• stylo

    Känner mig trängd av bonusbarnet

    Jag förstår dig. Kände exakt samma sak i början när jag började bo med min sambo och hans vi barn, där yngsta var extremt klängig.

    Skrev och rådfrågade och alla bittra biomorsor här tyckte att jag var självisk och att jag skulle ?lämna direkt för det där kommer aldrig att funka?. Idag har vi en öppen dialog i vår familj och den där klängigheten är nästan borta, är så glad att jag inte följde deras råd.

    TS, jag tycker du ska vänta ett litet tag för att se om du och bonusen kommer anpassa er till varandra. Din man måste skärpa sig och våga lyssna på er båda. Funkar det inte efter det väljer du själv hur du vill göra. Och den där svarta skammen om att vela ha uppmärksamhet är du inte ensam om, jag skulle ta en kula för mina bonusbarn men upplever ändå en lättnad när jag och sambon får umgås själva. Du är hans nummer ett romantiskt, även om barnen kommer först, och även om han visar det dåligt.

    Det blir bättre. Tänker på dig!

  • stylo

    Folk är väldigt snabba på att uttala sig om bonusmorsor som inte är helt bekväma.

    Som bonusförälder får du ge dubbelt så mycket men får inget tillbaka. Den villkorslösa kärleken barnet har till sin riktiga förälder kommer alltid finnas där, men om du säger ifrån är du en häxa.

    Med det sagt så är det aldrig ett barns fel, men klassiskt är ju den skilda farsan som curlar ungen till max för han är rädd att få påhopp om sitt föräldraskap av ungens mamma. J

  • stylo
    Tussilago123 skrev 2019-10-13 13:42:04 följande:

    Jag älskar denna sidan alltså, bara att få höra att folk känner igen sig är så otroligt skönt.

    Jag är egenföretagare och jobbar väldigt mycket, är ju hemma både kvällar och morgnar och förmiddagar ibland, det är lite olika men anser inte att jag är borta "för mycket" och inte min sambo heller. Det jag ville säga med detta är att dom absolut har mycket tid ihop. 

    Och dom går ofta ut med hunden själva, ibland är jag med men jag tar ofta långa rundorna och sambon & sonen dom korta för att sonen ska kunna gå med. 

    Men nu har ju mitt jobb blivit lite som en "flykt". Jag schemalägger gärna mig själv helgerna han kommer till oss och så vidare.

    Dock är jag fortfarande helt ledig torsdagar då, samt att jag bara jobbar sen eftermiddag/kväll på fredagarna, så har ju ändå nästan två hela dagar tillsammans med honom, plus morgon och kväll på lördagen och morgonen på söndagen..

    Detta är så svårt, vet inte hur jag ska ta mig vidare


    Min räddning var att släppa alla krav. De veckor han har barnen umgås jag och leker med dem, gör saker som vi båda gillar (tv-spel, leka i parken, baka osv) men jag kan också säga att ?ikväll kommer jag träffa min vän och äta middag så vi kommer inte ses?. Så fort man släpper kravet på att vara omtyckt eller att vara ?mamma? så blir det mycket skönare. Och när du känner dig åsidosatt, ta en paus och unna dig egentid istället.
  • stylo

    [quote=79960327][quote-nick]Tussilago123 skrev 2019-10-13 14:34:00 följande:[/quote-nick]Har det släppt nu för dig? Hur gammal är du & din sambo? Och barnen?[/

    Jag är 23, min sambo är 30 och barnen är 6 och 10. Det kommer och går lite men är myyycket lättare nu! Trivs med oss. Och jag får också säga till och bestämma även om jag inte är deras mamma, då jag är en lika stor del i familjen.

  • stylo
    Tussilago123 skrev 2019-10-13 21:30:52 följande:

    Okej, vad skönt att höra att det släppt för er, då finns det kanske hopp ;) 

    men då har vi ju ungefär samma ålderskillnad. 

    Hur länge har ni varit tillsammans och hur tänker ni angående egna barn?


    Ungefär ett år! Stormtrivs med varandra, har en väldigt bra kommunikation. Jag vill gärna ha barn men inte nu, och han tänker detsamma. Han har sagt att han ?gärna vill ha ett tredje barn med dig men vi måste vara helt säkra på varandra då jag inte vill bli ensamstående igen med barn med olika mammor?. Vilket jag förstår till fullo.

    Om båda vill i framtiden så blir det!
  • stylo
    Drottningen1970 skrev 2019-10-13 22:12:03 följande:

    Jo du bölar. Barnet är 3 och du tillbringar tre ggr så mycket tid med pappan än vad barnet gör. Patetisktatt gnälla över att du några få procent av tiden behöver upplåta lite space för ungen.. skulle du själv tycka det vore nice att bara få träffa den viktigaste personen i ditt liv 8 dagar i månaden och skulle du dessa dagar då inte önska att han fokuserade på dig de få dagarna?

    Ungen är tre och uppför sig helt adekvat utifrån ålder och levnadssituation. Du är vuxen men har inte ålderasdekvata reaktioner och känslor omkring detta. Skärp dig.


    Eller så kanske TS vill skapa en stabil relation med bonusen då hon kanske känner skam för att barnet klänger? Hon nämner ju själv att hon önskar att de hade mer tid tillsammans, så som vv.

    Är du själv bonusförälder? Har du själv uppfostrat en unge någon annan producerat utan att få något tillbaka? Annars kan du sitta ned i båten och hålla tyst.
  • stylo
    Anonym (Sanna) skrev 2019-10-13 23:01:18 följande:

    Aha, just det ja. Du var ju alltså den där utan styvbarn som ändå ville ge råd. Vad tråkigt att du har en dålig dag. Du kanske ska hitta något annat att ta ut din frustration på. Jag brukar tipsa mina barn om att ta en kudde och slå i väggen. Då får man ur sig mycket frustration men utan att skada någon annan.


    ???? Fantastiskt svar!!!
Svar på tråden Känner mig trängd av bonusbarnet