• Anonym (J)

    Olika behov av fysisk närhet

    Det har uppstått ett problem i mitt förhållande. Är tillsammans med en bra, fin, vettig kille. Vi kan prata om det mesta och jag är attraherad av och kär i honom. Men vi verkar ha olika behov av fysisk närhet, bekräftelse etc. För honom är det viktigt med sex, och han vill helst ha det varje kväll innan det är dags att sova. Jag har gärna det också. Men för mig är det viktigaste den kontinuerliga fysiska närheten under dagen, att man pussas och kramas, rör vid varandra etc. För honom verkar inte det vara så viktigt. Jag kan när vi är ifrån varandra bygga upp en längtan, och ett sug, och ett behov av att vara nära honom fysiskt. Men sen när vi väl ses så kan det vara så att vi bara pussas hej och sen inget mer, och då dör allt det där för mig, det slocknar liksom, och jag blir avtänd. När jag väl får tillfälle att få behovet av fysisk närhet tillfredsställt på kvällen är det svårt att få det tillbaka igen. Jag är inte så intresserad längre då.

    Vi har pratat om det här, jag har berättat vad jag behöver, så han anstränger sig lite mer. Men det känns ändå inte bra. Det känns som att sånt där ska komma automatiskt, pga att man VILL vara nära sin partner. Jag kan titta på honom och kan inte låta bli att tänka på att kyssa honom, ta på honom etc och tar initiativ till det, men jag får inte så mycket gensvar som jag skulle önska. Han är ofta fokuserad på annat. Det gör mig olycklig och frustrerad. Jag vill inte leva i ett förhållande där enda närheten är det dagliga ligget liksom. Vad kan man göra åt det här? Bara acceptera att det är så här?

  • Svar på tråden Olika behov av fysisk närhet
  • Anonym (J)
    Anonym (Kille) skrev 2019-09-19 12:11:17 följande:

    Jag är lite lik dig, gillar att ta på min tjej i vardagen, t.ex. När man lagar mat stryka henne lite över armen, eller pussa henne i nacken. Det blir liksom lite förspel inför kvällen, alldeles oavsett om det blir sex eller ej då, så gillar jag närheten under dagen. Och hon likaså.

    Förstår att du inte gillar det förutsägbara pang på sexet under kvällen, du vill bygga upp lite stämning inför det.

    Du kan prata mer om det med killen, men antagligen kommer han inte ändras så du hamnar i läget acceptera eller lämna.


    Ja precis. Jag tycker om att bygga upp det. På det sättet som du skrev. Gör det redan innan när vi är ifrån varandra också, tänker på honom romantiskt och sexuellt, längtar. Men när vi väl ses och jag vill fortsätta bygga upp det så får jag inget gensvar och lusten dör.

    Ja jag får fundera på det här. För att han ska få sitt behov av sex varje kväll tillfredsställt så behöver ju jag få mitt behov tillfredsställt. Som det är nu så har min lust dött lagom till kvällen.
  • Anonym (J)
    Anonym (op) skrev 2019-09-19 11:52:22 följande:

    Jag är tjej men lever i samma typ av relation, men då där mannen är som du.

    Jag kan känna att han mest vill ha pussar och närhet, men det leder aldrig till sex, eller till och med att han kan undvika närheten FÖR att det kan leda till sex. Så i minsta sexuella sammanhang som på kvällen, vill han inte pussas eller ha sex. 

    Jag blir då avtänd över att alla pussar dagtid (om jag väljer att göra detta fast jag känner ett slags motstånd numera, då bristen på sex gör att jag känner mig ful och otillräcklig), och känner att vår relation blir nästan en kompisrelation.

    Tänker att detta kanske har att göra med att olika personer visar kärlek på olika sätt? För mig är sex kärlek, och det ultimata sättet att uttrycka kärlek på, medan mycket fysisk närhet hela tiden känns för mig obekvämt och kvävande. Jag har inget emot det då och då, men min man vill umgås (förutom sexuellt) dygnet runt, då känner jag att jag lika gärna skulle kunna vara en kudde vid TV.n eller hans syster.

    Jag vill oftast gå och göra något annat för jag blir rastlös.

    Dessutom känner jag mig oftast sexuellt frustrerad, och det är svårt att vara på hans mer lugna nivå hela tiden då. Pussas vi blir jag kåt, och då är jag för på.


    Förstår.

    Jag vill gärna ha sex också, vid andra tillfällen än standard på kvällen. Men det blir lite svårt pga barn.

    Det känns mest som att vi bara är kompisar på dagen, och sen något annat först när vi lägger oss på kvällen. Det blir svårt för mig att ställa om.
  • Anonym (J)
    Anonym (Personlig sfär) skrev 2019-09-19 12:52:53 följande:

    Alla har olika personliga sfärer. Har troligtvis inte med dig personligen att göra. Ni är bara helt enkelt olika.

    Han har inget behov av närhet, och du har.

    Det ni måste göra är att kompromissa. Ni måste inte ha sex varje kväll, och speciellt inte för att han behöver det och du gör det för närhetens skull.

    Vad behöver du? Kan han ge dig det?

    Säg inget i affekt. Var tydlig, prata hur du känner, inte vad ?man? kan känna, det är dig det handlar om.

    Sen är det lika viktigt att ni pratar om vad han behlver och vad du kan göra för att möta det.

    Ställer ni flera förslag mot varandra så får man kompromissa om ett åt gången och plocka bort ett åt gången tills ni bara har ett förslag kvar. Så funkar en demokrati.

    Han kanske kan tänka sig att kramas men inte kyssas. Ligga sked men inte hela natten. Mysa fast utan att ha sex varannan kväll. Osv.

    Hänger du med?


    Ja jag får prata med honom mer. Jag vill ju också gärna ha sex varje kväll eller mer. Men jag tappar lusten av att gå omkring som bara kompisar hela dagen. Det blir frustration och omställning sen när kvällen kommer. Han är ju väldigt mysig sen när vi väl ligger i säng, vill kramas och kyssas och hålla om etc men jag vill inte gå och vänta på det hela dagen.
Svar på tråden Olika behov av fysisk närhet