Inlägg från: Marmeladfrukt |Visa alla inlägg
  • Marmeladfrukt

    Alla som arbetar med programmering!

    Hej!

    Jag har frågor, då jag överväger ett karriärbyte mitt i livet!

    Hur är det att arbeta med programmering? Arbetsuppgifter med mera.

    Hur bör en programmerare vara som person? Egenskaper och dylikt

    Vad har du gått för utbildning? Vilken utbildning rekommenderar du? Självlärd?

    Hur är klimatet på din arbetsplats? Högt/lågt i tak, utbildningsmöjligheter, kollegor...

    Hur ser lönespridningen ut? Ny på jobbet, jobbat några år, riktigt erfaren

    Negativa aspekter?

    Har du ångrat ditt yrkesval? Varför, i så fall?

    Tacksam för alla svar!

  • Svar på tråden Alla som arbetar med programmering!
  • Marmeladfrukt

    Tack för alla svar!

    Jag vet inte om detta ändå är för mig, då jag söker något mindre stressigt. Även om det kanske kunde passa eftersom jag är både analytisk och gillar matematik (som jag har ett antal högskolepoäng i). Jag gillar logik och den omedelbara feedbacken av om något funkar eller inte. Det är det jag gillar mycket med matematik, antingen så gör man rätt eller fel.

    Finns det möjlighet, rent generellt, att jobba deltid? Är det brukligt med eget kontor?

    Kommer jag lära mig tillräckligt på en yh-utbildning? Jag planerar några kurser i vår och har antagit självstudier i java.

  • Marmeladfrukt
    cb66 skrev 2019-10-23 12:43:42 följande:

    Det finns mängder med olika jobb och arbetsgivare. Som programmerare finns det stora möjligheter till deltid både som konsult och som anställd. Det är vanligare att man sitter i en grupp eller i landskap men det finns massor med företag där utvecklare har egna kontor. 

    Om du har lite högskolepoäng i matte kommer YH att räcka långt. Jag har en studentlägenhet i mitt hus där det numera är den andra programmeraren som gått ut YH och fått jobb -.direkt.

    Stressen beror på din arbetsgivare och vad du väljer för typ av bolag, det finns i de flesta branscher men jag skulle nog säga att programmerare har det mindre stressigt än många andra yrkesgrupper.

    Jag tycker du ska köra på, det är ett tryggt yrke, bra betalt och det är jävligt roligt att skapa applikationer som hjälper människor eller företag.


    Tack, jag har i princip bestämt mig redan för att köra. Lite läskigt att kasta sig ut i något helt nytt, men en utmaning är alltid kul. Jag har alltid mitt gamla yrke att gå tillbaka till, som en trygghetsgrej. Vad jag funderar mest på nu är Hur ekonomin att gå ihop eftersom jag har slut på CSN, men jag tror det kommer gå ihop. Jag vill inte jobba för mycket, tänker mig en dag i veckan. Bara för att jag måste.
  • Marmeladfrukt
    Kjell2 skrev 2019-10-23 12:50:01 följande:

    Om du är geografiskt bunden och inte kan flytta kan en liten undersökning vilken typ av kompetenser som efterfrågas där du bor vara bra. Spelar mindre roll om du bor i Stockholm men sitter du fast i Torsby kan det vara viktigt.


    Jag bor i Stockholm och har familj här, har inte planerat att flytta. Om rätt möjlighet öppnar sig kanske jag ändå överväger det.
Svar på tråden Alla som arbetar med programmering!