Inlägg från: LaFontaine |Visa alla inlägg
  • LaFontaine

    Frustrerad bebis - flaska

    Min dotter hade reflux som aldrig medicinerades. Vi hade några knep som gjorde att vi klarade oss bra utan. Dels matade vi aldrig liggande. Första tiden satte vi henne mot våra ben så att vi satte mittemot varandra. Vi pausade ofta och rapade i alla fall två gånger varje mål. Efter sista rapen höll vi henne upprätt en bra stund.

    Vi matade var tredje/fjärde timme och då en bestämd mängd (för oss passade rekommendationerna på paketet bra). Sug- och snuttbehov däremellan fick lösas med napp. När vi märkte att hon inte nöjde sig med napp utan ville ha mat, ökade vi mängden, men försökte hålla tidsintervallet. På så vis hade hon ?spytt klart? och magmunnen hade fått lugna sig innan nästa mål. Uppstötningar hade hon dock fram till 1,5 år och kunde spy en liten skvätt efter måltider om hon fått i sig för mycket eller om det var mycket lättflytande mat. Det hände senast i helgen igen och hon är 3 nu.

    Precis som ert barn, hade vi ett matvrak av rang. Vi behövde helt enkelt begränsa intaget för henne eftersom hon inte kunde styra det själv.

  • LaFontaine
    Eliiineliiin skrev 2019-10-11 10:07:42 följande:

    Tror att vi har mötts i en annan av mina trådar. Jag kan ha jättefel nu, men har förstått att dom inte får så ont av kränkningarna? Rätta mig gärna om jag har fel. Har som sagt ingen erfarenhet av det. Men hon har så ont, och det enda som hjälper är såklart att skölja ner med mat. Tills pausen kommer för då blir det värre. Så problemet är inte uppstötningarna i sig, utan smärtan av dom. Därav att jag inte förstår hur jag ska hjälpa henne utan medicinering. Säger inte att tyst reflux är ett större problem än reflux. Och kan som sagt att helt fel i smärtproblematiken. Lär mig lite varje dag om detta


    Vi märkte att dottern var rejält störd av kräkningarna och uppstötningar innan och efter. Vi märkte också en förbättring när magmunnen fick vila. Jag har själv bråck på magmunnen och försökte tänka lite som jag agerar med mig själv. Min magmun blir sämre ju mer jag kräks och har uppstötningar. Om jag sköter magen, blir uppstötningarna färre och smärtan långsamt bättre.

    Jag hoppas ni får ordning på magen och maten snart!
Svar på tråden Frustrerad bebis - flaska