• Linnmal

    Vi som försöker bli gravida...

    Önsketänk skrev 2019-10-29 20:55:04 följande:

    En fråga,

    Ni som använder ägglossningstest, använder ni stickor eller typ clearblue?

    Jag har använt stickor men tycker dom känns lite osäkra att läsa av ibland, svårt att tyda ibland om det är positivt eller inte. stickorna är ju billiga därför har jag köpt dom just för att man använder ju några stycken per månad.

    Tror ni att clearblue digital är mer att lita på eller är det same same?


    Jag använder Clearblue Advanced (som visar låg, hög och maximal fertilitet) och har varit nöjd med det. För mig känns det bättre med digitala tester än att jag ska behöva tolka stickor :)
  • Linnmal

    Då var första testet gjort och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag tyckte att jag såg ett vääääldigt svagt streck men det kan säkert lika bra ha varit inbillning. Jag hade kunnat ta bild så att ni kan hjälpa tolka men min kamera på telefonen har så dåligt fokus. Jag får göra ett nytt försök på fredag.

    Hur brukar tempen vara för er innan mensen? Jag har flera dagar känt mig febrig och idag när jag mätte så var tempen högre än vad den brukar vara. Det sticker också till i hela nedre delen av magen idag vilket jag inte har riktigt känt tidigare. Känns nästan som början till UVI. Kanske det bara är det bara mensen som kommer tidigare.. Jag blir inte riktigt klok på kroppen den här cykeln.

  • Linnmal

    Hur gör ni andra för att hantera alla känslor kring längtan och pressen att bli med barn, speciellt när det inte lyckas med detsamma? Jag känner att jag så lätt fastnar i tankarna kring barn och att jag har svårt att koncentrera mig på något annat, vilket gör att jag blir så besviken när det inte lyckas. 

  • Linnmal
    liloma skrev 2019-10-30 17:55:13 följande:

    Hej! 
    Jag hoppar gärna in i den här tråden. 
    Jag slutade med p-piller för drygt en månad sen och hade första riktiga mensen förra veckan. Prick på dag 28 kom den, så det var skönt att se att det verkar funka :) Tänkte testa med ägglossningstest nu till helgen för första gången. 

    Min sambo har först varit tveksam till barn, vilket var jättejobbigt, men vid årsskiftet pratade vi igenom det ordentligt och han hade ändrat sig och sa om ett år, och det kom vi överens om. Han säger själv att händer det innan så händer det, men att vi kan börja mer aktivt efter nyår. 
    Själv kan jag inte tänka på annat sen jag slutade med p-piller och min längtan är så stark. Eftersom han inte är riktigt där jag är det lite svårt att prata om det, så det känns skönt att kunna dela det här! 


    Spännande att också få följa med på din resa. 
    Jag känner verkligen igen det du skriver. Min längtan är också så stark efter att jag slutade med p-piller för några månader sedan. Mannen förstår det till en viss del men det känns väldigt skönt att kunna dela det här med andra som går igenom samma sak :) 
  • Linnmal
    Önsketänk skrev 2019-10-30 18:53:24 följande:
    Jag undrar samma som du. Känns som att man näst intill blir besatt av detta. Man vill ju inte att det ska vara en jobbig grej utan en mysig och gemensam sak med sin sambo. Man kanske skulle försöka aktivera sig mer med annat så man kan fokusera lite på annat också.
    Ja, man blir verkligen besatt och knäpp i huvudet. Jag tycker att det är så jobbigt att inte kunna tänka på så mycket annat. Precis som du säger så tror jag att man behöver aktivera sig och fokusera på annat (speciellt under den här tiden mellan ägglossning och mens).. Frågan är bara vad man ska hitta på istället? :)
  • Linnmal
    Önsketänk skrev 2019-10-30 18:55:25 följande:
    Jättesvårt att säga när man inte kan se ditt test men ett svagt streck är väl ett positivt test? Håller tummarna för att det där strecket blir starkare vid nästa test :)
    Efter att jag skrev imorse google jag runt lite och insåg att det testet jag använde (Clearblue Early) brukar ge ifrån sig spökstreck för många. Jag känner därför att testet var negativt. Jag får göra ett nytt försök på fredag men det känns inte som det blev av den här gången. Mina kramper i magen har bara ökat så jag väntar bara på att mensen dyker upp. Jag fattar bara inte varför jag har haft kramper sedan typ ÄL +6 :(
  • Linnmal

    Tack för alla era tips :)

    Jag håller med er allihopa. Jag får försöka att inte tänka och stressa för mycket över detta. Det kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Det känns också tryggt att veta att om det inte skulle lyckas efter ett år av försök så finns det hjälp att få. 

