Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Hur f*n sparar man pengar egentligen?

    trudellutt skrev 2019-09-27 22:58:27 följande:

    Helt ärligt nu, hur kan man spara mer?
    Det är ganska logiskt att personer som tjänar +30k kan lägga undan 10k i månaden, men om man får ut runt 12 000, och räkningarna landar kring 7000-8000 i månaden(innan mat), vad tusan gör man då?

    Sitter som vanligt med samma vanliga ångest som jag gör jäkla varje månad. Räkningarna är betalda och kvar har jag ca 1000 på kontot samt 1500 på sparkontot.

    Som tur är så tjänar min sambo mer så vi klarar oss, men jag vill ju såklart känna mig självständig och kunna spara osv, vilket jag verkligen inte kan.

    Tips som att "sälja saker" osv känns onödiga, har sålt massor och fortsätter göra det kontinuerlig. Försöker dryga ut kassan på alla möjliga sätt men känns ändå som att jag landar på samma, tom mindre vid månadens slut.

    Uppenbarligen har jag för lite i lön, men det kan jag inte göra något åt just nu,  jobbar både på min arbetsplats och har eget vid sidan av så har varken tid eller ork till annat. Ja, förutom att sälja saker för några slantar här och där. 

    Seriöst, vad gör jag för fel?

    Hur gör ni andra med låg inkomst och med höga utgifter?

    Mår seriöst skit över min ekonomi...


    Du har helt enkelt för höga utgifter i förhållande till din inkomst. Du får helt enkelt byta jobb till ett med högre lön alt jobba mer och försöka minska utgifterna. Antar att du inte jobbar så mycket med tanke på att du får ut 12000kr. 
  • Dexter dot com
    Anonym (Fattiglapp) skrev 2019-09-28 08:14:56 följande:

    Samma problem här. Får ut 12000 kr, har hyra på 7000, har ett barn boende hemma som har slutat skolan men inte hittat jobb än. Två mobiler, två månadskort på SL à 890 kr, mat för två personer, el, internet.. sen är pengarna slut. Går back varje månad och räkningar går till inkasso som läggs på hög vilket bara leder till högre kostnader. Har ingen hemförsäkring, går aldrig till frissan, fikar aldrig, röker och dricker inte, köper aldrig kläder. Finns inget att spara in på... har ångest inför vintern för vi hade inbrottt i vindsförrådet och någon stal våra vinterjackor och ett par varma skor. Orkar inte mer snart.


    Vad jobbar du med och vilken sysselsättningsgrad har du när du får ut 12000Kr ?
Svar på tråden Hur f*n sparar man pengar egentligen?