• Anonym (Ts)

    Avleda eller utsättas?

    Kortfattat...

    Vår dotter är 15 månader och har ett väldigt bestämt humör. Hon har alltid varit känslig te.x. rädd för nya människor, höga ljud, nya miljöer m.m.

    Blir lätt grinig eller arg, rädd eller glad, beroende på situation. Mycket känslor alltså.

    Min sambo läser av henne bra och ligger steget före hela tiden. Te.x. är hon på väg att göra något hon inte får så hinner han avleda henne med en leksak och inget bråk uppstår.

    Jag som mamma känner mig däremot rätt kass. Hon hinner göra/ ta saker innan jag hinner avleda och hon blir arg när jag tar ifrån henne det hon inte får ta. Dåligt exempel kanske, vi har barnsäkrat det mesta.

    Nu är jag dock trött på att få tillsägelser av min sambo om hur jag ska sköta henne. Ett exempel till, hon börjar bråka lite när jag matar henne, min sambo säger snabbt " ge henne en leksak nu!!"

    Annat exempel. Hon kliver upp i soffan och når krukväxter, han suckar och säger att jag framkallar problem, jag borde räknat ut att det blir bråk när hon kanske inte bör dra ner växten på golvet.

    Jag hävdar att jag kan säga nej till henne och hon får lära sig att det ibland går emot hennes vilja.

    Dåliga exempel men hoppas att ni förstår.

    Min fråga är alltså, måste man ha barnet nöjt 100 procent av tiden för att man lyckats avleda eller distrahera med leksaker el dylikt och tar barnet skada av att bli bortplockad från situationer och gråt o skrik uppstår för det går emot dess vilja?

    Tack

  • Svar på tråden Avleda eller utsättas?
  • Anonym (Ts)

    En fråga till :)

    När jag ska få dottern att sova tar det ca 40 min varje gång, min sambo får henne att sova på 10 min. Han ifrågasätter varför det tar så lång tid men jag upplever som att vi gör samma rutiner och på samma sätt.

    Är det vanligt att barnet beter sig olika?

    Jag känner mig så kass som varit hemma i ett år och pappan umgicks knappt med barnet, jag gjorde allt.

    Sen är han hemma 4 timmar om dagen själv i 3 månaders tid och han får allt att fungera bättre och ska sen ifrågasätta och lära mig hur man sköter henne. Jag känner mig dålig och dessutom funkar ju mycket bättre för honom så han har ju rätt

  • Anonym (Ts)

    Tack ni som svarat!

    Ja, det känns orättvist när jag efter en dag hemma själv med dottern är helt slut av gnäll och skrik, medan sambon efter en halvdag hemma tycker det varit jätteskönt o lugnt och dottern har bara varit rolig o snäll.

    Fattar inte vad jag gör fel...

    Känns inte bra när sambon försöker förklara hur jag ska göra för att ha henne glad och nöjd.

    Jag har ju slitit som fan hela första året då sambon knappt tog i henne då hon bara ammade tyckte han

    Jag ska väl kunna tillgodose dotterns behov bäst och kunna läsa av henne. Nu känner jag mig bara dålig tyvärr

  • Anonym (Ts)

    Jag började jobba 40 procent för 3 månader sedan, det var då min sambo började ta hand om dottern.

    Jag har pratat med sambon och han har lovat att inte påpeka vad jag gör/inte gör.

    Hoppas det går bättre nu

  • Anonym (Ts)

    Tack alla!

    Behövde bli påmind om vikten av att låta barnet visa känslor, utan att tycka att det är ett misslyckande. Precis vad jag behövde ha i ryggen för att känna mig lugn när jag inte "lyckas avleda och framkallar problem" som sambon uttrycker det.

    Tack igen alla underbara som svarar!

Svar på tråden Avleda eller utsättas?