Inlägg från: Anonym (Zxc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Zxc)

    Hur vet ni att det räcker med barn?

    Anonym (Barnalängtan) skrev 2019-11-07 14:08:31 följande:

    Jag tänker väl att ett till gör ingen skillnad att ha två eller tre, vi kan bo kvar i samma hus då vi har två rum "över" (lekrum + kontor). Bilen rymmer 5 personer och man inser att man hade allt för mycket barnsaker i onödan när barnen var små, mycket går ju att köpa begagnat också. 

    Min man argumenterar just för att ex att det blir så mycket dyrare att resa, men fom nästa år går äldsta inte som barn längre (12år). Han säger att vi inte kommer kunna umgås hela familjen då någon måste passa bebisen. Ex om vi ska gå på bio eller göra en aktivitet som inte är anpassat för att ta med småbarn. Om vi reser kan vi inte göra saker ihop, som att dyka, utflykter eller bara åka skidor. Och visst har han rätt men är det skäl nog, det handlar om några få dagar av ett år?


    Det är klart att det blir skillnad, dels för att ni är låsta av småbarn ett antal år framåt, men även sen då allt är gånger tre, inte två.

    Varje barn kräver ju sitt, på sitt egna sätt efter ålder. Läxläsning, sporter som ska tränas, köpas utrustning för och skjutsas till, utvecklingssamtal, tandläkarbesök, skolsköterskebesök. Kläder, skor, fritidsprylar. Kompisar som ska hänga, konflikter som ska lösas. Mat som ska handlas. Studiedagar, lov som ska planeras.
Svar på tråden Hur vet ni att det räcker med barn?