Inlägg från: Anonym (Ellen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ellen)

    Jag var nära att utsätta sätta min familj för en extremt stor ekonomisk risk. Utan att veta om det

    Det är en fin tanke om att vilja dela men jag håller med. För mig är det rätt grundläggande vid köp av bostad att även se till föreningens ekonomi, skulder etc. 

    Jag har även varit kassör i en bostadsrättsförening. Där var vår sits rätt gynnsam i och för sig, för vi hade köpt huset vid en ombildning. Det fanns inte några större renoveringsbehov, förvaltningsplanen var väldigt väl genomarbetad och "rimlig", inga stora investeringar fanns på en rätt lång horisont.

    ÄNDÅ tyckte jag det var nästintill obehagligt att som "lekman" ändå sitta och göra en ekonomisk plan och tillsammans med resten av styrelsen bestämma hur vi skulle lägga föreningens lån. (Jag var inte kassör vid ombildningen utan klev in efter några år).
    Jag vet ju vilka beslut jag skulle fatta för egen del, men för en hel förening. Vilka marginaler är rimliga att ha? Vi löste det rätt bra då tycker jag, tog även på oss ett par konsulttimmar med någon från SBC för att se att vi tänkte rätt. Men nu bor jag inte längre kvar så nu vet jag inte hur det ser ut.

  • Anonym (Ellen)
    AniieeHär skrev 2019-10-03 13:14:00 följande:

    Och folk blir sura på mig som föredrar hyresrätt eller villa och vägrar bostadsrätt...?


    Har dom inte koll och åker på en höjning av avgiften i efterhand så förstår jag att dom blir sura. Men det borde dom hålla för sig själva, inte bli sura på dig!
    Alla gör sina val, extra ansvar måste man dock ta om man köper boende, det håller jag med om!

Svar på tråden Jag var nära att utsätta sätta min familj för en extremt stor ekonomisk risk. Utan att veta om det