• Anonym (cramen)

    Ni som separerat med bebis. Hur har ni löst det?

    Hej TS,
    Tycker du ska ta reda på fakta. Tala med en jurist. Brukar vara gratis med rådgivning. Ju mer fakta du har, desto mer kan du slå bort orosmoln.

    I början brukar bebisen bo främst hos mamman. Och kanske senare sova nån natt hos pappan. Och senare 2-2-3-principen (som man alternerar veckovis).

    Men om du på annat sätt kan påvisa att han inte är lämplig som förälder så kanske du ändå kan få vårdnaden. Han ville ju helst inte ha barnet, så han kanske tycker det är mer lämpligt att du har vårdnaden och att han träffar barnet då och då.

    Om han negligerar sina befintliga barn och verkar olämplig som förälder så tycker jag du ska föra dagbok om detta. Så att alla smådetaljer visar på helheten i en eventuell tvist.

  • Anonym (cramen)
    Anonym (TS) skrev 2019-09-19 14:16:30 följande:
    Problemet är ju att det endast är mitt ord som finns. Även om jag för dagbok är det mitt ord. Kaaaanske att det skulle framkomma litegrann om man pratade med barnen.

    Han är lite att han vill ha både kakan och äta den. Han vill ha barnen, mest av egoism men vill inte engagera sig tillräckligt. Han har svårt att prioritera bort sig själv på det viset. Han sätter sig själv främst både när det kommer till barnen och till relationen med mig. Han gör det han vill, när han orkar och känner för det. Det är svårt för mig att "bevisa det" speciellt när han själv har svårt att se det.

    Att då enskild vårdnad är väldigt svårt. Tror inte jag skulle få det i en eventuell tvist. Kanske när barnet är så pass stort att man ser att hen missar läxor de veckor hen är hos pappa, att hen inte har med sig idrottskläder etc. Men det har ju inget med vårdnaden att göra heller. Det skulle missas när det är umgänge också.

    Jo. Bebisen BRUKAR bo främst hos mamman. Men det finns egentligen ingen anledning till det som jag kan hävda. Det är för att samhället ser ut så. Det finns ingenting som säger att i en normalt fungerande familj att barnet skulle bo främst hos pappan till en början.

    Jag är ju emot hit och dit principen. Att barnen ska bo 2 dagar här, 2 dagar där, 3 dagar här. Jag tycker det blir för ostrukturerat för barnet. Inte skulle man själv vilja byta hem varannan dag. Jag är mer för en sammanhållande period. T ex varannan helg som sen utökas till varannan torsdag-söndag osv så det blir 12-2 sen 10-4 tills man har 7-7.
    tycker du ska tala med jurist ändå. jurister brukar uppmana att föra dagbok. 

    även om bara ditt ord finns, varför utgår du från att bara hans ord väger mer?
  • Anonym (cramen)
    Anonym (cramen) skrev 2019-09-19 20:30:04 följande:
    tycker du ska tala med jurist ändå. jurister brukar uppmana att föra dagbok. 

    även om bara ditt ord finns, varför utgår du från att bara hans ord väger mer?
    PS. Enskild vårdnad betyder ju inte att ni inte kan dela på umgänget, såsom det passar er. 

    Lycka till TS!
  • Anonym (cramen)

    jag kanske svamlar men jag menar, tala iaf med en jurist så du vet vilka möjligheter du har, rent juridiskt.

Svar på tråden Ni som separerat med bebis. Hur har ni löst det?