• Hedblomster

    6 misslyckade återföringar - vad nu?

    Idag gjorde jag hysteroskopi! Det ser helt normalt ut i min livmoder, haha... Som väntat alltså. Men då kan jag utesluta det. Dags att tänka framåt mot återföring nr 8. Ska ha ägglossning om ett par dagar så ska ringa och fråga om vi inte kan få göra en FET i naturlig cykel nu, eller om man måste vänta tills nästa cykel.


    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster
    UndrandeSökare skrev 2020-01-09 22:06:57 följande:

    Man gör inte insättning i samma månad man gjort hysto, utan man väntar till nästa cykel efter nästa mens.Hoppas nästa försök går bra.


    Gud vad tråkigt men jag misstänkte det. Tycker min kropp känns mer hel än efter äggplock men då stoppar man glatt in embryon som jag blöder ut fyra dagar efter typ.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster
    bonzo skrev 2020-01-10 07:59:00 följande:

    Är det när de sprutar in koksalt i livmodern? Jag ska på det nästa vecka.. är lite nervös att det ska göra skitont :(


    Nej, jag har blivit sövd och de har tittat med kamera. Men har gjort undersökningen med koksalt också och för mig kändes det lite som mensvärk men absolut inte outhärdligt på något sätt och gick snabbt :)
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster

    Pratat med sköterska nu som sa att vi inte behövde vänta tills nästa cykel med återföring, rent generellt! Dock hade läkaren skrivit i journalen att han ville göra en plan när han sett resultatet så får vänta på kontakt med honom. Tänker iaf ta ägglossningstester som vanligt och hoppas.


    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster

    Hej alla! Jag tänkte uppdatera den här tråden igen och inte bara "leave it hanging"...

    Vi har precis misslyckats med vår åttonde återföring. En kvar i frysen men den orkar jag knappt bry mig om. Innan den senaste återföringen gjorde jag en hysteroskopi som inte visade något konstigt alls.

    Vi tänkte köra en tredje behandling i Sverige också men sen funderar vi på att söka oss utomlands och jag är inne på äggdonation. Kan det vara något tror ni? Jag bryr mig inte om generna men vi har ju fått rätt många ägg och flera blastocyster... Kan äggdonation göra någon skillnad?

    Tills dess funderade jag på lite andra tester. Min klinik ändrar ingenting så det är upp till oss att hitta hjälp på annat håll.

    1. Jag funderar på mensblodtestet som nämnts här i tråden. Har inte hittat några forskningsstudier som gör mig övertygad men jag är villig att prova.

    2. Jag funderar också på att åka till fertilitetplus och ta såna prover på NK-celler.

    3. Borde jag be att få prova långa protokollet? Vi har bara gjort korta.

    Vi kommer i dagsläget inte åka till tex Grekland för immunutredning för vi har inte råd, vi sparar hellre till behandling när vi är klara i Sverige och då kanske det blir aktuellt. Vi kommer inte heller göra något ERA-test nu eftersom min klinik sagt att de inte skulle ta hänsyn till resultatet ändå, men vem vet i framtiden.

    I övrigt känner jag mig bara helt förkrossad.


    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster

    Tack alla för era svar! Jag har läst allt ni skrivit men inte orkat svara för det har varit jobbigt sista tiden. Såg att någon frågade om vi testat fragmin, prednisolon mm. De har vi inte för vår landstingsklinik tror inte på det. Trombyl har jag tagit kanske fyra eller fem av återföringarna.

    Jag hade ett samtal med en läkare på kliniken idag inför återföring nr 9. Jag ville gärna ha en plan inför att den högst troligt också misslyckas. Jag önskade att få göra kromosomtest samt långt protokoll nästa gång så jag gjort exakt samma protokoll båda gångerna. Hon tog med sig vårt "fall" och diskuterade med överläkarna och andra doktorer men de kom fram till att vi inte ska göra kromosomtest eller långt protokoll. De tror inte att det skulle gynna oss. Vi ska alltså fortsätta exakt som innan för de tycker vi har testat det som finns att göra redan, tex hysteroskopi. Vi har testat stimulerad FET en gång och de tyckte att det räckte så nu ska vi göra nr 9 i naturlig cykel. Sedan ska vi vänta en månad innan ni sprutstart så hinner vi "åtminstone göra en återföring till innan sommaren"..... Jag får PANIK. Det känns skit. Men lovade sambon en behandling till i Sverige...


    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster
    UndrandeSökare skrev 2020-03-11 15:57:13 följande:

    Kan du inte övertala sambon att byta till någon klinik utomlands istället? Om man inte förändrar något inför varje nytt försök så kommer ju inte resultatet att förändras heller....Känns ju inte som att er svenska klinik kan/vill hjälpa er tillräckligt mycket för att ni ska kunna lyckas.

    Börja kolla upp olika kliniker utomlands på egen hand föreslår jag, så att du har koll på läget ifall/när du lyckats övertala sambon....

    Lycka till.


