Inlägg från: Anonym (Liknande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Liknande)

    Jag var nära att utsätta sätta min familj för en extremt stor ekonomisk risk. Utan att veta om det

    Jag var med om något liknande fast där det var mäklaren som försökte dra en fuling.

    Utgångspriset var satt till 800 000 kr för en 2:a vilket var i högsta laget men inte orimligt sett till förutsättningarna. Det höga priset baserades på att föreningen hade god ekonomi och hyran var klart lägre än liknande objekt.

    Jag gick på visningen, allt verkade bra, tvekade fortfarande gällande priset men bestämde mig för att jag skulle ge mig in i en eventuell budgivning. Möter vaktmästaren av en slump på vägen ut och vi pratar lite allmänt om området och så. Då börjar han prata om det kommande stambytet och att jag själv kan välja standard i kök och badrum. Jag ser nog ut som ett frågetecken för han går till bilen och hämtar olika kalkyler för dom olika alternativen och vad den nya hyran skulle bli.

    Plötsligt skulle hyran upp drygt 4000-5500 kr beroende på alternativ. jag ringer mäklaren direkt som först spelar omedveten, sen ska han på "lunch" och han stänger av telefonen. Jag åker in på deras kontor och där sitter han, jag konfronterar honom med att påstå att lägenheten inte är värd 800 000 kr och frågar honom varför han undanhållit stambytet och därmed försökt lura mig.

    Nu fick han en rejäl utskällning ska sägas men han försvarar sig med att det är en kompis till honom som ska sälja och han har lovat. Kompisen har flyttat till Australien och behövde verkligen pengarna.

    Nu var det Fastighetsbyrån tror jag så det var på förhand ingen oseriös mäklarfirma.

    Anmälde aldrig, var knappa 20 år och hade varken tid eller lust.

Svar på tråden Jag var nära att utsätta sätta min familj för en extremt stor ekonomisk risk. Utan att veta om det