Inlägg från: Alekri |Visa alla inlägg
  • Alekri

    Katt i lägenhet (3:a)?

    Vi har nyligen flyttat till en 3a på 75kvm på första våning med balkong. Hade en 2a på 54 kvm innan. Båda är bostadsrätter. Det fungerar utmärkt. Ena katten är 1.5 år och den andra 9.5 år. Den yngsta springer runt och härjar i lägenheten. De har gott om olika sovplatser, leksaker och klösmöbler. När man har innekatter ska man tänka på att inomhusmiljön. De ska stimuleras och leka av sig samt kunna gå undan när de ska sova.

    Det luktar inte om katterna är rumsrena. Vi gör rent stora kattlådan 1 gång/dag. Katterna hårar väldigt mycket och jag är pedantisk så dammsuger varannan dag/flera gånger i veckan.

    Katterna är innekatter och dessa brukar vara lite fega och skygga i utomhusmiljö. Vi går inte ut med dem alls. Den lilla kan vara på balkongen med sele utan tillsyn och då kan balkongdörren vara öppen så att den gamla katten kan gå hur hon vill. Den yngre kan vara utan sele men med tillsyn om vi också är ute.

  • Alekri

    Jag rekommenderar inte parfymerade kattsand. Katter har känslig luktsinne och kan avstå från att göra ifrån sig i lådan. Dessutom sticker det starkt även för kattägaren. Vi har provat många olika sorter under åren och vi föredrar klumpbildande kattsand utan parfym. Det följs med sandkorn under tassarna och när de gräver i lådan. Vi har en kattlåda med huv som kan öppnas och en kattmatta framför så blir det mindre sand i lägenheten.

Svar på tråden Katt i lägenhet (3:a)?