Inlägg från: Hannahlalm |Visa alla inlägg
  • Hannahlalm

    Alla som arbetar med programmering!

    Hur är det att arbeta med programmering? Arbetsuppgifter med mera.

    Programmering innebär till stor del att sitta framför datorn och skriva in olika koder. Men sen tar det även mycket tid att diskutera och komma på olika lösningar.

    Hur bör en programmerare vara som person? Egenskaper och dylikt

    Noggrann, analytisk, logisk tänkande, kunna hålla ?många bollar? i luften samtidigt. Man måste även gilla att arbeta självständigt och förstå att vissa saker måste man läsa själv.

    Vad har du gått för utbildning? Vilken utbildning rekommenderar du? Självlärd?

    När jag började arbeta var jag självlärd, programmerade i t.ex. Python, Javaskrift, HTML, C. Efter ett tag bestämde jag mig för att skaffa mig en konkret utbildning vilket ledde till att jag sökte in till en ingenjörsutbildning på högskolan.

    Som föregående skrev, matematiken är VÄLDIGT viktig. I och med att jag hade en examen inom matematik på högskola, blev det till en fördel för mig. Dock håller jag inte med vad föregående skrev om hur självlärd endast fungerar till en viss gräns - i mitt fall stämde det inte. Jag var helt självlärd när jag kom in i branschen och kunde minst lika mycket som mina kollegor som studerat på högskola, jag kunde till och med mer inom vissa områden då jag blivit mer spets inriktad på grund av vad jag hade ett större intresse inom. Om jag kunde ge mig själv ett tips när jag kom in hade det varit att ta en junior position och lära mig av de seniora utvecklarna, eventuellt gjort någon månads praktik.

    Hur är klimatet på din arbetsplats? Högt/lågt i tak, utbildningsmöjligheter, kollegor...

    Älskar min arbetsplats! Mycket kollegor man kan ha roliga diskussioner med och skämta runt med. - ?Jag programmerar i HTML? är en favorit. Dock är det hög takt och rätt stressigt.

    Hur ser lönespridningen ut? Ny på jobbet, jobbat några år, riktigt erfaren

    Detta kan inte jag svara på. Men man kan ha tur, det hade i alla fall jag. Kanske berodde det på att jag hade en högskoleutbildning inom matematik och lite referenser?

    Negativa aspekter?

    Träffar inga andra människor än de närmsta kollegorna, kan vara stressigt. Ibland långtråkigt.

    Har du ångrat ditt yrkesval? Varför, i så fall?

    Nej, jag har aldrig ångrat mitt val. Denna bransch erbjuder så otroligt många olika jobbmöjligheter och möjligheter att arbeta på olika platser. Jag gjorde min utbildning i Sverige, tog ett utbytesår i Japan. Arbetade ett tag i Sverige, hade turen att företaget jag jobbar på har kontor runt om i världen så under ett tag bodde jag i både Frankrike, Brasilien och England.

    Lycka till TS!

Svar på tråden Alla som arbetar med programmering!