Inlägg från: Anonym (Barnalängtan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barnalängtan)

    Hur vet ni att det räcker med barn?

    Hur kom ni fram till att ni är nöjda med X antal barn? Vad är det som gör att ni inte vill ha fler?


     


    Vi har två skolbarn och jag har börjat fundera allt mer på att skaffa en sladdis. Min man tycker dock att det räcker med två, en av varje, självständiga och allt är upplagt som "två vuxna två barn". Medans jag är inte lika säker på att jag är till lags med att aldrig uppleva denna perioden av livet igen. Det känns inte komplett med bara två barn, min man tror bara att det är "sista chansen" fasen jag går igenom och jag kommer inte ångra att vi inte skaffa fler när det är över. Men jag är inte lika säker..

  • Svar på tråden Hur vet ni att det räcker med barn?
  • Anonym (Barnalängtan)

    Jag tänker väl att ett till gör ingen skillnad att ha två eller tre, vi kan bo kvar i samma hus då vi har två rum "över" (lekrum + kontor). Bilen rymmer 5 personer och man inser att man hade allt för mycket barnsaker i onödan när barnen var små, mycket går ju att köpa begagnat också. 


    Min man argumenterar just för att ex att det blir så mycket dyrare att resa, men fom nästa år går äldsta inte som barn längre (12år). Han säger att vi inte kommer kunna umgås hela familjen då någon måste passa bebisen. Ex om vi ska gå på bio eller göra en aktivitet som inte är anpassat för att ta med småbarn. Om vi reser kan vi inte göra saker ihop, som att dyka, utflykter eller bara åka skidor. Och visst har han rätt men är det skäl nog, det handlar om några få dagar av ett år?

Svar på tråden Hur vet ni att det räcker med barn?