• Bjoer

    Kropp eller anikte, vad går ni efter först?

    Anonym (Tjockmensöt) skrev 2019-10-21 15:57:08 följande:

    Men om ni skulle träffa en tjej med idealkropp och hon efter en tid skulle börja öka i vikt, skulle era känslor för henne kunna överskugga det då, eller skulle ni avsluta relationen?


    Well, jag och min tjej har gjort en deal att om någon av oss börjar bli tjock så ska den andra säga till. Man ska inte gå och mörka av rädsla att såra den andra. I somras så pikade jag lite om att hon började lägga på sig vikt och jävlar vad det tog skruv! Gymmar 4ggr/vecka och kör strikta dieter. Riktigt imponerande faktiskt!

    Vi gjorde den här pakten för jag anser, oavsett hur djup och sensuell man tror man är, så kommer en stor förändring på kroppen påverka hur man känner för den andra. Folk som säger annat lever i en illusion. Så eftersom jag älskar henne och vill fortsätta göra det, för hon är en underbar person, så istället för att riskera något så försöker vi båda se till att vi inte halkar iväg och blir sambofeta. Jag tror många förhållanden dör så. Man hamnar i vardag, gör inget roligt längre och dessutom ser båda ut som en mindre attraktiv version av den man en gång träffade. Inte konstigt att kärleken svalnar då!

    Dessutom, att träna och hålla efter sig visar på ambition och handlingskraft och det är attraktivt. Att vara soffpotatis är inte det (även om det är nice!).
  • Bjoer
    Anonym (Tjockmensöt) skrev 2019-10-21 21:44:33 följande:

    Tänkte på er som nämner karaktär, hälsoaspekten o.s.v.

    Om vi tar andra hållet, om det är undervikt det handlar om, skulle ni känna likadant för det? Eller är det själva övervikten som stör?

    Min vän tillhör den där lyckliga lilla skaran kvinnor som kan äta vad som helst, hur mycket som helst utan att gå upp ett gram medan jag bara behöver snegla åt en köttbulle och öka 5 kg! Typ...

    Men om vi ser utifrån vem av oss som har mest hälsosam livsstil så måste jag nog ändå påstå att det är jag, hör och häpna. Jag har aldrig varit mycket för godis eller så, läsk dricker jag inte och jag rör mig ganska bra, mycket genom jobbet. Mitt stora bekymmer har väl varit mängden av portioner och vid fel tider.

    Medan min vän har ett ganska stillasittande jobb, äter smågodis flera gånger i veckan och dricker cocacola varje dag.

    Inget påhopp från min sida, är bara intresserad.


    Pratar vi anorektisk undervikt så är det verkligen inte attraktivt. Lite undervikt och lite övervikt har jag inga problem med. Grejen är ju att man kan vara mycket mer överviktig än det går att vara underviktig och det är fler som är det så det är fler som tänker på det vad gäller attraktion. Det är väldigt få som är rejält underviktiga.

    Sen det här med att hon kan äta vad som helst och du lägger på dig jättelätt, nja, jag tror inte det egentligen. Om ni räknar på vad ni äter så kommer det nog att visa att du i snitt äter mer. Jag menar, jag var en sån som folk trodde kunde äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt men sanningen var att jag inte åt så mycket när jag var mindre. Jag slutade äta när jag inte var hungrig längre. När morsan frågade om jag ville ha glass efter maten sa jag "Nej, jag är inte hungrig." och gick och gjorde nått annat. Det finns genetiska skillnader men de är inte speciellt stora och man måste ändå anpassa efter sina egna förutsättningar.
  • Bjoer
    Anonym (Förvånad) skrev 2019-10-22 14:17:42 följande:

    Blir lite förvånad över svaren i tråden. Om kvinnans kropp nu är så viktig, vad händer då när man är runt tjugofem-trettio och barnen börjar födas? Och kvinnokroppen förändras. Själv är jag välsignad med en väldigt fin kropp, enligt mig själv (171 cm lång, 66 kg, timglasfigur) men efter graviditet så har den ju helt klart förändrats. Den är lite slappare om magen och brösten är tyngre. Jag tränar och håller koll på kosten. Jag frågade min man rakt ut om detta och han sa att jag numera har 85 % av den kroppen jag hade före barn. Han sa det som en komplimang, att jag hade tränat mig tillbaka i form typ. Men betyder detta att hans intresse långsamt falnar för varje barn? Svårt att hålla ihop över tid i så fall.


    Mycket av det ligger ju i din ambitionsnivå också. Om någon tränar och försöker så är det attraktivt, imo. Sen att man inte når perfekta resultat är sekundärt. Men någon som bara låter saker förfalla kommer vara mycket mindre attraktiv, trots att de kanske inte ser så annorlunda ut.

    Men rent krasst så är det ju inte speciellt ovanligt att attraktionen och kärlek falnar efter ett tag och troligen är det en kombination av många olika anledningar där fysisk attraktion är en del.
  • Bjoer
    Anonym (Tjockmensöt) skrev 2019-10-22 14:38:37 följande:

    Det var en som skrev att kroppen har störst betydelse för ett mindre attraktivt ansikte vänjer man sig vid. Kan det inte gälla för kroppen också? En kropp kan ju förändras men ansiktet består ju oftast.


    Jag tänker lite tvärt om där. Ett ansikte är viktigare än kroppen för ett ansikte är "what you see is what you get" medan kroppen går att fixa senare. Det är ju svårt med ansiktet. Å andra sidan bör man inte gå in i ett förhållande med inställningen att ens partner kommer göra några revolutionerande förändringar senare i livet. Sånt sker väldigt sällan.
  • Bjoer

    Alltså, ni pratar om olika saker. En pratar om orsakerna till fetma (man äter mer än man gör av med) medan den andra pratar om orsakerna till att man äter mer än man gör av med (hungerskänslor, depression, belöningssystem osv.).

    För att gå ner i vikt måste du äta mindre än du gör av med. Då går man ner i vikt. Nått annat är en fysikalisk omöjlighet. Var den gränsen går beror på hur lätt din kropp tar upp energi, hur effektiv den är på att använda energi osv. För att behålla din nya vikt kan du inte gå tillbaka till dina gamla matvanor. Då kommer du gå upp igen.

    Det svåra är att lyckas med ovanstående just pga. hur vi fungerar psykologiskt. Vissa klarar det inte, vissa gör det. Vissa kräver operation eller psykologhjälp för att lyckas. Det är ok. Men att säga att ovanstående inte gäller för vissa pga. gener eller liknande är att blunda för var orsaken ligger. Orsaken är alltid att du äter mer än vad du gör av med.

Svar på tråden Kropp eller anikte, vad går ni efter först?