    Han är med på att så småningom göra det men jag har lovat honom en behandling till i Sverige eftersom den är gratis :( hade dock hoppats att åtminstone få prova annat protokoll men men... Har tagit hem massa utskrivna broschyrer från tjeckiska kliniker och så funderar jag på att gå på Olgas seminarium i april. Det är väl så långt jag har kommit iaf.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster
    Sthlmsthlm skrev 2020-03-12 05:39:17 följande:

    Det är inte säkert att kromosomtest i sverige skulle hjälpa er. Det kallas PGD och testar endast ett fåtal ärftliga kromosomfel, dvs ni måste själva ha dem. Sverige är ett U-land. 

    Det ni borde göra är PGS, där man testar embryot för alla kromosomfel (alltså mycket mer omfattande än NIPT). Det finns tillgängligt utomlands ex Riga, Finland (en "bonus" är att ni kan välja kön på embryot innan ni sätter tillbaks).


    Jag menade alltså inte pgs eller pgd när jag skrev kromosomtest utan karyotyping tror jag det heter, som är ett blodprov man tar på mannen och kvinnan! Ingår nog i missfallsutredning tror jag annars. Men pgs funderar vi på när vi väl vänder oss utomlands, men tror inte vi skulle vilja veta kön ändå, bara att det är normalt.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster
    UndrandeSökare skrev 2020-03-12 16:40:18 följande:

    Har ni inte gjort missfallsutredning eller infertilitetsutredning genom Landstinget? Ja, Kariotyping ingår vid missfallsutredning.

    Men, det finns ett STORT problem med Kariotyping på blod- och det är att blodet inte visar hela sanningen. Man behöver även göra Sperm dna fragmentationstest. Det testet är viktigare än blodet enligt min uppfattning Min man har 100% normalt på Kariotyping på blodet, men vid Sperm dna fragmentationstest i Riga visade det sig att det fanns både dnafel och fragmentationsfel på sperman så vi behöver använda spermadonator för att få barn.

    Så ska välja att bara göra ett test på mannen-gör då Sperm dna fragmentationstest !


    Jo vi har gjort fertilitetsutredning via landstinget, men inte missfallsutredning då vi inte är berättigade. Vi har bara haft två kemiska och de räknas inte som missfall och dessutom ska man ju ha haft tre. När vi väl går utomlands kommer vi göra sperm dna fragmentionstest, då kommer jag inte våga chansa med något...
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
  • Hedblomster
    Marina80 skrev 2020-03-14 21:13:16 följande:

    Jag tänker att din sambo gör en liten tankevurpa. Jag ser det mer som att det finns en risk att ni kastar bort er sista gratisgång. Att det kan ta 3-4 gånger innan det tar sig hamnar rimligtvis inom det ?normala? men 8 försök utan att lyckas låter ju onekligen som att något inte riktigt fungerar som det ska.

    Att göra tex mensblodtestet innan sista återföreningen borde inte vara något omöjligt. Det kräver ingen resa, är enkelt att göra och kostar en i sammanhanget liten summa. Att konstant hålla på och misslyckas pga något som går att åtgärda är ju också dyrt och onödigt.

    Om man tittar på tex hästar så brukar man kolla eventuella bakterier redan efter första-andra gången de går tomma. Hittas några bakterier vid brunst så behandlas detta med antibiotika och då är det vanligt att det tar sig sen. Så även om du inte hittar några vetenskapliga studier på humansidan så finns det en hel del på djursida och där används det hela tiden.

    Sen måste jag säga att jag blir lite chockad över att din läkare inte vill ändra något efter 8 misslyckade försök. Att köra på enligt samma modell som innan och förvänta sig ett annat resultat låter lite....tja....dumt helt enkelt.

    Ni har inte funderat på att vända er till Falun? Där är de lite progressiva i alla fall.

    Sen när det kommer till hysteroskopin så är min erfarenhet att de som görs tex på Serum inte går att jämföra med de som görs i Sverige (om det inte ändrats de senaste 5 åren).


    Tack för ditt svar! Intressant att man tittar på bakterier och ger antibiotika mer på djursidan, det visste jag inte. Nu har jag precis haft mens men får göra testet nästa gång då.

    Jag tycker också att det är märkligt att göra exakt samma försök igen, men men. Som jag ser det just nu är det ingen skillnad om jag gör de sista försöken i Sverige eller sitter hemma och rullar tummarna ett halvår, samma utfall... Jag hoppas bara att alla gränser kommer vara öppna igen till hösten så att det finns möjlighet till behandling utomlands då.

    Vi gjorde vår första ivf i Falun (privat) men eftersom det var första behandlingen gjordes inget speciellt förutom trombyl från och med tredje återföringen. Vi kollade nu om vi kunde få byta inom landstingsförsöken då vi har två behandlingar kvar, men det gick inte. Fastnade i att Falun behövde en remiss från min hemort och min hemort påstår att de inte kan (vill?) skicka en sådan, de kan enbart skicka till Uppsala. Och att göra betald ivf i Falun just nu känns lite dumt när vi sparar till utomlandsbehandlingen. Vi är inne på ÄD i Tjeckien eller eventuellt i Ryssland, men vi får se vad som händer.

    Tråkigt att det verkar vara sån skillnad på hysteroskopi. Man tycker ju att de borde se samma saker när de ändå går in med kamera.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. 1 utomkvedshavandeskap. 2 ivf. 7 återföringar. 2 kemiska graviditeter.
Svar på tråden 6 misslyckade återföringar - vad nu?