Inlägg från: Bjoer |Visa alla inlägg
  • Bjoer

    Otrogen partner, vill du veta?

    Mascaraklumpar skrev 2019-10-09 20:08:33 följande:

    Frågan är ologisk eftersom otroheten, ur mitt perspektiv, inte inträffat förrän jag fått information om den. I och med frågan så blir jag dock varse om den, och när jag väl vet så kommer jag naturligtvis inte att säga nej. I verkligheten är alternativen "att leva i ovisshet" respektive "att min man är otrogen och jag får veta det", och av dessa väljer jag det första.


    Nja, alternativen är från din sida:

    - Min partner är inte otrogen.
    - Min partner är otrogen och jag får veta det.

    Själv skulle jag vilja veta om det sker flera gånger. Något som hände en gång och inte kommer hända igen är det bättre om man aldrig får veta eftersom det, om det inte har några negativa konsekvenser på förhållandet, är samma som att personen aldrig varit otrogen. Som beskrivet ovan alltså.
  • Bjoer
    Mascaraklumpar skrev 2019-10-09 23:08:26 följande:

    Eftersom det tillstånd man befinner sig i motsvarar det man själv definierar som verklighet, så är det vanligtvis att föredra framför det andra. Det är få som vill leva i en låtsasvärld.


    Det man definierar som verklighet behöver inte överensstämma med verkligheten. Om man inte vill leva i en låtsasvärld så välkomnar man information som korrigerar en till den korrekta världsbilden.

    Jag förstår vad du försöker göra men det stämmer inte med vad TS fråga handlar om. Den handlar inte om att du, i situationen, ska kunna välja, utan att du nu med alla alternativ framför dig (de som Burnin­gDiamo­nd skriver ner), ska välja vilket du föredrar om du någonsin i framtiden hamnar i situationen.
  • Bjoer
    Physalis skrev 2019-10-11 10:29:58 följande:

    Jag hade genast velat veta så jag kan bryta upp relationen. Helst av min egen man men annars från vem som än var villig att ge mig sanningen. En otrohet hade inneburit att min man brutit sina löften till mig, dels att inte vara otrogen men också att lämna mig om han skulle tröttna på vår relation eller/och om han vill träffa någon annan. Om den var fysisk hade han dessutom satt sitt egoistiska nöje framför min hälsa.


    "Om den var fysisk..."???
  • Bjoer
    Physalis skrev 2019-10-12 21:47:25 följande:
    Kanske hört talas om emotionell otrohet? Som exempel.
    Vilket är helt orimligt. Du kan inte styra dina känslor.
  • Bjoer
    Physalis skrev 2019-10-15 17:14:33 följande:
    Nej men ens ageranden. Emotionell otrohet är inte att få känslor för någon annan, utan att man agerar på dessa och involverar den man fått känslor för. Man kan göra mycket romantiskt och sexuellt tillsammans med en annan utan att röra varandra. Mata sina fantasier, visa sitt intresse för den man är intresserad av, flirtar, drömma tillsammans om en framtida gemensamkap, gå på dejter, telefon/smssex.

    Allt detta samtidigt som man låtsas som att allt är som vanligt inför den officiella partnern. Det är emotionell otrohet för mig.
    Jag ser inte riktigt hur det är emotionell otrohet. Otrohet, visst, men inte emotionell. Jag menar, att knulla är också att agera på sina känslor men ingen skulle klassa det som "emotionell otrohet".

    Snarare har "otrohet" underkategorier som fysisk och emotionell, men även saker som inte går under någon av dem. Som det mesta du räknar upp ovan.
  • Bjoer
    Physalis skrev 2019-10-16 01:44:50 följande:
    Visst kan man filosofera men man särskiljer fysisk och emotionell otrohet eftersom de innebär olika saker.

    Vad som räknas som otrohet är olika för olika människor. Så dina åsikter om vad som är otrohet är bara dina åsikter och är därmed helt irrelevanta för mig och mitt förhållande.
    Fast jag pratar ju inte om vad DU anser vara otrohet i ditt förhållande, jag pratar om vad "emotionell" betyder. Det är bra om saker kallas vad de är. Underlättar förståelsen. :)
Svar på tråden Otrogen partner, vill du veta?