• Deacon

    Hur ska jag fördela träningen?

    Träna överkropp/underkropp vartannat pass. Rn normal återhämtningstid för en muskelgrupp är upp till 48 timmar. Inga problem att du har tre vilodagar mellan måndagen o fredagen.

    Vad har du för mål med träningen? Viktnedgång, uppbyggnad eller en kombination? Vill även tillägga att kosten är lika viktig som slitet i gymmet. Sköter du inte kosten får du i bästa fall mediokra resultat.

    Använd sammansatta övningar som involverar många muskelgrupper, e exempelvis knäböjningar. Går du ner djupt tar det mer på rumpan. Andra bra övningar för rumpan är utfall eller Bulgarian squats samt hipthrusters Är du osäker så kolla på Youtube hur de ska utföras.

    Intensiteten i passen är den absolut viktigaste faktorn för det resultat du får (tillsammans med kosten). Du ska inte kunna göra mer än 15 reps per set i någon övning såvida du inte önskar träna mjölksyratåligheten... När du släpper tillbaka vikten (den excentriska fasen) är det viktigt att du gör det långsamt. Det sliter mer på muskelfibrerna och du ökar sedan i styrka när du vilar (om du äter tillräckligt med kalorier och protein).

Svar på tråden Hur ska jag fördela träningen?