå hem. Det var rätt tungt. 

    Undrar du mer så svarar jag gärna.

  • Anonym (Undersköterska)

    Jag fick jobb utan utbildning glömde jag säga, de är i stort behov av personal

Svar på tråden Jobba på äldreboende som extrajobb, Hur är det?