Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Katt i lägenhet (3:a)?

    Jag har 3 katter och en hund i en trea, inget av mina djur går ut utan koppel/sele och mitt sällskap. Det går hur bra som helst.

    Om ni är borta mycket om dagarna hade jag rekommenderat två katter, gärna kullsyskon, så de har sällskap av varandra, men det är inte nödvändigt om ni tar ert ansvar och ser till att stimulera katten ordentligt och berikar deras miljö. Se till att ni har lika många lådor som katter plus en, dvs 2 lådor för en katt, tre lådor för två katter osv. Rensa två ggr/dag.

    Kolla gärna upp Jackson Galaxy på bl.a youtube, och titta på hans TV-program "my cat from hell".

  • BurningDiamond
    brallison skrev 2019-09-19 15:48:34 följande:
    Får jag fråga - varför? Jag mest tänker genast på mina katter - de har två lådor som rengör varje morgon och det är knappt så det blir en liten bajspåse att kasta. Eller är det pga lukten (dålig sand)?
    Det är den allmänna rekommendationen. Många katter vill inte dela låda, vissa katter kisar bara i en låda och bajsar bara i en låda, speciellt när det gäller kattungar så är det bra att ha låda i varje rum för de hinner inte alltid springa genom hela hemmet för att komma till lådan, osv.

    Hur mycket de gör av sig kanske beror på ras/storlek, ålder och mat-intag, och temperament? Mina tre äter som hästar och skiter som hästar (MCO). Och jag har en katt som gör utanför när hon inte är nöjd med lådan. De äter uteslutande våtfoder (ca 400--450g våtmat per katt och dygn), gärna lite uppvattnat då jag har en njurkatt, så det blir många klumpar per dag.

    Tycker jag har bra sand, everclean och tigerino nuggies 50/50.

    När jag hade jourkatt så fick jag öka till 9 lådor för det blev för mycket tjafs annars.

    Sedan är det alltid bättre att börja med "hängsle och livrem", och sedan dra ner, än att råka få soffan/sängen/barnets äslklingnalle nerpissad.
  • BurningDiamond
    brallison skrev 2019-09-20 08:21:04 följande:
    Tack för svaret! Lite off-top - dina katter är ju riktigt stora (rasen är ju sån ) Mina är lite mindre, men tillhör också de större. Äter de vanligt våtfoder eller BARF? Mina ratar BARF och blir dåliga i mage om de får endast våtfoder (men jag skulle så gärna byta från torrfoder)
    Mina katter har mer eller mindre stålmagar, de kan äta det mesta och byta mellan foder utan problem. Vi köper Bozita i storpack från zooplus, och mjau (burk) i butik. Om vi ska vara extra festliga så blir det Purina Gourmet Gold Délicatesse Ox & Kyckling i Tomatsås, det är rena fin-tjacket för katterna. Vad gäller BARF så kör vi vaisto mush-bullar och råa kycklinghjärtan och kycklingvingar/lår/klubbor . Eftersom huvudsakliga maten kommer från burk/mush så är det OK att köra lite vilda västern med de sista 15-20% av den dagliga maten.
Svar på tråden Katt i lägenhet (3:a)?