• Meili

    Följas åt - I väntan på IVF och barn

    Tänkte vi kunde starta en tråd för 2019-2020 och följas åt, vi som snart står i kö, är redan i kö eller pågående IVF behandling.

    Kort bakgrund om mig; jag är 27 år och min man 28 år. Försökt få barn i över 1 år, utredningen visade dålig rörlighet/motilitet hos mannen, hos mig var allt prima men behöver gå ner i vikt och väntar på mens för att kunna göra äggledarsköljning sen ställs vi i kö till Sahlgrenska.

    Hoppas fler vill göra denna resan ihop!

  • Svar på tråden Följas åt - I väntan på IVF och barn
  • bonzo
    Anonym (Kokostopp) skrev 2019-09-25 14:32:28 följande:

    Hej!

    Vi har precis gått igenom fertilitetsutredningen, för sekundär fertilitetsproblem. Jag har väldigt låg AMH (förra månad 0,12 men månaden innan 0,45 konstigt nog) alla andra värden ser bra ut än så länge. AFC (antral follicle count) va 7 dock. Så lite konstigt. Jag är 40 år. En klinik (utomlands) rekommenderade donorägg men andra kliniker vill göra IVF försök. Vi behöver gå privat eftersom vi har gemensamma barn redan. Några andra här med låg AMH som ändå ska försöka med IVF? Eller någon som har lyckats eller inte lyckats? Hör gärna eran erfarenheter. Då vet jag bättre om vi ska sluta drömma eller om vi ska försöka.


    Jag är 41 och funderar på ivf. Vet inte hur stor chansen är att lyckas. Men vill nog försöka i alla fall innan vi ev. går vidare till äggdonation. Gjorde en lyckad ivf när jag var 32 år. :)
  • Anonym (Kokostopp)
    bonzo skrev 2019-09-25 14:57:32 följande:

    Jag är 41 och funderar på ivf. Vet inte hur stor chansen är att lyckas. Men vill nog försöka i alla fall innan vi ev. går vidare till äggdonation. Gjorde en lyckad ivf när jag var 32 år. :)


    Så känner jag också, att jag vill ge det ett försök med mina egna ägg, innan jag skulle övergå till donorägg. Jag fick men när jag var 10 år, och läkaren sa att det kan vara därför min äggreserv är på sista versen. Lycka till!!
  • bonzo

    Jag fick också mens när jag var 10. Men jag har pco så kanske finns det ägg kvar. Inväntar svar på mina blodprov som jag tog förra veckan :)

  • Doftljuset

    [quote=79920728][quote-nick]Pepsin skrev 2019-09-24 06:09:59 följande:[/quote-nick]

    Åh så spännande! Håller verkligen tummen för er! <3. Hur upplevde du äggledarundersökningen?

    Var orolig för det, som med allt annat.

    Alltså det är obehagligt men det gör inte ont.

    Klart lite flummigt få vätska spolat igenom och så, men va inte orolig.

  • Pepsin

    Nu har jag varit på äggledarundersökning och det gick bra! Eventuellt dålig passage i ena äggledaren, de kunde inte säga om det var normalt eller sämre för det var något strul men troligen dåligt. Men det påverkar inte planen för oss eftersom vi kommer påbörja IVF runt årsskiftet :)

  • Meili
    Pepsin skrev 2019-10-02 14:19:17 följande:

    Nu har jag varit på äggledarundersökning och det gick bra! Eventuellt dålig passage i ena äggledaren, de kunde inte säga om det var normalt eller sämre för det var något strul men troligen dåligt. Men det påverkar inte planen för oss eftersom vi kommer påbörja IVF runt årsskiftet :)


    Så bra nyheter! Har ni stått i kö länge?
  • Pepsin
    Meili skrev 2019-10-21 08:16:19 följande:

    Så bra nyheter! Har ni stått i kö länge?


    Ingen kö alls i mitt landsting! :) sökte hjälp i augusti och utredningen kommer vara klar i december. Ivf start i januari :)
  • Doftljuset

    Följer ju tråden.

    Vi gjorde vår första IVF förra månaden.

    Min mans spermier är lite få o slöa.

    Vi gjorde icsi och allt såg bra ut.

    Väldigt positivt och vi va så förhoppningsfulla, dag 5 skulle vi få en insättning men fick istället veta att alla 9 ägg slutat dela sig. Bakslaget blev enorm.

    Dom började dividera om det kan va äggen men ingen som vet.

    Min undrn är hur alla gör för hålla sig flytande?

    Nu när det lagt sig har ångesten slagit sig fast i mig. Är så ledsen och besviken. Känns som jag klivit rakt in i en total mardröm. Vet att vi ska göra om det men hur sk man orka.

  • Attlie

    Hej. Hoppar på här. Jag är 30 min sambo 33.

    Aktivt försökt få barn i 1,5 år. Men varit utan preventivmedel i 5 år. Skickade in ansökan om fertilitetsutredning i januari 2019.

    Fick ta första proverna i slutet på mars sen i maj. Visade lågt AMH, min ena äggstock är väldigt liten och producerar nästan inga ägg. Har även en cykel på 35 dagar. Såg bra ut på sambon. Skickade in remiss till ivf.

    I juli mitt i semestern fick vi reda på att jag väger 1 (!!!) kg för lite. Har svår ibs och är bara 151cm kort så har väldigt svårt med vikten. Så remissen blev nekad. Försöka gå upp i vikt och fick ta om alla proverna nu i september.

    Remissen godkänd och förhoppningsvis får vi komma ner till Malmö i januari och påbörja. (gör det via landstinget).

    Har varit och är en väldigt påfrestande resa med mycket stress (som förvärrar ibs..), ångest, ledsamheter men även glädje över att vi äntligen är på väg lite framåt.. ????

    /Nathalie

  • Chandos

    Hej!

    Jag hoppar också gärna in här! Jag är 34 år, min man 33 år. Vi har försökt i nästan 3 år. Utredningen tog mer än ett år... Vi är oförklarligt barnlösa och ska nu testa insemination för första gången. Om allt går som det ska blir det insemination på fredag.

    På frågan hur man håller sig flytande: Det är svårt, jättesvårt. Jag har det senaste året mått ganska dåligt i perioder, framförallt vid mens. Men efter sommaren bestämde jag mig för att inför varje mens planera in ?mensfester? (!). Låter kanske tokigt, men istället för att sitta och gråta och tömma menskoppen bestämde jag mig istället för att planera in roliga saker de dagarna, typ gå ut och klubba med vänner eller unna mig en helg fylld av onyttigheter. Det håller mig flytande just nu.

Svar på tråden Följas åt - I väntan på IVF och barn