    Det känns också som att stressen delvis kommer av att jämföra sig med andra. Jag har haft en hel del kvinnor i min närhet som säger att de har blivit gravida på första försöket och då är det lätt att tänka att jag gör något fel. Jag ska verkligen försöka sluta tänka på hur det har gått för andra och bara fokusera på min egen resa (dock vill jag gärna fortsätta dela tankar på detta forum). 

    Och precis som du Önsketänk skriver, jag tror det är bäst att inte fokusera för mycket på symptomen som uppstår mellan ägglossning och mens. Kroppen är ju så finurlig och helt fantastisk egentligen med alla konstiga tecken hit och dit så jag ska försöka uppskatta den mer och inte tvärtom.

  • Linnmal
    Önsketänk skrev 2019-10-30 22:18:03 följande:

    Jaha okej, vad märkligt ändå. Det borde dom ju kanske se över.

    Jag hade också kramper som började typ på äl+4 men det visade ju sig att inte vara något :( Jag hoppas ju såklart att det visar annat för dig. Än är det inte kört!

    Hoppas på ett stort plus på fredag :)

    Jag har insett nu att jag måste försöka slappna av mer, är rädd för att när man konstant tänker på det så får man massa symtom som egentligen inte betyder något och som även gör att det sätter spärrar hos en som försvårar chansen att bli gravid. Det är ju klart lättare sagt en gjort men man får försöka iaf :)

    Uppdatera oss gärna på fredag :)


    Det var som jag tänkte. Förra testets resultat var ett spökstreck och dagens test visade negativt. Jag hänger med på nästa runda :)
  • Linnmal
    Önsketänk skrev 2019-11-01 19:21:46 följande:

    Vad tråkigt att du också gick ett negativt test :( Vi får hålla tummarna att vi båda får plussa nästa gång istället :)

    Det här med att hålla sig sysselsatt, jag har suttit och kollat massa på Pinterest nu och har fått massa idéer på inredningspyssel haha! Så nu tänkte jag köpa massa saker och göra eget till hemmet :D har ju ett stort intresse för inredning så tror det kan få mina tankar på lite annat.

    Har du något intresse som du kan skingra tankarna med? :)


    Ja, vi får hålla tummarna :) Skulle bara vilja att mensen kommer nu så jag får börja på ruta 1.

    Inredning är väldigt trevligt. Jag tror att jag också får kolla på Pinterest och få lite inspiration. Jag är också ett ganska stort fan av julen så jag kan sysselsätta mig med det nu fram till nyår, haha. Annars gillar jag att träna (främst yoga) och läsa böcker. Jag är något av en boknörd och försökte tidigare läsa en bok i veckan. Jag får kanske börja med det igen för det höll mig verkligen sysselsatt. Jag har också mycket planer tillsammans med man och kompisar så tiden lär gå ganska fort.

    Jag känner att det mest är på jobbet jag sitter och tänker på barn, fast jag egentligen behöver vara fokuserad på patienter. Jag har varit disträ och liksom glömt bort vissa saker, vilket kollegorna också har märkt. Hur har du nått nu? Jag tänker på det där du skrev med att du har lite symptom kvar, kan det ha varit så att ägget fäste men att något gick fel och så fick du såna symptom trots blödning? Kroppen är så knepig så det är såklart svårt att veta :(
  • Linnmal
    liloma skrev 2019-11-06 15:15:45 följande:

    Får jag fråga hur ni tänker kring alkohol när ni försöker? Det är inte så att jag dricker mycket annars, men nåt glas vin eller nån öl då och då. Tänker å ena sidan att sluta dricka helt blir ju att jag inte "lever som vanligt" och eftersom jag inte vet hur lång tid det kan ta kan det ju handla om flera månader. Att det får ta över liksom. Å andra sidan läser jag att man bör avstå om man försöker bli gravid......

    Tycker också det blir lite jobbigt hur jag ska förhålla mig om jag slutar, då det känns som när man har middag typ kommer andra kanske reagera på att jag inte dricker nåt glas vin som jag brukar. Jag tänker speciellt tiden under och efter ÄL. Det skulle kännas lättare att hantera om jag faktiskt visste att jag var gravid men nu när man försöker och inte vet... :)


    Jag tar också ett glas vin då och då, speciellt mellan mens och ägglossning. Jag försöker att inte dricka lika mycket från och med ägglossning. Jag känner dock inte att jag vill ge upp det sociala livet helt i och med en del middagar och så. Dessutom hade jag garanterat fått frågor kring detta om jag hade avstått helt från alkohol lång tid framöver :) 
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...