Inlägg från: Anonym (vinja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vinja)

    Rädd för att gå till jobbet

    Det är skillnad på obefogad kritik som ges för att vara elak och befogad kritik för att det ska bli förbättring. Du har bara jobbat i 3 månader och det kan ta tid att bygga upp rutiner, särskilt om man är helt ny inom branchen man är i. Du ska inte ta det som elak kritik utan snarare som att de säger till för att vara snälla - de vill att du ska kunna förbättra dig på jobbet, lära dig det ordentligt och bli helt självgående.

    Om du har svårt för vilka rutiner som finns så kanske du kan skriva en checklista som du går igenom varje arbetspass. Där kan du ju skriva i vilken ordning saker ska utföras och lite mer detaljerat hur de ska utföras. Då gömmer du inte att ladda kaffet etc. Sedan ska du inte ha inställningen att vissa saker är "skitsaker" för på ett jobb måste alla uppgifter utföras, även de som är tråkiga, för att det ska fungera till hundra procent.

    Känner du att det fortfarande är svårt, be att få gå bredvid en annan anställd i någon dag till så att du verkligen kan lära dig jobbet. Försök visa dig ambitiös, det är ok att fråga mycket, hellre fråga än göra fel!

    Att du blev sjuk kan du ju dock inte hjälpa och där gjorde din chef fel som blev sur. Men det kan ju hända att hon egentligen bara blev lite stressad och du uppfattade henne som sur. Var inte rädd för att gå till jobbet utan gå dit med nya tag och gör ditt bästa för att få alla rutiner att sitta! Alla är nya på arbetet någon gång, även din chef har varit ny på jobbet en gång i tiden!

Svar på tråden Rädd för att gå till jobbet