• pyssel

    Känner mig trängd av bonusbarnet

    Tror det blir lättare för dig om du läser på lite om barns utveckling i den åldern. Pojken har inte sin pappa särskilt många dagar i månaden och det är stora separationer för en så liten kille som inte heller gör de här flyttarna en helg varannan vecka ihop med ett syskon. Du, och t.o.m hans hund, har ju tillgång på din kille oändligt mycket mer än hans egen pojk. Försök tänka så, så blir det kanske lättare att hantera dina egna känslor?

    Sedan undrar jag lite, hade den här 30-åriga pappan en väldigt instabil boendesituation eftersom han snabbt flyttar in med hund och barn hos en 22-årig tjej. Normalt borde han ju ha kommit ett snäpp längre på bostadsmarknaden, eller samma som du, och velat behålla sina utrymmen för hund och barn och inte knapra på någon annans tålamod och välvilja.


    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    pyssel skrev 2019-10-13 13:28:21 följande:

    Tror det blir lättare för dig om du läser på lite om barns utveckling i den åldern. Pojken har inte sin pappa särskilt många dagar i månaden och det är stora separationer för en så liten kille som inte heller gör de här flyttarna en helg varannan vecka ihop med ett syskon. Du, och t.o.m hans hund, har ju tillgång på din kille oändligt mycket mer än hans egen pojk. Försök tänka så, så blir det kanske lättare att hantera dina egna känslor?

    Sedan undrar jag lite, hade den här 30-åriga pappan en väldigt instabil boendesituation eftersom han snabbt flyttar in med hund och barn hos en 22-årig tjej? Normalt borde han ju ha kommit ett snäpp längre på bostadsmarknaden, eller samma som du, och velat behålla sina utrymmen för hund och barn och inte knapra på någon annans tålamod och välvilja.


    Hej TS, jag upprepar min fråga, med ett frågetecken den här gången, du såg den kanske inte.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tussilago123 skrev 2019-10-13 21:39:08 följande:

    Hej, 

    min sambo flyttade till eget när han och exet separerade. Sen började han på nytt jobb där han låg borta i veckorna och kände att det var onödigt att lägga en hel månadshyra på att bara vara där 8 dagar i månaden (helgerna), det får man ha olika åsikter om. Detta var ca ett halvår innan vi träffades. 

    Så han flyttade hem till sina föräldrar och när jag sen flyttade till ny lägenhet blev det automatiskt att han hängde på.

    Så min uppfattning var att han gjorde en liten mellanlandning i vuxenlivet. Idag har han bra & stabil inkomst och tanken är väl att han ska köpa hus så snart som möjligt, sen får vi se om det blir med eller utan mig i nuläget. Beror lite på hur denna situationen utvecklar sig och liknande, vi kanske behöver ha varsitt eget ett tag! 


    Okej, jag förstår. Jag tycker det är bra att du funderar över hur du ska hantera dina känslor. Ett barn på 3,5 är ju milsvida från dig i sin känsloutveckling och behöver tryggas av sin pappa som verkar ha varit borta ännu mer tidigare om han nu var hemma i sin lgh 8 dgr per månad. Med det sagt är det inte jättekul att bli bonusförälder vid 22 års ålder, särskilt när barnet (helt naturligt) ser dig som en konkurrent och visar det. Men du låter självständig och har reagerat tidigt över dina motstridiga känslor. Det är många i din sits, äldre än du, som inte har din mognad att fundera mer över hanteringen av sig själv än hanteringen av barnet.

    Och har du hittat en riktigt bra man är hans barn nr ett i hans liv, men visst finns det många föräldrar som inte känner eller gör så, kanske fäder i synnerhet, vare sig de har ny tjej eller är kvar med mamman.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Minus Bonus) skrev 2019-10-14 06:53:26 följande:

    Att pojken behöver närhet och trygghet innebär inte att han ska bestämma över de vuxna. Killen tar en ledarroll och talar om för de vuxna att de inte får sitta bredvid varandra och hindrar dem från att tala. Barn är inte dumma. Han dominerar i hemmet eftersom ingen sätter stopp för dumheterna. Om du tror att man visar barnet kärlek genom att göra honom till en envåldshärskare så tror du fel.


