• Orkide

    Frustrerad bebis - flaska

    Eliiineliiin skrev 2019-10-10 18:15:12 följande:

    (Ytterligare en tråd från mig angående ämnet)

    Jag har ständig kontakt med BVC, men har också pratat med amningsmot. och BB ang detta.

    Min 4-veckors är så stressad när hon äter. Klunkar i sig, tar pauser med napp annars är det skrik. Rapar tre gånger, det är vad hennes tålamod tillåter. Hon släpper aldrig själv. Blivit tillsagd att låta henne äta så mycket hon vill för dom spyr, men hon spyr aldrig utan får bara ont i magen. Kan äta 200 ml per mål. Armarna och benen flaxar, hon trycker bak huvudet eller blir en ostbåge och hon låter som en gris och en höna samtidigt, i pauserna. Någon som känner igen det? Blivit tillsagd av BVC nu att inte ge mer än 150 (180) per gång. Så helt plötsligt gäller inte mata till dom är nöjda. Hon går upp 500 gr i veckan...

    När hon får ha kvar dinappen börjar hon ta egna pauser och lugnar sig, låter henne ha det så länge det går, men slutade sist i sånt smärtsamt skrik, fick nog fruktansvärt ont i magen?

    Hon får även hemsk halsbränna, men enligt BVC helt naturligt för bebisar? Va? Ska träffa barnläkare på tisdag.

    Men jag vet fan inte hur jag ska mata mitt eget barn. Känner någon igen sig? Har frågat alla känns det som, får olika svar och inget hjälper. Min sambo vågar knappt mata henne.


    Känns jättemycket med 200ml. Kommer det för snabbt när hon äter? Att pausa och låta henne rapa är nog en bra idé. Gå runt och vagga henne då samtidigt som ni klappar på rumpa och rygg med huvudet på axeln.
  • Orkide
    Eliiineliiin skrev 2019-10-10 19:06:14 följande:

    Glömde. Ja det kommer snabbt, har tre olika flaskor med minsta hålet. Har sagt att det måste finnas andra dom kan rekommendera men jag har visst de bästa. Skit


    Ja det är ju svårt med flaskmatning när de själva inte förstår när de är mätta. Ersättning blir ju mer innehåll än amning. Så fri amning är inte samma som fri ersättningstillgång. Jag skulle minska mängden och använda napp. Hon är ju så liten så hon vill nog snutta mycket. Närhet och snutta. Bärsele/bärsjal är ju jättebra för närhet och du får fria händer.
  • Orkide

    Ring till bvc och be om en läkartid o försök få till att matningen ska ske under läkarbesöket


    Eliiineliiin skrev 2019-10-11 11:45:45 följande:

    Tack för info! Men jag lyckas inte få hennes magmun att vila. Inatt var hon sååå trött så åt bara 90 ml per mål. Pauser, rapa, sitta upp och äta, somnar sittande men även om jag aldrig la ner henne började helvetet om. Alltså hon har varit helt upprätt hela proceduren. Håller på i minst en timme, men tillslut vaknar hon ju. Har du någon idé om vad jag kan göra annorlunda?


Svar på tråden Frustrerad bebis - flaska