Inlägg från: Erik 2342 |Visa alla inlägg
  • Erik 2342

    Alla som arbetar med programmering!

    Lönen är 30 - 65k typ.

    Det gäller att välja rätt programmeringsjobb. Några nämner att det kan vara långtråkigt. Då är man på fel ställe. Jag skulle inte välja ett jobb där jag kodar 9+% av tiden. Personligen lägger jag nog bara 20% på att skriva kod. Resten går till mer kreativa uppgifter som att avgöra vad som ska göras, hur det ska göras. Sätta interface. Avancerad felsökning. Strukturarbete för att möjliggöra effektiv vidareutveckling. Det finns oändligt med möjligheter för den kreative.

    Någon skrev att matte är viktigt. Jobbar själv med matteyunga applikationer. Det är absolut inte viktigt med matte. Normalt sett klarar man sig med obefintliga kunskaper där.

    Självlärd kan man absolut vara. Jag är en av dem. Har dock en högskoleutbildning men det jag lärt mig själv når betydligt högre höjder.

    Viktigaste egenskaperna tycker jag är att vara social, öppen och lyssnande. Introverta programerare som inte lyssnar är en av branschens största problem.

    Till sist:
    För att det ska vara riktigt roligt vill man känna att det man gör har en kraftig inverkan på företagets resultat. Därför skulle jag rekommendera arbetsplatser där du kanske är den ende programmeraren.

  • Erik 2342

    Hur kan ni tycka matte är viktigt för en programmerare?

    Logik är viktigt. Men inte matte. Det är ytterst få problem som kräver högskolematematik.

Svar på tråden Alla som arbetar med programmering!