    Dessa namn på barn.. Otrygga barn försöker finna områden av kontroll och inflytande, man är dum om man inte inser det. Det här lugnar man ner genom att föräldern illräckligt ofta bjuder in barnet mellan sig och partnern, och att partnern gör likadant. "Envåldshärskare".. Är "manipulativ" också med på gloslistan?
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Minus Bonus) skrev 2019-10-14 07:16:32 följande:

    Så många namn på en vuxen som inte fick rätt uppfostran som barn. Även skilsmässobarn behöver veta var gränserna går.


    "Gränser" dras genom att den vuxne förekommer i just denna situation. Gränser i en situation där gränser behövs, för andras skull också, är när förälder bär ut skrikande 3åring ur affären eller sätter totalstopp för sparkande i sätesryggar. Begriper man inte att skilja vilken anknytningsprocess som startar om var 14e dag förstår man inte heller nyanserna i ordet "gräns" och hur man minskar dessa beteenden utan att samtidigt skapa nya och framtida problematiska sådana.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Minus Bonus) skrev 2019-10-14 08:13:50 följande:

    ...glöm inte: att sonen drämmer näven i bordet när de vuxna inte är tysta. Begriper man inte när ett barn går över gränsen utan daltar med dess oacceptabla beteende så formas barnet därefter. Självklart måste de vuxna sätta gränser! Det är en förälders skyldighet. Det låter ju fantastiskt om de vuxna kan förekomma situationen. Tydlighet i vilket beteende som är acceptabelt och inte är en grundförutsättning.


    Eller så ser man det som en följd av att inte ha kunnat hantera grundproblematiken med trygghet rätt. Tre flyttar och två stora separationer (föräldrarna och sedan vardagen med farföräldrar), plus varannan veckaseparation, kräver betydligt mer av den vuxne än att "visa vem som bestämmer" om man inte vill skaffa sig nya problem. Utrymmet att tillrättavisa/dra gränser/säga nej med framgång ökar också markant när den vuxne mkt medvetet förekommer i anknytningen så som jag skrev. Den här pappan konfronteras förmodligen också med efterdyningarna av att barnet och han verkar ha haft ännu mindre tid tillsammans när han hade sin egen lgh.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Anonym (Hmmm) skrev 2019-10-14 09:58:05 följande:

    Det har gått alldeles på tok för fort för er. Tycker mannen ska ta sin familj (hund och barn) och flytta till ett eget hem. Sedan kan ni träffas under barnfri tid ett par år innan ni slänger in barnet i relationen.

    Tycker verkligen synd om barnet i nuläget, detta förtjänar det inte!

    Finns det möjlighet att pappan har umgänge hemma hos exet eller sina föräldrar tills han hittat boende så är väl det att föredra. Ni två ska slippa varandra, det är viktigast.


    Det här håller jag verkligen med om.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tussilago123 skrev 2019-10-14 10:00:36 följande:

    Men vart någonstans har jag skrivit om fokus????

    Kan verkligen inte hitta det. 

    Detta handlar främst om mina känslor samt att ungen inte ska bestämma. Allt fokus ligger på honom när han är här, han har två vuxna som gör allt dom kan för att överrösa honom med kärlek. Men det har gått till en gräns för mig (vilket jag skriver om) och som jag inte kan förklara. 

    Men i hemmet här är det han som bestämmer, vilket jag skriver om i mitten av ursprungsinlägget, och det kommer jag aldrig acceptera, hur mycket han än saknar pappa. Det handlar om uppfostran och en treåring får inte göra exakt vad dom vill bara för att dom sällan träffar pappa.


    Så som du uttrycker dig nu när hälften eldat på de här känslorna du egentligen bad om hjälp för, är ganska kännetecknande för vad du behöver göra. Du är ung, och då ska kärlek vara lätt och inte lite eller mycket svårt. Det är dessutom DIN lägenhet, vilket ger ännu mer grogrund de här känslorna du har. Flytta isär. Pappan hade fått samma råd av mig.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tussilago123 skrev 2019-10-14 10:06:45 följande:

    TACK!!!!!! Du skrev det bättre än jag själv. 


    Du gillar visst den trådbekräftelse som känns bra i stunden men det kommer att öka era problem. Och ökar det inte era, och pojken istället blir sluten och "lydig" så ökar det pojkens problem i vuxen ålder.

    Att förstå vad beteendet grundar sig i är varken att vika ner sig eller sluta fostra, det är istället chansen att hitta de rätta metoderna. Ett barn som känner sig maktlöst utövar inflytande där hen hittar det. I detta fall fyller det dessutom flera funktioner: Inflytande, uppmärksamhet, trygghet och att försöka skapa en gräns mot dig (dvs en vuxen relation han inte förstår sig på).

