Inlägg från: Anonym (Tjockmensöt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjockmensöt)

    Kropp eller anikte, vad går ni efter först?

    Jag och en tjejkompis hade en liten diskussion med några manliga bekanta i helgen om bl.a skönhetsideal och förhållanden och jag skulle väldigt gärna vilja veta hur fler tänker här. För att kortfatta: jag är 171 cm lång, väger 114 kg så har långt ifrån en killerbody men många har sagt att jag har ett vackert ansikte med stora, klara ögon o.s.v. min väninna är runt 165 cm, väger ca 55 kg och har verkligen skitsnygg kropp! (Den jäveln;)) men är kanske inte jättesöt vad gäller ansiktet. Hon har partner, jag har precis gått ur ett långt förhållande. Dessa killar sa att hon kommer aldrig lida brist på karlar eftersom hon har den kropp hon har men jag är tvungen att gå ner i vikt om jag ska få någon, hur än fin jag än är i ansiktet, eftersom att i slutändan så är det kroppen som överväger vid första mötet.( Puh, sorry för långt inlägg...) vad anser och tänker ni

  • Svar på tråden Kropp eller anikte, vad går ni efter först?
  • Anonym (Tjockmensöt)

    Kul att ni svarar:) det verkar som att grabbarna hade rätt då;) jo med tanke på idealen idag så hade jag ju det på känn ändå. Jag har själv varit smal några gånger (är en riktig pendlare) och för min kroppsbyggnad, "benstomme " eller vad man ska kalla det, så passar jag ändå som kurvig. Ser så jäkla benig ut som smal. Man är väl gjord för en viss vikt, som en skrev. Därmed sagt att min vikt på 114 kg idag är på tok för stort för mig.

    Men om ni skulle träffa en tjej med idealkropp och hon efter en tid skulle börja öka i vikt, skulle era känslor för henne kunna överskugga det då, eller skulle ni avsluta relationen?

  • Anonym (Tjockmensöt)

    Tänkte på er som nämner karaktär, hälsoaspekten o.s.v.

    Om vi tar andra hållet, om det är undervikt det handlar om, skulle ni känna likadant för det? Eller är det själva övervikten som stör?

    Min vän tillhör den där lyckliga lilla skaran kvinnor som kan äta vad som helst, hur mycket som helst utan att gå upp ett gram medan jag bara behöver snegla åt en köttbulle och öka 5 kg! Typ...

    Men om vi ser utifrån vem av oss som har mest hälsosam livsstil så måste jag nog ändå påstå att det är jag, hör och häpna. Jag har aldrig varit mycket för godis eller så, läsk dricker jag inte och jag rör mig ganska bra, mycket genom jobbet. Mitt stora bekymmer har väl varit mängden av portioner och vid fel tider.

    Medan min vän har ett ganska stillasittande jobb, äter smågodis flera gånger i veckan och dricker cocacola varje dag.

    Inget påhopp från min sida, är bara intresserad.

  • Anonym (Tjockmensöt)

    Självklart är det väldigt svårt att hävda det om vi två står bredvid varandra. Men tänker så här, om hon hade lika dålig ämnesomsättning som jag så hade hon ju, med tanke på hennes vanor, varit lika stor ja säkert större också. Jag har många fler kilon att kånka på men ändå har jag bättre kondition än vad hon har eftersom jag är mer van att röra mig om dagarna. När jag skriver hälsosammare så tänker jag vad som händer inuti en kropp. Men självklart påstår jag inte att jag lever sunt, det vore ju bara löjligt, men många tror jag tar för givet att man ligger framför tvn med en chipspåse på magen, om man är överviktig. Men icke i mitt fall iaf:) dåliga matvanor och kass ämnesomsättning .

  • Anonym (Tjockmensöt)

    Jo jag har problem med sköldkörteln, äter medicin för det. Ville poängtera en sak, Jag försöker inte hitta ursäkter för min övervikt, det var aldrig min mening i tidigare inlägg. Och jag håller med om att man har ett eget ansvar gällande sin kropp, för ca 6 veckor sen så vägde jag 127 kg men håller på att gå neråt, så jag jobbar för att inte väga så här mycket. Inte så mycket för att hitta en ny partner, har som sagt nyligen separerat, utan för min sons skull. Kunna röra mig mer i lek med honom och för att förhindra ev sjukdomar som kan komma med övervikt. Så jag förespråkar inte osund livsstil alls, om någon uppfattat det så:), jag tyckte bara det var intressant att höra med er om era tankar eftersom killarna jag pratade med var så eniga om att deras åsikt var ett faktum hos alla människor. (Vilket verkar stämma för det mesta;))

    Och jag hade väl lite svårt att tro det...

    Men som sagt, jag försöker inte glorifiera övervikt på något sätt eller söker bekräftelse för att andra ska gilla min kropp.

    Fast det är klart att det svider lite i självkänslan när man läser vissa hatinlägg i liknande trådar. Räknade faktiskt med ett antal såna när jag startade denna tråd men icke, vilket jag är hemskt tacksam för.

    Det var en som skrev att kroppen har störst betydelse för ett mindre attraktivt ansikte vänjer man sig vid. Kan det inte gälla för kroppen också? En kropp kan ju förändras men ansiktet består ju oftast.

  • Anonym (Tjockmensöt)

    Fördömer inte överviktiga heller bör sägas. Övervikt kan bero på mer än bara lathet. PCO tex är en jävla sjukdom...sen finns det dom som faktiskt trivs och gillar sina kroppar bättre med övervikt.

  • Anonym (Tjockmensöt)

    Och hör också gärna vad kvinnor tycker!

Svar på tråden Kropp eller anikte, vad går ni efter först?