Inlägg från: brallison |Visa alla inlägg
  • brallison

    Katt i lägenhet (3:a)?

    Inga problem. Vi har två katter i en 4:a, men katterna vistas i vardagsrummet/köket/hallen (öppen planlösning) när vi är inte hemma. När vi är hemma, alla rum är öppna och även balkongen, så de springer efter varandra och leker. Dock tänk på att katter är egentligen inga flockdjur (just vår kattras är det, så de trivs med varande, men min väninas brittiska korthår som är helsyskon och varit tillsammans sen födseln slås med varandra med väldigt jämna mellanrum )
    Sanden är också inga problem med - EverClean är den bästa för att ta bort lukten och man behöver faktiskt inte ha bara den - jag brukar blanda baar några skopor i en vanlig kattsand och det fortfarande funkar perfekt.
    Man kan gå ut med katten i sele, men också man ska se om de vill det - den ena av mina gillar det medans hans syrra föredrar att sitta hemma och titta ner på alla från balkongen Och ja, balkongen ska ha nät.

  • brallison
    BurningDiamond skrev 2019-09-19 15:42:52 följande:

    Se till att ni har lika många lådor som katter plus en, dvs 2 lådor för en katt, tre lådor för två katter osv. Rensa två ggr/dag.


    Får jag fråga - varför? Jag mest tänker genast på mina katter - de har två lådor som rengör varje morgon och det är knappt så det blir en liten bajspåse att kasta. Eller är det pga lukten (dålig sand)?
  • brallison
    BurningDiamond skrev 2019-09-19 16:06:23 följande:
    Det är den allmänna rekommendationen. Många katter vill inte dela låda, vissa katter kisar bara i en låda och bajsar bara i en låda, speciellt när det gäller kattungar så är det bra att ha låda i varje rum för de hinner inte alltid springa genom hela hemmet för att komma till lådan, osv.

    Hur mycket de gör av sig kanske beror på ras/storlek, ålder och mat-intag, och temperament? Mina tre äter som hästar och skiter som hästar (MCO). Och jag har en katt som gör utanför när hon inte är nöjd med lådan. De äter uteslutande våtfoder (ca 400--450g våtmat per katt och dygn), gärna lite uppvattnat då jag har en njurkatt, så det blir många klumpar per dag.

    Tycker jag har bra sand, everclean och tigerino nuggies 50/50.

    När jag hade jourkatt så fick jag öka till 9 lådor för det blev för mycket tjafs annars.

    Sedan är det alltid bättre att börja med "hängsle och livrem", och sedan dra ner, än att råka få soffan/sängen/barnets äslklingnalle nerpissad.
    Tack för svaret! Lite off-top - dina katter är ju riktigt stora (rasen är ju sån ) Mina är lite mindre, men tillhör också de större. Äter de vanligt våtfoder eller BARF? Mina ratar BARF och blir dåliga i mage om de får endast våtfoder (men jag skulle så gärna byta från torrfoder)
Svar på tråden Katt i lägenhet (3:a)?