    Försök att komma tillbaka där du var när du skrev tråden och inte ryggmärgsreflexa på hur jädra gött det är att andra tycker att ungen ska foga sig.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tussilago123 skrev 2019-10-14 11:00:10 följande:

    Absolut kan jag erkänna att jag blev lite bitter är ett tag och att det var skönt att läsa folk skriva det som jag känner i dom stunderna jag är som mest irriterad.

    Självklart förstår jag också att det inte är något som kommer vara den stora problemlösaren och oavsett hur mycket det än tar emot att säga så vet jag också att det viktigaste i detta är att få barnet att känna sig bekvämt. Jag är en vuxen människa som kan reflektera över och hantera mina känslor själv, som en 3,5 åring inte har en chans i världen att göra. Och jag anser att det han känner och behöver går före det jag känner, för att barnen går alltid först. 

    Det som jag börjat fundera över nu är det folk nämner om att flytta isär osv. Bonusbarnet pratar alltid om mig, till sin mamma, på dagis, överallt. Att jag är hans vän, han benämner mig som "Min R..." osv. 

    Som jag skrivit tidigare har han och pappa väldigt mycket ensamtid då jag jobbar mycket. Jag har inga problem att ge dom mer ensamtid men problemet där blir ju att då kommer jag och bonusen aldrig träffas? Och aldrig ha möjlighet att bygga upp vårt egna band. Och skulle vi flytta isär tror jag att bonusen kommer fråga mycket om mig och tycka att det är ännu märkligare att jag inte är där. Så fort jag är på jobbet frågar han sin pappa tusen gånger vart jag är, när jag kommer hem osv. Men när jag väl är hemma är ju då problemen uppstår, han drar sig undan och liknande. 

    Och det svåra är ju också att jag och min sambo vill ju bo ihop? Vart drar man den gränsen? Ska en treåring få bestämma om hans pappa får bo ihop med någon annan? Skriver inte detta med någon slags underton, utan helt och hållet frågande. För jag vet inte, jag har aldrig varit med om detta tidigare. 

    Jag själv har alltid bott med min mamma som träffat typ tre killar sen jag var liten, och jag minns ju själv hur det var. Det var enbart en av dom tre som jag tog till mig och som blev min pappa då min biologiska inte finns i bilden, och han ser jag som min pappa än idag och har kontakt med trots att han och mamma inte är ett par. Men det var ju för att han tog sig tiden att vara med mig, han gav mig saker och värnade verkligen om mig, dom andra killarna har ju bara haft fokus på mamma och struntat i mig. Och dom killarna ville jag ju ta så långt bort från mamma som möjligt, jag klängde på henne, satte mig imellan dom i soffan, la mig mellan dom i sängen, alltså exakt det min bonus gör nu. Det handlar ju om att jag ville ha kontrollen, likt bonusen vill ha nu, men med det sagt så betyder ju inte det att det är okej. Det är ju dom vuxna som bestämmer och vi skulle ju aldrig behandla barnet illa. Så jag vet ju exakt hur det känns och exakt vad som är viktigt för att bygga en bra relation med sitt bonusbarn. Men ändå är det så svårt när man sitter där själv. 

    Nu blev det väldigt mycket text här, men det är senaste tankarna iallafall! 


    Du är en väldigt klok tjej, förmodligen lite klokare och mognare än pappan som är skyldig sitt barn att ha lite fler bromsar kring det praktiska. Jag tror det är väldigt klokt att bo isär. Synd bara att hans föräldrar inte sagt det till honom, eller att han struntat i det. Det kommer säkert "gå" att fortsätta i nuvarande boendeform, med rätt strategier, men frågar du mig så verkar det bäst att vara pojk- och flickvän med olika fasta boenden.

    För pojkens skull. För din skull. Du är på väg in i ett för stort praktiskt och känslomässigt ansvar för större och svårare frågor än du gjort dig "förtjänt" av. Njut av att vara särbo, fast man ändå sover så mkt hos varandra tiden och de andra omständigheterna bara tillåter. Du tappar inte rollen som "pappas flickvän" eller pojkens positiva omdömen, men du får vara "pappas flickvän som är kul hela tiden" - ett tag till.
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Känner mig trängd av bonusbarnet