• Priminima

    Nån annan som fått foglossning tidigt i graviditeten?

    Jag är bara i 12 och har den här veckan fått foglossning. Är min första graviditet och jag visste inte att man kunde få det så här tidigt innan jag började googla. Gör bara ont på höger sida om svanskotan. Men när jag går så gör det ont för varje steg jag tar med höger fot och när jag suttit länge/på kvällarna kan även det göra ont, men inte alls lika som att gå.

    Pratade med BM igår. Hon tyckte jag skulle kontakta en sjukgymnast men hon hade inget konkret förslag. Googlade en hel del igår och idag lyckades jag boka tid så ska dit nästa vecka. Jag hoppas verkligen att jag inte börjar få mer ont. Det är jobbigt nog som det är.

  • Priminima
    Finlandssvensk skrev 2019-10-17 13:13:30 följande:
    Berätta gärna hur det gick hos sjukgymnasten! Om du fick nån bra hjälp!
    Jag fick ganska bra hjälp tycker jag. Jag blev orolig innan besöket att jag inte skulle tas på allvar eftersom min smärta hade ändrats och minskat från att jag bokade till att jag kom dit. Mycket när hon testade i vilka vinklar mm som det gjorde ont så gjorde det inte så ont. Men hon tog mig seriöst och tyckte det var bra att jag sökte hjälp så tidigt så att jag förhoppningsvis kan stoppa smärtan eller i alla fall ökningen av den innan det gör för ont.

    Jag fick ett sånt bälte som ska stabilisera bäckenet utifrån. Har inte riktigt blivit kompis med det än och hittat var och hur hårt det ska sitta, men tror att det kommer hjälpa. Jag fick också 5 olika övningar jag ska göra och självklart alla tips om att inte gå så mycket, inte sitta med benen i kors mm. Det var egentligen inget som jag inte redan läst själv men det blir på något sätt lättare att ta till sig och efterleva när någon säger det till en.

    Så jag skulle absolut rekommendera att gå till en sjukgymnast om du har ont!
Svar på tråden Nån annan som fått foglossning tidigt i graviditeten?